Redman - Whut? Thee Album (1992)

Label: Def Jam

1. Psycho Ward (1:28)
  2. Time 4 Sum Aksion (3:24)
  3. Da Funk (2:18)
  4. News Break (0:37)
  5. So Ruff (3:46)
  6. Rated "R" (3:21)
  7. Watch Yo Nuggets (3:49)

met Erick Sermon

8. Psycho Dub (0:28)
  9. Jam 4 U (3:05)
  10. Blow Your Mind (3:56)
  11. Hardcore (1:58)

met EPMD

12. Funky Uncles (1:06)
  13. Redman Meets Reggie Noble (2:31)
  14. Tonight's da Night (3:22)

met Hurricane G

15. Blow Your Mind [Remix] (3:17)
  16. I'm a Bad (2:52)
  17. Sessed One Night (0:48)
  18. How to Roll a Blunt (3:22)
  19. Sooper Luver Interview (0:52)
  20. A Day of Sooperman Lover (3:50)
  21. Encore (1:21)
avatar van Kos
Kos
Nooit zo'n fan van Redman geweest. Dit is wel de beste die ik van hem ken.

avatar van Dielie
HET album van Redman

Waaah!! Look out! You must be got hit with sum bullshit!! Where that!? Smake that across your lips,
can you talk?
Ewhlewielablaliildrepil!!!
Redman Meets Reggie Noble is een cool nummer!!

beste redman album idd
de funk druipt er van af.. dikke beats.. dikke rhymes

"when my afro grow that means more rhymes to flow"

avatar van thomzi50
Net geluisterd en het is toch wel echt redman's sterkste. Voorlopg 3,5*, zit tegen de vier aan.

avatar van FunkyMonk
Dit is echt een vet album!!! Veel beter als zijn recenter werk. 4*

avatar van Korhymes
Ik kan niet kiezen welke Redman CD m'n favoriet is. Deze of Muddy Waters... Wat maakt het eigenlijk ook uit, dit is echt een topper.

raffael77
1 van zijn beste albums vind ik

avatar van DJFreez
tony ducks schreef:
beste redman album idd
de funk druipt er van af.. dikke beats.. dikke rhymes

"when my afro grow that means more rhymes to flow"

What I say! Straight up classic!

Social_Mask
Goed album. Redman is een fijne rapper, beetje gek, maar fijn. Vooral samen met Method Man, al stelde hun album echt teleur.
Maar dit is een goed album. Elk nummer is wel goed. Vooral met die PE sample. Leuk hoe hij vaak dat soort dingen doet. We can get down..
Wel moet ik zeggen dat het beter was geweest om wat minder nrs te maken, maar wel het album 50 min laten duren. Want dit zijn wel een beetje veel nrs en er verandert veel muzikaal gezien. Enige minpunt. Voor de rest top!

avatar van DJFreez
Dielie schreef:
HET album van Redman

Helemaal mee eens, maar waarom dan maar 4*? Dit album funkt van begin tot eind en is één brok energie, super album met veel humor. Een absolute hiphop classic en dus wat mij betreft zeker 4,5* waard.

avatar van donmarko22
Persoonlijk niet zo'n fan van. Ik heb het album al jaren niet meer gehoord maar ik heb er ook niet echt behoefte aan. Heeft 'ie nog steeds dat propje in z'n neus?

zeer vet, van sommige nummers zou je bijna spastisch worden

avatar van DaRealBerovci
Echt een super goed album dit,
Redman met ze harde en funky teksten en beats!!!!!

Relax
Geweldig album inderdaad, maar die beats doen mij serieus pijn aan de oren, nadeel is dat ze allemaal hetzelfde klinken ook nog, behalve de single.
Teksten zijn echt perfect, 3,5*

avatar van Shelter
Lekkere cd... vette beats (inderdaad wel wat Relax zegt lijkt veel op elkaar). Time 4 sum aksion is echt classic materiaal!!!

avatar van Overgewicht
erg lekker album dit!
lekker funky shit

Nastee_Madface
Dit album sloeg toch wel wat tegen , het is zo meer een party album ....
Dare Iz A Darkside en Muddy Waters vind ik dan toch beter.

Time 4 Sum Aksion is natuurlijk een banga....

avatar van nega
cuz we do that black, so get the bozack jack

avatar van WeztSide
Wat een korte nummers allemaal, de langste duurt 3:50 !

Mezelf
Wie vind ook dat Redman een echt goede flow heeft op nummers als Rated R en Time 4 Sum Aksion?

avatar van P Jay
Mezelf schreef:

Natuurlijk... Redman is een top-MC!

grimy_jason
Met een cover zoals deze, had ik toch wel een rauwere, donkere sound verwacht....

avatar van principal2000
Erg goed debuut van de rode man. Erg afwisselend album, maar de funk verdwijnt nooit. Ik vind dat deze man hierna nog is gegroeid. Zijn lollige raps heeft ie altijd gehouden....gelukkig.

avatar van Ill
Ill
Ik kende Redman alleen van zijn samenwerking met Method Man, wat samen een dope duo is. Nu ben ik dit album gaan luisteren, en het begint al meteen goed met 'Time 4 Sum Aktion' wat een dope nummer is dat toch! Het album moet ik nog verder luisteren, maar mijn beoordeling volgt zeker weten nog.

Haha ik zie trouwens net dat deze is gereleased op mijn geboorte

avatar van funcky uncle
stinkende funck!

X-man
Wat een album. Prachtig hoe hij zijn lyrics brengt over deze funky producties van Erick Sermon. Echt genieten is dit! Het gaat nergens over maar wat luistert het allemaal gigantisch lekker weg.

Dit vind ik een erg ondergewaardeerd album en zou het bijna een classic noemen, maar het is me daarvoor iets te langdradig. Niet dat het hier echt nadelig is, maar als het iets korter was geweest, dan zou het allemaal nóg pakkender zijn.

Begin van Time 4 Sum Aksion:

In this corner we have the funk bodysnatcher
P Funkadelic and I gotcha hard enough
That I can chew a whole bag of rocks
Chew an Avenue, chew an off street and off block
Then turn around and do the same damn thing to a soloist
Cause Reggie Noble's pissed
I crush your whole brain frame
Cause you couldn't maintain the funk
That have your rap style for lunch, chump
Cause 92, I take a whole crew
Give them a punch of the funk, knock all of their gold tooth loose
(POO POW)
To show you what type of stuff I'm on
You can't puff or sniff it
Because I was born with it
The Funkadelic Devil, hit you with the rap level of 10
Then 1, 2, 3 You're pinned
I get action, so everybody jump wit your rump
If you like the way it sounds punk,
Pump it in your back trunk
And let loose with the juice when I do rock
I'm too hot, some say I got more Juice then Tupac
(STRAIGHT OUTTA JERSEY!)

X-man
Redman is milk like two tits

Uit Watch Yo Nuggets

X-man
Ik moet eindelijk toegeven aan mijn verlangen dit album met een zeldzame 5,0 te waarderen. Ik vind dit een ijzersterk album van een van de beste rappers, naar mijn mening. De manier waarop hij serieuze onderwerpen lachwekkend maakt is geniaal, net als zijn wordplay en zijn ritmische teksten. Prachtig werk dat ik zelfs een klassieker durf te noemen!

avatar van Shelter
ik geef je op sommige momenten gelijk en er zijn tijden dat ik het er totaal niet mee eens ben...daarom voor mij geen klassieker, want die zijn tijdloos.
Maar het is zeker dope........... op momenten