House Party V (1993)

20. The House Pimps - Zulu Rhythm
  21. Power of Beauty - House of Lords
  22. Hex - Alright to Love
  23. TCM - Minds at Ease
  24. Intergroove - Bodyflow
  25. Interceptor - Together
  26. Danube Dance en Kim C. - Unique [Remix]
  27. - - Let Me Be Your Underwear
  28. The Shamen - Phorever People [Tee's Mix]
  29. Reel 2 Real - The New Anthem
  30. Usha - I Want You (You Want Me)
  31. Al Jabr - Keep It Comin'
  46. TCM - I Like It Fast
  47. Holy Noise - The Nightmare
  48. Overdog - Fuck You Up
avatar van Sjaan
2 unlimited op deze cd,kan er nu nog kwaad om worden...

avatar van tnf
tnf
Eigenlijk de editie die ik anno nu nog het vaakst opzet. Leuk van begin tot eind, en ach... die 2 Unlimited-track is hier toch sterk ingekort.

Het stuk van track 8 t/m 22 draai ik echter het liefst, met tracks 8, 13, 16, en 21 als hoogtepunten. Ik weet niet, dat gedeelte voelt gewoon lekker trippy...

avatar van Erwan
Voor mij een erg vreemd album. Ik had het op gekopieerd bandje (dat waren nog eens tijden) die vervolgens door een klasgenootje bijna geheel was gewist, hoe gaar is dat? Ik had uiteindelijk alleen nog vanaf nr. 41 house op mijn bandje die ik vervolgens wel totaal murw heb gespeeld. Dit laatste deel is nog steeds naar mijn idee het beste deel.

Als geheel zeker niet opboksend tegen de eerdere albums, zeker House Party 2 niet, maar toch wel een erg lekkere mix. Een beetje zo'n "zo maken ze het tegenwoordig niet meer" gevoel.

avatar van Rumour
De enige reden dat ik deze editie heb aangeschaft, was de overgang van 30 naar 31, werelds! Verder vind ik 'm wel aardig, met een aantal goede nummers er in verwerkt maar hij wordt flink overschaduwd door de klassieke House Party II.

avatar van Kos
Kos
Sjaan schreef:
2 unlimited op deze cd,kan er nu nog kwaad om worden...

avatar van Maiky
Het duo Out of Space/Hurt You So maakte vroeger al erg veel indruk op me. Heel vreemd dat ik na een zoektocht van meer dan tien jaar eindelijk de laatste gaatjes in dat ene cassettebandje op kan vullen. Let Me Be Your Underwear stond er geloof ik ook op - ik zal 'm eens op internet opzoeken zodra ik weer wat geluid kan afspelen.

Nu ik er zo eens over denk... Ik werd al op jonge leeftijd blootgesteld aan rariteiten waar anderen van mijn leeftijd nog niet zo veel naar luisterden heb ik het idee. Ik denk dat ik daar blij mee ben.

avatar van FunkStarr
Minimaal even goed als deel IV. Out of Space/Hurt You So is inderdaad heel lekker .

avatar van Srananbloke
Ik vind vooral de overgang van 33 naar 34 heerlijk, helemaal dankzij het welbekende rave alarm

Dat 2 Unlimited erop staat, tsja...op dat moment kon nog niemand voorzien dat het een vast onderdeel van al die 'foute' lijstjes zou worden. De aanwezigheid van mijn nr. 1 van 1993 (Out of Space) geeft deze mix net dat extraatje voor mij

Voor de rest, gewoon heerlijke mix. Ook de laatste in de HP serie waar ik echt warm voor liep. HP6 vond ik ok, maar de nadruk lag daar teveel op het hardere werk. En de gescheiden series daarna vond ik ook prima, maar het niveau van 1 t/m 5 hebben ze naar mijn mening nooit meer geëvenaard. HP5 was de laatste echte 'Ultimate Megamix'.

avatar van pureshores
deze lag hier te verstoffen dus gisteren eens beluisterd. Natuurlijk allemaal vrij gedateerd nu, maar wat bij deze opvalt is dat een hoop tracks de sprong naar de mainstream uiteindelijk hebben gemaakt en dan wordt het meer een soort Yearmix.
Het gedeelte van 11 t/m 20 is ontzettend sterk, vooral door het gefrobel met de Good Men en Jaydee iets opgepitcht. Ook Danube Dance in een erg verbouwde versie. Alleen jammer altijd van die niet gelicenseerde nagespeelde nummers, laat ze dan gewoon eruit.