Moke - Collider (2012)

Label: [PIAS]

1. Tears (3:52)
  2. Burning the Ground (3:01)
  3. Scratch Marks (4:28)
  4. Opening Up (3:22)
  5. I've Got Silence You've Got Sound (3:35)
  6. Didn't Want My Love (4:27)
  7. Sing On (4:34)
  8. Straight to You (3:49)
  9. Lessons to Learn (3:21)
  10. Jesus Child (3:48)
  11. Almost Home (5:31)
avatar van Djarune
Ben blij dat Moke hun muziekstijl eindelijk gevonden lijken te hebben. Inplaats van te weinig rock is het nu duidelijk pop met een vleugje rock. Resultaat zijn 11 popnummers, waaronder een aantal geweldige liedjes. I've Got Silence You've Got Sound is een lekker nummer en Didn't Want My Love had zo van een Arcade Fire plaat af kunnen komen. Ook hun eerste single van deze plaat Burning the Ground die al een tijdje uit is klinkt behoorlijk fris. Reden genoeg om voor zanger Felix een nieuw kapsel te nemen. Hij lijkt nu een beetje op David Gahan. Dit is de beste Moke tot nu toe

avatar van vanwijk
Gisteren voor de eerste keer gehoord op Luisterpaal. Klonk niet slecht. Ben heel benieuwd. Ik vond beide vorige albums goed.

avatar van gewe
Het valt niet mee om deze schijf te beoordelen,ik vind de schijf niet slecht.maar na 3x draaien kan ik er nog steeds geen goed oordeel over geven,overigens de hoes doet me denken aan The 2nd Law van Muse...ook net uit.

Beide liggen bij de M.
Ik denk dat FRS regelmatig het verkeerde album verkopen zal.

akkuhcrazy
Net dit bandje ontdekt door 'burning the ground' heb ik de cd ook maar eens kand gegeven, en geen spijt. Leuk bandje, heerlijk plaatje!

avatar van spoiler
Ik moest ook meteen aan de hoes van Muse denken toen ik het artwork zag.

avatar van iJorno
Nederlandse trots.

avatar van Eilord
Ik heb begrepen dat Nick & Simon de productie hiervan verzorgd heeft. Laat dat duo alsjeblieft stoppen met zelf muziek maken. Zo te horen gaat produceren ze een stuk beter af.

avatar van starsailor
Eilord schreef:

Typisch geval van de bel en de klepel. Producer van Nick & Simon (Groothedde) heeft de productie verzorgd van dit album.

Ik zie Felix ook niet snel voor die draaiende stoelen van The Voice staan.

avatar van Eilord
Dat zal het zijn. Ik vond het ook al bijna te mooi om waar te zijn.

deric raven schreef:
Ik zie Felix ook niet snel voor die draaiende stoelen van The Voice staan.
laten we het niet hopen !!

avatar van nightfriend
Degelijk album van Moke: goede songs met een flink aantal uitschieters en een mooie sound.
Hun beste schijfje tot nu toe.

speeltuintje
Ik mis een beetje had donkere rockrandje, vind het een erg poppie album, kan hem nog niet niet zo goed plaatsen

Leuk album, lekker stevige sound gecombineerd met een prachtige stem. Een band waar Nederland trots op mag zijn!

Lessons to learn , wat een geweldig refrein
wordt in nederland best een beetje onderschat Moke, depeche mode invloeden die
mooi evalueren tot een soort modern rock

avatar van xangadix
Het was even wennen, maar ik ben toch wel erg blij met deze plaat, die ik na de andere twee blind (lees: doof) heb gekocht. De liedjes Opening Up, I've Got Silence You've Got Sound en Lessons To Learn zijn voor mij de uitschieters.

avatar van blur8
Meest solide Moke album so far.
Geluid evalueert positief door ten opzichte van vorige album, met meer piano en synths.
beste wapenfeit blijft de zanger
Pijnpunt blijven de liedjes zelf, die prettig zijn voor het moment, maar te weinig blijven hangen.

avatar van starsailor
speeltuintje schreef:
Ik mis een beetje dat donkere rockrandje, vind het een erg poppie album

Mee eens. Ik had goede hoop dat ze met hun vorige album het licht hadden gezien maar jammer genoeg gaat het toch weer allemaal de lichtvoetige kant uit. Veel nietszeggende nummers.

avatar van steve harris
ive got silent you got sound is toch een nummer met een groot echo and the bunnymen gehalte vooral dat begin van het nummer en het einde met dat speciefieke gitaartje

steve harris schreef:
lessons to learn, super catchy heerlijk toegangkelijk nummer, het blijft echt wel in je hoofd hangen.

blur8 schreef:
Meest solide Moke album so far.
beste wapenfeit blijft de zanger
lessons to learn krijg ik niet meer uit mijn kop weg, dus dat blijven hangen valt wel wat mee !!

avatar van vanwijk
gisterenavond in de kleine zaal van 013 gezien. ze moesten er even in komen. Wel een heel erg 'noisy"publiek!

avatar van steve harris
Moke gedupeerd door brand in muziekcentrum Melody Line Amsterdam, een ramp voor deze jongens, , sterkte de komende tijd en hopelijk snel weer op tour met nieuwe instrumenten.