Missy Elliott - The Cookbook (2005)

R&B
Label: Atlantic

1. Joy (4:50)

met Mike Jones

2. Party Time (3:04)
  3. Irresistible Delicious (4:16)

met Slick Rick

11. Can't Stop (3:49)
  12. Teary Eyed (3:40)
  13. Mommy (2:58)
  14. Click Clack (2:55)
  15. Time and Time Again (3:51)
  16. Bad Man (7:44)

met Vybez Cartel en M.I.A.

Geran
whaaaaaah missy elliot met een nieuw album

avatar van Word_Play
Ik kijk uit naar de Timbo tracks...

Wie niet?

avatar van Jordy
Alleen track 2 en 3 volgens mij

avatar van miak
lose control is vet! ook een vette clip!

Track List:
Storch)
07. On & On (Produced By The 4:45
Neptunes)
08. We Run This (Produced By 3:25
Rhemario "Rio Beats" Webber)
09. Remember When (Produced By 4:18
Crawford)
15. Time And Time Again (Produced 3:49
By Saint Nick)
16. Bad Man (Feat. Vybez Cartel & 5:12
Mia) (Produced By Craig X.
Brockman)

Twee racks, helaas Het zijn wel dikke nummers, en On&On is ook moddervet.

Tja, wat zal ik zeggen, heb het album nu 2 dagen en het brouwseltje van Missy smaakt me niet echt lekker.
Timbo's track 1 is vet, track 2 niet. On and On van Neptunes is relaxed, maar de meeste nummers doen me niks.
Kwestie van smaak...

Geran
In de Lose Control video is er op het laatst ook nog een vet stukje, weet iemand waar dat van is?

avatar van T.O.
Er zit een sample van de oude electroklassieker "Clear" van Cybotron in dat nummer, als ik het goed hoor.

Het klonk eerlijk gezegd wel geinig toen m'n zus 'm even draaide gister. Die geluidjes.

En da's voor het eerst dat ik zoiets zeg over Missy Elliott.

"Lose control" gaat eigenlijk ook nog wel (nu een clip). Best cool, die riedeldingetjes die zo omhoog gaan.

avatar van miak
een hele irritante intro...en het begin vind ik een beetje matig, dan komt lose control en wordt het allemaal wat beter... on & on is helemaal het hoogtepunt, die track is toppie geproduceert!!

Can't Stop is ook heeel erg bruut !!
maar die staat niet op jullie playlist

Ligt t aan mij of denken keken jullie ook niet raar naar missy in die clip van lose control. Dr zit zon stukje in dat ze vrij weinig aan heeft en dat ze danst. Ik wist dat ze afgevalle was... Maar zo, ziet ze dr opeens wel goed uit. Ik bedoel naast Ciara zal ze nooit echt opvallen (naast fatman scoop wel natürlich).

Sowieso vind ik die clip wel dope, vooral die track die erna komt klinkt goe, staat die ook op t album?

Ik heb het album nu even beluisterd.

Hoogtepunten tot nu toe even:
'Lose control', 'We run this', 'Can't stop' (!!) en 'Mommy' (vette beat en zang e.d., maar gaat een beetje te lang door).
'My struggles' is ook erg relaxed.

Verder is 'Partytime' is ook wel grappig en 'Joy' ook nog wel (maar dan wel anderhalve minuut overslaan).

Oja en 'Bad man' heeft een vet begin! Die trommels, en daarna de beats.

Met die wat langzamere nummers heb ik niet zo veel.

Dieptepunt: 'Click clack'.

3.5*
Ik mis alleen nog 1 nummer op m'n comp, nummer 7. Ga ik snel achteraan.

Je mist gewoon het beste nummer van het album

Grappig dat ze Grand Puba voor het nummer "My Struggles" weer eens hebben opgegraven. Had al een tijd niks van hem en/of van Brand Nubian gehoord:)

avatar van BoordAppel
In 2004 hebben ze nog een album uitgebracht: http://www.musicmeter.nl/?album=15002

Word_Play schreef:

Je mist gewoon het beste nummer van het album

Ik heb 't nummer ondertussen en ik vind het echt sowieso nooit het beste nummer van 't album. Lijkt Daft Punk wel, het gaat maar door! Eventjes is het vet, die beats, wow! Maar niet 5 minuten lang.

avatar van BoordAppel
Eigenlijk is Missy helemaal geen goede rapper maar toch mag ik haar wel. Ze doet gewoon haar eigen ding en daar heb ik bewondering voor. Eigenzinnige muziek met al even eigenzinnige clips erbij. Altijd weer een verrassing is wat voor debiele outfits ze zich nu weer hijst .

Produceren kan ze ook best gezien Lose Control. Een van de weinige crunk nummers die me niet irriteert. Komt waarschijnlijk omdat er geen YEAH! en WHAT! roepende mongool in zit. Wel een beetje jammer van Fatman Scoop, die heb ik slechts 1 keer iets fatsoenlijks horen doen, hier irriteert hij niet maar loos is het wel.

Beste nummer van de plaat is On & On. Misschien dat de Neptunes wat meer variatie in de rare riedeltjes hadden moeten leggen maar verder wel ernstig lekker. De Timbo tracks vallen helaas een beetje tegen maar al met een al best een lekkere plaat.

Geran schreef:

dat nummer is het nummer waar meerdere mensen het al over hebben gehad, On&On

verder vind ik het wel een chill album, maar aan die zachte nummers waarin ze gaat zingen heb ik geen behoefte, ik wil gewoon vette beats!

avatar van christina
on&on enzo is zaleg kem zelf de cd gekopierd diene is echt goewd

avatar van Toon1
christina schreef:
on&on enzo is zaleg kem zelf de cd gekopierd diene is echt goewd

Wat zegt u? Ik versta er niks van? Maar ik kan er precies wel uit opmaken dat u cds kopieerd?!

avatar van thomzi50
Ze kan het nog steeds hoor. Goede producties, helaas raar R&B tussendoortje. 3.5*

Electro_
On & On en Lose Control zijn duidelijk de beste nummers van dit album. Raar dat die tweede geen hit is geworden. Hij kwam geloof ik niet hoger dan nummer 20 ofzo. Dat zijn we toch wel anders gewend van Missy Elliott.

Electro_
Ja, erg jammer dat dit geen commercieel succes is (geworden). Teary Eyed is óók al geen hit. Nu ben ik niet iemand die 'kickt' op Top 40-hits, maar bij dit soort muziek hoort dat wel een beetje het geval te zijn toch? Can't Stop vind ik ook nog wel leuk opzich.

avatar van jowietje
Lose Control en We run this zijn wel leuk, Lose control dankzij Ciara! Maar de rest vind ik niet zo heel veel aan...

avatar van RJR
RJR
Van welk nummer uit de jaren '80 is de beat van Lose Control ook alweer?

eazyfan
nouja valt best mee natuurlijk zijn de trax die Timberland producde goed de rest valt nog mee

Het meest tegenvallende album van Missy naar mijn idee. Heb ze bijna allemaal en deze doet me gewoon weinig Het lekkerste nummer om te horen vind ik Mommy en On and On, waarschijnlijk door mijn Pharrel voorkeur. Helaas dit wordt een *2

Electro_
Bad Man is ook een erg gaaf nummer zeg!

allemaal zijn ze gaaf!