Cryptopsy - None So Vile (1996)

Canada
Label: Wrong Again

1. Crown of Horns (3:57)
  2. Slit Your Guts (4:01)
  3. Graves of the Fathers (4:11)
  4. Dead and Dripping (3:53)
  5. Benedictine Convulsions (3:59)
  6. Phobophile (4:37)
  7. Lichmistress (2:30)
  8. Orgiastic Disembowelment (4:51)
avatar van Jeanicious
Ik vind dit de ultieme beukplaat. De drumpartijen die naadloos van een brute blastbeat naar midtempo wisselen, de krijsende, grommende en brullende grunts, en het lekkere gitaarspel maakt dit tot een muzikale vertaling van een opgefokte stier in een caravan. Hehehe. Heerlijk.

Het vreemde is dat ik het allom geprezen And then you'll beg toch een stuk minder vind, althans, toen iuk hem in de winkel beluisterde.

Je moet echt een liefhebber zijn van grunten, maar ik versta er werkelijk geen woord van.

Instrumentaal vindt ik het dan wel weer vet, maar dat grunten is niet echt voor mij weggelegd.

avatar van Eddie
De opset van grunten is ook niet om het verstaanbaar te laten klinken, dan moet je naar Katie Melua of naar Jannes gaan luisteren. Grunten maakt de muziek extreem bruut en heerlijk kwaadaardig.

Waarom vindt je dat leuk om naar te luisteren dan?

avatar van Eddie
Waarom vind bijv. Pizza lekker ???

ik vind het gewoon mooi, en users als Jeanicious en zo zijn er nog een aantal ook.

avatar van Jeanicious
Nou, dat zal ik even haarfijn uitleggen dan.

De grunt, en met name de lage, is een brulvorm die oeroude instincten doet herleven. Het is een soort oerkreet, van het soort die vroeger werd gebruikt bij het bestormen van een vijandig dorp. Het maakt dingen bij je los, althans bij mij, waaronder een kwaadaardig gevoel van saamhorigheid, een soort verbondenheid met een select gezelschap dat de zangvorm grunten wel op waarde weet te schatten.

Ik denk ook dat het een soort respect is dat je hebt voor de zangers die grunten. Want wat een uithoudingsvermogen is er voor nodig om dit een concert lang vol te houden, en dan toch nog een geloofwaardige show neer te zetten.

Ja, dit is dus in het kort waar de bewondering en waardering voor de grunt vandaan komt. Maar ik luister net zo goed naar Katie Melua en Robbie Williams hoor, niet dat ik er zelf een cd van zou kopen, maar afwisseling van spijs doet eten!

Ik sta er best voor open hoor

Ik zeik het ook niet af.
Wat jullie naar deze soort muziek doet trekken, daar ben ik best benieuwd naar.

Ik ben geen fan van het genre, maar ik respecteer jullie mening wel

Dus not hate feelings oke

Ore~Sama schreef:
Weet iemand nog goeie aanraders binnen het genre?

Clit eater - Eat Clit Or Die HET grind album van het afgelopen jaar.

Maar ook platen als Butcherd at Birth van Cannibal corpse zijn zeker aanraders.

Wat toegankelijkere platen waar ook een hele mooie grund in zit Amorphis - tales from the t...

Om uiteraard ons eigen Gorefest niet te vergeten. En zo kan ik nog wel ff doorgaan, maar dit zijn allemaal al parels op zich.

Dionysos
Ore~Sama schreef:

Immolation!

En eenieder die beweert dat Cannibal Corpse een aanrader binnen het genre is dient op dat punt niet serieus genomen te worden, het tegendeel is waar!

avatar van Eddie
Ha ha ha, natuurlijk is Butcherd at Bird wel een aanrader, een ieder die anders beweerd is een metalen cultuurbarbaar.

Je hebt zoveel vormen van metal waarvan dit toch wel één van de extreemste is en niet iedereen houdt daarvan

avatar van Jeanicious
Oh, ik heb nog een paar leuke bands:

Mortician ( Als je dat volhoudt kom je van heel goede huize )
Deicide ( Satanische deathmetal )
Brutal Truth ( Met hele leuke krijsvocalen )

avatar van bennerd
Vergeet Bolt Thrower niet, HET voorbeeld van de Death Metal van weleer.
En Six Feet Under, de band van ex-Cannibal Corpse-zanger Chris Barnes.

Pim Latuny
Morbid Angel, Circle Of Dead Children, Dying Fetus, Decapitated, Behemoth.

En dat zijn er nog maar een paar. Aan rader: NILE. Alsjeblieft luister die band. Heerlijk wat die gasten doen.

Pim Latuny
Ow! En natuurlijk Suffocation! Is van grote invloed geweest op Cryptopsy!

bro
voor mij een van de betere in het genre (en die vind ik meestal niet zo goed, hier dus wel )

avatar van Jochempie
Geniale plaat, vandaar mijn avatar ook (wat nog steeds vreemd is want ik ken geen enkel ander album van deze band).

avatar van bennerd
Juist, ik dacht al dat ik die man herkende

Maar ga snel ...And Then You'll Beg (met andere vocalist) en Once Was Not (weer met Lord Worm) checken, die zijn beiden ook weer zeer goed, ook al kunnen ze niet tippen aan dit album.

clutch
Een van mijn favo deathmetalplaten toch wel. 1996 en nu in 2008 nog steeds bruut as a fuck, geweldige muzikanten ook, technisch dik in orde

avatar van verdronkenvis
Phobophile is het beste metal nummer ooit naar mijn mening

Holy shit, wat een gaaf album. Zelden zoiets intens gehoord.

Milamber71
Tja, muzikaal gezien vind ik het niet slecht, maar die grunt he. Ik heb er nooit iets mee gehad (en dat zal ook wel niet meer veranderen) en het verpest voor mij de plaat. Ik wil toch wel iets kunnen verstaan van wat er gezongen wordt.

avatar van bennerd
Dan moet je ook niet echt naar muziek als deze gaan luisteren. Je kunt net zo goed Mozart gaan luisteren en zeggen dat je het best wel goed vindt, maar dat het wel erg stinkt dat er geen elektrische gitaar en een vette laag distortion gebruikt wordt.

Milamber71
Ik blijf proberen, of ga jij me vertellen waar ik wel en niet naar mag luisteren. Soms valt het mee met de grunt en kan ik het juist wel waarderen. Maar goed, volgens meneer bennerd moet ik niet meer naar 'dit soort muziek luisteren'. Bedankt, daar kan ik wat mee.
Waar je met die Mozart vergelijking naartoe wil is me ook volstrekt duister. Ik geef aan wat ik niet goed vindt aan de muziek, da's al.

bro
Bennerd, dat is echt een loze opmerking. Zeker als je weet dat jij mij al honderden cd's hebt toegestopt die jij goed vind maar die ik zelf vaak niet goed vind. En waarvan je vaak ook wist dat ik ze waarschijnlijk niet goed ging vinden. Maar ik blijf nog altijd regelmatig eens iets proberen, ook al valt dat vaak op zware tegenvallers. Moet ik dan jou verwijten omdat jij mij naar muziek doet luisteren die ik uiteindelijk niet goed bleek te vinden?

dus waarom zou je Milamber71 verwijten dat hij ook vrijwillig of doormiddel van iemand anders blijft proberen?

Gij voelt u wa

avatar van bennerd
Verwijt Ik reageerde enkel op dit:

Milamber71 schreef:
... Ik wil toch wel iets kunnen verstaan van wat er gezongen wordt.

Dan is het toch logisch dat je een album vol lekker onverstaanbare grunts niet top gaat vinden?

Het was nergens mijn bedoeling om voor jou te beslissen waar jij naar zou moeten luisteren, zo suggestief ben ik ook weer niet. De volgende keer zal ik een smiley of tien toevoegen.

bro
toch niet, want dat is ook wel een redelijk groot punt bij mij. Ik moet het ook niet altijd van dat onmogelijk verstaanbaar gepruttel. En ik probeer jouw extremics ook op jouw aansporen. Daarbij hoe kun je nu weten dat je dat gepruttel niet leuk gat vinden zonder het gehoort te hebben. Ik denk niet dat ik je moet gaan vertellen dat er àltijd uitzonderingen zijn

Dit is één van de weinige albums waar de grunt totaal onverstaanbaar en navolgbaar is (echt, ik heb de lyrics erbij gepakt) waarvan ik de muziek werkelijk geniaal vind. Topperrrrr

Milamber71
Het is inderdaad niet zo dat ik naar bands ga luisteren als ik al van te voren weet dat ze zo'n grunt gebruiken bij de zang (ik luister tenslotte ook niet naar Frans Bauer). Ik kende cryptopsy in dit geval echter niet en was benieuwd (kwam de naam tegen bij een Opeth bespreking), vandaar dat ik ze heb opgezocht.
Dus ja, het is logisch dat ik deze band niet top vind, maar dat wist ik niet van te voren. Ik heb overigens ook niet gestemd, omdat ik vind dat je niet moet stemmen op genres waar je niets mee hebt.

avatar van bennerd
Shit, dat was een tip die ik nog gegeven heb Ben, hoe krom kun je redeneren... En als je een oordeel hebt over het album hoef je je vooral niet tegen te houden om te stemmen, laat de fans maar lekker zagen