Somatic Responses - Tachyon Attack (2012)

Electronic

4. Mcatxt Doomcut (8:09)
  5. The Waiting (3:46)
  6. Ion Wave (8:29)
  7. Empty Arena (7:56)
  8. Emotion to Noise (5:54)
  9. In the Dirt (5:13)
  10. Crempog (5:01)
avatar van Onderhond
Erg cool dit, SR die te gast zijn bij Dark.Descent. Da's toch een beetje thuiskomen na 17 jaar electronische omzwervingen.

avatar van Hellblazer
Hij is uit!
Heb al een aantal samples geluisterd, zit zeker interessant spul tussen. Ben verder weinig bekend met Somatic Responses. Ik heb alleen ''Revula'' gehoord (de hele EP) en dat klonk erg leuk. Maar dan spreken we ook over meer dan tien jaar geleden.

Aparte combinatie van vervreemdende ambient en lompe beats. Soms een meer IDM tintje, soms meer hardcore, maar die ambient laag blijft vaak wel.. Voorlopig nog geen makkelijke plaat, terwijl Concrete Glider voor mij echt een "hoppa, gaaaaan!"plaat was.

Beoordeling volgt.

avatar van orbit
Inderdaad geen makkelijke plaat dit, met name omdat redelijk vlakke en harde hardcore wordt afgewisseld met subtielere beats en ambient lagen daardoorheen. Hoogtepunt zijn de bijna tribal drums aandoende beats van Empty Arena, maar The Stinger mag er ook wezen! Track waar ik het meeste moeite mee heb is het lompe en ontoegankelijk klinkende Mcatxt Doomcut. Skip ik nog wel eens. Maar over het geheel genomen een sterke plaat en bewijs dat deze mannen in de bovenste regionen van de hardere electronic horen. Interessant voor de mindless beukers met wat lijntjes speed op en mensen die iets meer willen dan een 200 beats/min op repeat. Maar hun vorige release was inderdaad sterker en voller geproduceerd.