menu

Bob Dylan - Greatest Hits, Vol. II (1971)

Alternatieve titel: More Bob Dylan Greatest Hits

mijn stem
3,96 (57)
57 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Columbia

 1. Watching the River Flow (3:38)
 2. Dont Think Twice It's Alright (3:40)
 3. Lay Lady Lay (3:19)
 4. Stuck Inside of Mobile (7:10)
 5. Ill Be Your Baby Tonight (2:42)
 6. All I Really Want to Do (4:06)
 7. My Back Pages (4:26)
 8. Maggies Farm (3:54)
 9. Tonight Ill Be Staying Here with You (3:23)
 10. She Belongs to Me (2:52)
 11. All Allong the Watchtower (2:34)
 12. Quin the Eskimo (2:48)
 13. Just Like Tom Thumb's Blues (5:30)
 14. A Hard Rain’s Gonna Fall (6:52)
 15. If Not for You (2:43)
 16. Its All Over Now Baby Blue (4:18)
 17. Tomorrow Is a Long Time (3:04)
 18. When I Paint My Masterpiece (3:26)
 19. I Shall Be Released (3:06)
 20. You Ain't Goin' Nowhere (2:45)
 21. Down in the Flood (2:47)
totale tijdsduur: 1:19:03
zoeken in:
avatar van Stijn_Slayer
4,0
Dylan's versie van I Shall Be Released blijft fantastisch, ook al is die eigenlijk heel beperkt.

avatar van indana
4,5
Dit lijkt mij niet helemaal de goede tracklist, althans die komt niet overeen met mijn LP.

Down_By_Law
'Tomorrow Is A Long Time', alleen op deze verzamelaar te vinden, vind ik één van Dylan's mooiste nummers. Later ook erg mooi uitgevoerd door o.a. Rod Stewart en Sandy Denny, maar geef mij toch maar deze prachtige ingetogen versie.

Verder wel een aardige compilatie, ook al prefereer ik de reguliere albums.

Father McKenzie
Ook You Ain't Going Nowhere en het ronduit magistrale WhenI Paint My Masterpiece stonden niet eerder op een reguliere plaat, dus voor de fans toch wel wat redenen om de plaat in huis te halen.(Vogens mij ook de afsluiter Down In The Flood, maar daar ben ik niet zeker van.)

Zes nummers van dit verzamelalbum staan niet op reguliere albums, te weten:

Watching the river flow
You ain't goin' nowhere
I shall be released
When I paint my masterpiece
Tomorrow is a long time
Down in the flood

Stuk voor stuk prachtnummers dus het zeker de moeite waard om tot aanschaf van dit album over te gaan.

indana schreef:
Dit lijkt mij niet helemaal de goede tracklist, althans die komt niet overeen met mijn LP.


Waaschijnlijk heb je de versie die is verschenen onder de titel More Bob Dylan Greatest Hits. Deze versie bevat in plaats van She belongs to me en It's all over now, baby Blue de nummers Positively fourth street en New morning.

Father McKenzie
Ik heb als favoriete tracks nèt deze aangeduid die op reguliere platen niet te vinden waren, zoals rollingbeatle al aangaf.
Die hoor je gewoon te hebben, dus de aanschaf van deze prima verzamelaar was voor de ware fan gewoon een pure noodzaak, al had ie al de rest misschien al in de kast staan.

avatar van musiquenonstop
4,5
[quote="rollingbeatle"Waaschijnlijk heb je de versie die is verschenen onder de titel More Bob Dylan Greatest Hits. Deze versie bevat in plaats van She belongs to me en It's all over now, baby Blue de nummers Positively fourth street en New morning. [/quote]

Ik heb More Bob Dylan Greatest Hits II en ook die tracklist is anders, en hij bevat niet Postively Fourth Street en New Morning.

Maar goed, dit album got me hooked on Dylan. Kocht hem na het verschijnen van The Traveling Wilburys, en kon Bob alleen van naam. Het rauwe van zijn stem en muziek kon ik moeilijk aan wennen, maar dat is helemaal goed gekomen. De melodieën en teksten daar was ik al gauw verslingert aan. Ik luister deze verzamelaar vaker dan zijn reguliere albums.

Als je net als ik tekst net zo kan waarderen als muziek dan zit je bij Dylan goed, hoewel ik de teksten helemaal ken, en BIJNA helemaal snap, kan ik me erover verbazen, dat na jaren luisteren het kwartje zo nu en dan valt en dat je dan precies weet wat hij bedoelde.

Ook zijn frasering is ongekend, pak een willekeurige tekst van Dylan waar je het nummer goed van kent, en probeer het te zingen zonder muziek. Daar kom je niet aan uit, dan heb je in elke zin woorden te veel of te weinig om het kloppend te maken. En dan te bedenken dat hij ze live nog op een andere manier kan fraseren. Zoals ik al zei, ongekend.

Fedde
Dit album had ik als jongetje al in mijn kast staan en eerlijk gezegd, toen vond ik er nog niet zoveel aan. Ik had toen ook nog niet door dat er een paar nieuwe onuitgebrachte nummers op stonden.

Achteraf kun je zeggen dat dit verzamelabum de omslag aankondigde naar een nieuwe creatieve periode die al voorzichtig op New Morning was begonnen. Watching the River Flow was zo'n nieuw nummer. You Ain't Goin' Nowhere bleek later al gemaakt te zijn in '67 en konden we in '75 terugvinden in de oerversie met The Band op The Basement Tapes.

Nog meer 'nieuws': When I Paint My Masterpiece; I Shall Be Released en Down in the Flood. Nummers die eerder met The Band in de Big Pink-periode waren gemaakt.

De titel Greatest Hits, Vol.II is daardoor wat misleidend, want je kunt, wat de tweede plaat betreft, hier al spreken van de eerste verschijnselen van de Bootleg Series. Volume Zero, in dit geval.

avatar van Ducoz
4,0
Ik heb deze dubbelaar gekocht voor de nummers 'Watching the River Flow', 'The Mighty Quinn', 'Tomorrow is A Long Time', 'When I Paint My Master Piece', 'I Shall Be Released' en 'Down in the Flood'.
Jammer dat Positively 4th Street hier niet op staat, dan heb je gelijk de non-album nummers bij elkaar.

kistenkuif
Mijn allereerste Dylandubbelelpee. Pas daarna viel ik voor Blonde en Highway. Deze verzamel is nog steeds één van zijn meest beluisterde hier thuis. Komt door die geweldige aftrap met Watching the River Flow, de songselectie en rangschikking met de extra's. Het klopt. Een ander favoriet hier is Tell Tale Signs (2008) en als je dan beseft wat Dylan tussen deze twee 'compilaties' heeft uitgebracht, valt je bek toch open.

avatar van nlkink
4,0
Voor mij net als voor Kistenkuif mijn allereerste Dylandubbelelpee. Een hele mooie verzameling door Dylan zelf in 1971 samengesteld. Alhoewel er hits van his Bobness opstaan heeft hij ook nummers geselecteerd die dankzij anderen bekend zijn geworden.
Ook heeft hij apart voor deze verzamelaar een aantal nummers opgenomen die bekend waren als Basement recordings. Die zijn op kant vier van de dubbelelpee terechtgekomen, samen met nog wat onuitgebracht materiaal. Door het gevarieerde karakter een heel aardige verzamelaar, tot op de dag van vandaag.

avatar van nlkink
4,0
En vandaag heb ik mijn tweedehands afgeragde vinylalbum met pensioen kunnen sturen want bij de Kringloop vond ik de 24-Bit remaster dubbel-CD voor maar € 3,75. Wat een genot om Watching the River Flow eindelijk zonder tikken te kunnen beluisteren. En dan moet de rest nog komen.

kuifenco
als ik naar de nog jonge dylan wil luisteren dan grijp ik vrijwel altijd naar deze fijne verzamelaar. alle stijlkenmerken uit die beginperiode passeren in slimme volgorde de revue. voeg daarbij nog de zes 'nieuwe' songs en dan lijkt het warempel een regulier dubbelalbum. terzijde: the doors hebben destijds op vergelijkbare sluwe wijze het net zo overtuigende 'weird scenes inside the goldmine' uitgebracht. puristen reageren niet zelden, en soms terecht, neerbuigend op compilatie-albums. bij deze twee genoemde dubbelaars zou ik dat snobistisch noemen: het zijn namelijk méér dan ideale instappers.

avatar van nlkink
4,0
Vergelijkbaar met Bob Dylan's Greatest Hits, Vol. II en Weird Scenes Inside The Goldmine van The Doors is het dubbelalbum Kink Kronikles uit 1972, een compilatie dubbelalbum met het beste werk van The Kinks uit de periode 1966-1971. En tamelijk onbekend is The Vintage Years dat ik heb van zowel The Troggs als The Pretty Things.
Net als de door kuifenco aangehaalde compilaties zorgvuldig samengesteld door mensen met verstand van zaken en liefde voor het bronmateriaal. Het zijn verzamelaars, dat klopt, maar keuze en samenstelling werpen nieuw licht op de muziek.

kuifenco
nlkink schreef:
Het zijn verzamelaars, dat klopt, maar keuze en samenstelling werpen nieuw licht op de muziek.


als de tijdspanne, die een compilatie omvat, niet te lang is dan zit het meestal wel goed met verzamelaars. zorgvuldige samenstelling door kenners uiteraard als voorwaarde. het zou een aardig topic kunnen zijn: compilaties die deugen. ik zou bv. verzameld werk van traffic (gold), moby grape (vintage) en lovin' spoonful (greatest hits) om hierboven genoemde reden niet willen missen. maar zo zijn er nog wel meer te noemen. het was echter deze van dylan die me leerde dat compilaties een meerwaarde kunnen hebben.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:49 uur

geplaatst: vandaag om 23:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.