The Dead 60s - The Dead 60s (2005)

Punk / Rock
Label: Sony

1. Riot Radio (2:23)
  2. A Different Age (1:33)
  3. Nowhere (3:13)
  4. Red Light (3:09)
  5. Just Another Love Song (3:10)
  6. Control This (2:40)
  7. Loaded Gun (2:47)
  8. Nationwide (2:21)
  9. We Get Low (3:43)
  10. Horizontal (1:56)
  11. New Town Disaster (3:09)
  12. The Last Resort (2:56)
  13. You're Not the Law (5:25)
Riot On The Radio is echt een superleuk liedje. Heel erg vrolijk en een beetje in de stijl van Franz Ferdinand. Een van de leukste gitaarsingles van het laatste jaar, wat mij betreft.

Electro_
Is die CD-hoes niet rood?

Ik zag gisteravond Riot Radio op MTV Brandnew, is inderdaad erg aanstekelijk.

Ja, beetje maf wel. Dat nummer is van de vorige lente en blijkbaar nu pas on high rotation op MTV enzo...

Wat de hoes betreft, dat zou ik niet weten eigenlijkj.

avatar van HiLL
Zo dan dit is echt een heeeerlijke plaat! Onbegrijpelijk zo'n laag gemiddelde na 2 stemmen. Clash is er niks bij!
Luister het mensen luister het!

Ik vond het maar een saai album. Heb het niet eens uitgeluisterd. Als The Clash ook zo klinkt, dan ga ik die maar 's schrappen van mijn 'to do'-lijst.

Herman toch, saai? Hmm..
Ik hoor wel duidelijk Clash invloeden hierin.

Electro_
Saai vind ik dit ook niet hoor.
Het zal niet m'n favoriete band worden, maar dat hoeft natuurlijk ook niet.
Riot Radio en Control This steken er wat mij betreft (ver) bovenuit. 3*

en The Clash moet je zeker niet schrappen van je 'to do'-lijst!

Ghostfaced Killer is een goed nummer.
Voorderest zeer goed te doen hoor

avatar van Dridge
Godsamme zeg , soms snap ik er echt geen bal meer van ,
de éne keer heb ik een album waarvan ik denk die zal niet hoog scoren op musicmeter , die wordt dan vervolgens de hemel in geprezen , met de dead 60s dacht ik ,die zullen wel een schare aan fans hebben op de site maar het tegendeel is waar , zeer weinig stemmen en een belachelijk laag gemiddelde.
Niet dat het nou zo'n beregoed album is maar toch zeker meer waard dan de huidige 2,87.

@Dridge: Ik ben het compleet met je eens, het is echt wel een goede cd. Geloof alleen dat de opvolger minder is en ik wil eigenlijk deze cd met de extra cd met al die dubs! Weet iemand waar ik deze kan krijgen? Want, deze cd is zeker het kopen waard, maar eigenlijk wil ik ook nog eens de extra cd hebben....

avatar van blur8
Ska in optima forma. Vrolijke dansmuziek die life altijd beter tot z'n recht komt dan in de studio. Dit klink opname technisch natuurlijk frisser dan hun voorbeelden uit de 80s. The Specials en The Clash zijn herrezen.

avatar van HiLL
Voor de mensen die het nog niet kennen, ik heb een aantal video's toegevoegd. Lekker fris bandje hoor.

Gregson
Vandaag ontdenkt in mn platenzaak. Voor 6 eurootjes meegenomen en ik vind het best een fijn album . Het is geen meesterwerk, maar het klinkt wel lekker . 3 sterretjes toch wel waard.

avatar van TaraB
Oké, blijkbaar hou ik niet van ska. Nog nooit echt verdiept in het genre, ska, maar blijkbaar kan het niet uitstaan. Of nouja, dat is misschien wat overdreven, maar ik vind 't niks.
Riot Radio is wél weer een heel goed nummer. Dat is toch niet ska?

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Vergelijking met The Clash is logisch, maar dit album klinkt wel verdraaid lekker.