Sebadoh - Harmacy (1996)

Label: Sub Pop

1. On Fire (3:36)
  2. Prince-S (2:52)
  3. Ocean (2:46)
  4. Nothing Like You (3:09)
  5. Crystal Gypsy (1:29)
  6. Beauty of the Ride (2:48)
  7. Mindreader (1:50)
  8. Sforzande! (3:30)
  9. Willing to Wait (3:32)
  10. Hillbilly II (1:59)
  11. Zone Doubt (2:18)
  12. Too Pure (3:46)
  13. Worst Thing (2:55)
  14. Love to Fight (0:54)
  15. Perfect Day (2:49)
  16. Can't Give Up (2:02)
  17. Open Ended (3:28)
  18. Weed Against Speed (2:55)
  19. I Smell a Rat (1:34)
  20. Sixteen * (1:49)
  21. Riding * (3:25)
  22. Slintstrumental * (2:31)
  23. A Hit * (2:18)
Ik vind het verschil tussen de Barlow en Loewenstein-liedjes toch wel schrijnend hier. Barlow's liedjes hebben toch wat meer eigen identiteit, gevoel en verfijning, terwijl Loewenstein's liedjes toch niet helemaal loskomen van hun invloeden. Zo kun je op veel van zijn liedjes wel de naam van een andere band plakken:

Prince-S -> Foo Fighters
Crystal Gypsy -> Nirvana
Mindreader -> Pearl Jam

Dan liever zo'n hartverscheurende Barlow-parel als 'On Fire'.

Desalniettemin best een aangename plaat. Ik doe er een halfje bij, want met 3* doe ik dit jeugdsentiment wel een beetje tekort.

Ik ga het erfgoed van Lou Barlow maar 's wat verder uitpluizen, want volgens mij ligt er nog een hoop moois op me te wachten.