Redman - Dare Iz a Darkside (1994)

Label: Def Jam

1. Dr. Trevis (2:09)
  2. Bobyahed2dis (3:23)
  3. Journey Throo da Darkside (2:27)
  4. Da Journee (0:31)
  5. A Million and 1 Buddah Spots (1:41)
  6. Noorotic (3:00)
  7. Boodah Session (0:23)
  8. Cosmic Slop (3:32)

met Erick Sermon, Keith Murray en Kiki Hitsville

9. Rockafella (R.I.P.) (3:27)
  10. Rockafella (5:08)
  11. Green Island (5:42)

met Mellow

12. Basically (2:03)
  13. Can't Wait (4:13)
  14. Winicumuhround (4:28)
  15. Wuditlookllike (3:20)
  16. Slide and Rock On (3:54)
  17. Sooperman Luva II (4:56)
  18. We Run N.Y. (4:13)

met Hurricane Gee

19. Dr. Trevis (Signs Off) (1:44)

met Hurricane Gee

20. Tonight's da Nite [Remix] (3:49)
avatar van P Jay
Dit album bevat erg donkere beats die allen hoofdzakelijk gebaseerd zijn op dikke, zware funk-basslijnen. Drums & bass met af en toe nog een bijkomend geluidje. Redman flowt doorheen heel dit album nagenoeg perfect: nooit zakt hij door de mand en hij spit erg grappige lines bij wijlen.
De titel is ook erg accuraat gekozen. Het album ademt een erg donker sfeertje uit, zelfs een erg wazig, stoned sfeertje. Het is alsof Redman op een donkere nacht één grote trip beleeft en tijdens zijn trip meer dan een uur doorgezakt in zijn zetel de ene line na de andere line uitspuwt.

Het grote probleem is dat het allemaal wel ongeveer zo'n beetje veel van hetzelfde is. Redman die de ziel uit zijn lijf flowt over... wel eigenlijk lult hij maar wat uit zijn nek, maar het gaat hem perfect af, hoor! En daaronder een door merg en been gaande bass. Van dit recept wordt zelden afgeweken op dit album. Het voordeel is dat het album erg homogeen klinkt, maar daardoor geraak ik wel niet verder dan een nog steeds erg mooie 3,5* ....