Snoop Doggy Dogg - Tha Doggfather (1996)

Label: Death Row

1. Intro (0:47)
  2. Doggfather (3:56)

3. Ride 4 Me (1:00)
  4. Up Jump tha Boogie (4:43)

met Charlie Wilson, Teena Marie en Roger Trouthman

5. Freestyle Conversation (4:17)
  6. When I Grow Up (0:37)
  7. Snoop Bounce (4:03)

8. Gold Rush (4:52)

met Kurupt en The LBC Crew

9. (Tear 'Em Off) Me & My Doggz (3:31)
  10. You Thought (4:44)

met Tha Dogg Pound, Nate Dogg en Warren G

13. 2001 (3:32)

met Threat, Bad Azz en Kurupt

14. Sixx Minutes (4:40)
  15. (O.J.) Wake Up (4:43)

met Big Tray Deee

16. Snoop's Upside Ya Head (4:27)

17. Blueberry (4:15)

met Tha Dogg Pound en The LBC Crew

18. Traffic Jam (0:31)
  19. Doggyland (4:40)
  20. Downtown Assassins (4:42)

met Daz en Big Tray Deee

21. Outro (0:42)
avatar van Jordy
Wat een grote tegenvaller was dit. Onbegrijpelijk dat Snoop, na het vertrek van Dre bij Death Row, niet met Daz de studio in is gedoken. Tracks als Blueberry laten zien dat het dan nog een heel leuk album had kunnen worden. Nu was het maar een ongeïnspireerde boel...

Diesel
2001 en Snoop's Upside Ya Head zijn best leuk maar voor de rest is het allemaal erg eenzijdig.

avatar van snoopy
doggfather is dope man

Snowman
Minder dan ze debut maar toch veel lekere nummers jammer van de mindere productie. 4

avatar van thomzi50

Rutgertje
Ik ben van mening dat dit album nogal ondergewaardeerd is. Ik luister graag naar z'n muziek omdat het zo heerlijk 'laidback' is, zeker op dit album. Het is misschien minder funky dan Doggystyle, maar ik vind dat het kwalitatief toch echt goed in elkaar zit. 4*

Ja niet veel op te zegge, Het is gewoon weer één van Snoop zijn Legendarische Albums, niet zijn beste album, maar wel goed natuurlijk, vooral het liedje The Doggfather, als je het nog niet kent, zeker checke! Snoop Dogg Number 3!! (eerst 2pac en Dr.Dre)

avatar van PaulieWalnuts
Vreemd album. Hele goede nummers en een paar toch wel erg matige.

Hoogtepunten: You Thought, Blueberry, Vapors en Gold Rush

De titel is leuk verzonnen natuurlijk.

CaliLove
Snoop Bounce is echt een club banga. Goed om op te dansen.

zeer ongewaardeerd en vaak afgezeken album. veel mensen vinden dit album flink tegenvallen tov doggystyle. het is zeker niet beter, maar tog is dit zeker wel een van zijn betere. waarschijnlijk de beste op doggystyle en the last meal na. snoops upside ya head is het beste nummer, wel leuke cover van gapband,ook met oompie charlie wilson, die bijna met alle nummers meedoet. voor de rest ook wel leuke dogg pound features, dj pooh, soopafly en daz zijn ook zeer goede producers. blijkbaar heeft snoop dus dre niet altijd nodig om een goed album te maken.
de leukste nummers op dit album vind ik 2, 4, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 16 en 20
bijna alle nummers zijn dus eigenlijk wel goed

Staan wel wat lekkere nummers op, maar verder niet zo'n heel interessant album.

Zeer duister album, was normaal de bedoeling van aantal tracks met 2pac op te nemen maar is dus niet door gegaan vanwege pac's dood...

avatar van Jorge-E
Je kan zeggen wat je wilt, maar ik vind het lekker funky!!!!

avatar van royals
Deze is zwaar ondergewaardeerd. Zeker bijna net zo fijn als Doggystyle. Een soort funky versie ervan. Voor mij zijn tweede beste. Ik bedoel vergelijk deze maar eens met The game is to be sold.... of R&G dan hoor je wel het verschil.

Mezelf
Voor mij ligt dit album op het niveau Dogg Food. Het is niet slecht opzich, maar het feit dat Snoop ijzersterk binnenkwam met (The Chronic en) Doggystyle heeft eigenlijk zijn hele carrière tegen hem gewerkt. Want al zijn latere werk kon aan dat niveau niet tippen.

Dit album is dan ook minder qua niveau, minder goede producites, minder goede teksten en ook veel te lang eigenlijk (met overbodige interludes) maar echt slecht wordt het ook nergens. En ook als je vergelijkt met andere albums rond die tijd is dit zeker niet slecht. Een 3,5 vind ik wel op z'n plaats hier, met kans op een 4.

avatar van Wybe de Greef
thomzi50

2,5 [permalink] geplaatst op 7 februari 2007, 19:47 uurSnoop brabbelt hier vaak maar een beetje, bovendien staat zijn stem ook nog 'ns een stuk te zacht.

Misschien is een betere stereoinstallatie een tip!!!

avatar van MAS
MAS
Zeer matig album van Snoop Dogg. Ik vind het onbegrijpelijk dat je na een meesterlijke plaat iets van dit niveau kan uitbrengen.

Mezelf schreef:

Dogg Foodd vind ik vele malen beter dan dit

avatar van KILLERBEE99
Minder dan z'n debut, maar nog steeds lekker album, niks verkeerd mee... Paar hele leuke track, de rest best ok om na te luisteren

avatar van thgryda
Ik snap de score hier niet hoor, ik vind doggystyle ook beter maar dit is toch veruit de tweede beste plaat van snoop. Met doggfather, six minutes, vapors, 2001, groupie, snoop upside your head, downtown assassins en doggyland tel ik toch 8 erg dikke tracks. Dat is dus de helft van de tracks al en ook de rest van de tracks zoals pakweg snoop bounce en up jump the boogie zijn erg funky tracks.

Ondergewaardeerd toch dit als ik zie dat the last meal hetgeen duidelijker een zwakker albums is een veel hoger gemiddelde heeft.

Nu ja ik heb dit album dan ook uren en uren geblazen een decenium geleden... 4.5 Ster

avatar van thgryda
zelfs crap albums als r&g en the blue carpet treatment hebben een even hoog gemiddelde. Vanwaar dan de haat voor dit album dat daar toch met kop en schouders bovenuisteekt. Klopt niet, top dog krijgt zelfs minder als het afschuwelijke ego trippin pfff

avatar van Timmie
is dit na doggystyle het beste album?

avatar van Jorge-E
Dit of Tha Last Meal, The Blue Carpet Treatment vind ik ook wel goed.

avatar van Timmie
die ken ik allebei maar vind ik niet zo... hele andere stijl.

Dit dus

vind deze album wat minder dan doggystyle, snoops stem klinkt heel zacht op dit album, eerste 6 nummers vallen mij een beetje tegen. daarna worden ze wel beter , mijn favorite nummers ; goldrush, bleuberry, croupie, doggtawn assins en snoops bounce.

avatar van Willemsb
Ontzettend lekker album. Luistert heerlijk weg.

avatar van Dungeon
Het schijnt dat Snoep dit album volledig gaat spelen op North Sea Jazz en dat alle cameo's op deze plaat dan ook mee gaan doen.

ben erg benieuwd. Vooral omdat ik pas in 96 met dit album echt naar snoep ben gaan luisteren.

Dit vind ik trouwens niet Snoeps beste album maar zou ik wel bij zn 5 beste zetten.

Harco
Voor zover ik weet is het Doggystyle die hij ten gehore gaat brengen, hoor. Om deze in zijn geheel te doen zou wel heel erg moeilijk zijn; kijk alleen al naar het aantal gastartiesten.

avatar van Jorge-E
Big Tray Deee zit ook in de gevangenis.