Mono - For My Parents (2012)

Japan
Label: Temporary Residence

1. Legend (11:57)
  2. Nostalgia (12:04)
  3. Dream Odyssey (8:10)
  4. Unseen Harbor (14:02)
  5. A Quiet Place (Together We Go) (9:26)
avatar van snarf349
Een album gemaakt in samenwerking met The Holy Ground Orchestra. Iets minder post-rock, het is meer een soundtrack geworden.
'Legend' is al uit op Youtube en is gekoppeld met bijzonder fraaie beelden van IJsland. En 'Dream Odyssey' is ook al geruime tijd te beluisteren.
Verder is er niets nieuws onder de zon. Ze hebben weer een handvol geweldige melodieën op plaat gezet, vol weemoed en melancholie, maar verrassend is het nergens.

Enfin, het album is al verkrijgbaar op het www, dus voor wie niet kan wachten.

Ongelooflijk schitterend album maken ze toch weer. Deze keer heel orchestraal en ingetogen maar ook soms met de uithalen die we van MONO gewend zijn. MONO verliest niks van kracht, zelf niet al ze nummers brengen met een symfonisch orkest. Volgens mij worden ze zelf nog beter. Ongelooflijk sterk album.

avatar van trebremmit
Ik vind het meer van hetzelfde, en ja dat kun je verwachten bij Mono maar het vorige album vond ik toch wel een stuk beter.
Dit voelt wel alsof de inspiratie een beetje op is, iedere keer weer een toon hoger dezelfde melodie spelen dat gaat me toch wat irriteren en het voelt zo cliche aan.

Hoe Japans kan het klinken...inderdaad een voortzetting van 't geluid op de vorige plaat maar ze weten de sfeer en (kazige) emotionele (weemoedige, nostalgische) melodietjes wel weer erg goed te vinden. Het raakte me pas laatst bij zonsopkomst...

Misterfool
Ik hoorde deze plaat toevalligerwijs in de waaghals(platenzaak Nijmegen). Het kleine stukje wat ik beluisterd heb, viel me in zeer positieve zin op. Ben nu erg benieuwd!

avatar van Fathead
Het doet mij teveel aan Vangelis en muziek bij Eftelingattracties denken...

avatar van ArthurDZ
Best een goed album. Sprookjesachtig en dromerig, maar af en toe wel wat voortkabbelend. Ben ook niet echt fan van de noise-elementen die zo af en toe op de achtergrond opduiken.

avatar van Johnny Marr
ArthurDZ schreef:

Wow, Arthur. Wist niet dat je er al zó vroeg bij was met deze band. Toevallig deze plaat vandaag eens aangeslingerd, klinkt ook heel mooi - maar idd voortkabbelend herken ik wel als kritiekpunt. Evenzogoed een vier, de nieuwe is mss nog net ietsje mooier. De opener 'Legend' is wel fantastisch, indrukwekkend nummer.