Normaal - Halve Soul Helemoal Høken (2012)

Label: CNR

1. Mien Missie (2:55)
  2. As I-J de Lat Te Hoge Legt (3:33)
  3. Ik Doe 'T op Mien Manier (4:15)
  4. Dat Kump Deur Ow (3:02)
  5. En Dan Kan Ik Niks (3:33)
  6. Fats Domino Medley (3:36)
  7. Bemoei Ow Met Ow Eiges (2:35)
  8. Kom Terug Bi-J Mien (2:52)
  9. Ik Goa Lopen (2:30)
  10. Heb I-J Dat Ok? (3:35)
  11. Eh Eh, Nee Nee (3:12)
  12. Heb Respect (3:31)
  13. De Kop der Veur (1:52)
  14. Media (4:23)
  15. Donder op Vuile K******k (4:00)
  16. Missing (Jo) Link (2:32)
  17. Zie , Zo Kan 'T Ok (5:16)
avatar van gewe
Eerlijk gezegd was ik een beetje uitgeluisterd in Normaal,maar deze cd vind ik goed,en dat komt bijvoorbeeld door de goede produktie,en door het toevoegen van koperblazers en gevarieerdheid van deze schijf...trouwens ik heb het schilderij van de heer Jolink over Witte Geert,Breivik en Adolf H op het binenhoesje geplakt...dan is y origineel!

Toen Normaal vanaf 2011 nieuwere nummers ging spelen (o.a. Mien Missie, En dan kan ik niks, Ik goa lopen, De kop d'r veur, Donder op vuile klootzak) wist ik dat er een CD aan zat te komen. Ik was daarom ook erg benieuwd. Toen ik eenmaal de CD had, vond ik het erg tegenvallen. Veel te glad... Maar toen de bijbehorende theatertour er bij kwam, werd ik overdonderd. Verdomme, live klinkt het subliem! Op 'Bemoei ow met ow eiges' na werd de gehele cd live gespeeld, aangevuld met ouder werk. De Fats Domino Medley werd zelfs nog uitgebreid!

Feitje: Bemoei ow met ow eiges werd al in 2003 geschreven (en gespeeld, getuige de opnames die ik er van bezit).

avatar van Izzy Maurice
tomeekhuis [/quote]
[quote]

"Bemoei ow met ow eiges" is een Hank Williams cover. Het origineel "Mind your own business" is al meer dan 70 jaar oud. Ben nam het ook al op in 1999, Engelstalig op solo album "Howlin' at the moon". Ook staat er op het laastste solo album "Bernard Jolink Post Normaal" een nummer met de titel "Bemoei ow met ow eiges" maar dit is een ander en zelf geschreven nummer. Verder zal ik me niet bemoeien met dit onderwerp

avatar van Dirkrocker
Tja weet nog toen dit uitkwam dat ik dit helemaal niks vond deze cd ook echt jaren niet aangeraakt , pas hem nog is en kans gegeven. Moet eerlijk zeggen , pik er dan wel en paar goede nummers uit, maar meer is het niet. Opener mien missie gaf me goede hoop, en dan kan ik niks vind ik en prachtig nummer, maar halverwege klapt het aardig in elkaar en sommige nummers worden zelfs raar afgezaagd of afgekapt. Net of ze t daarna niet meer wisten. Nee,op en paar hoogte puntjes na , mag deze weer lekker ver de kast in.

2012 meen ik kwam dit album uit. Toen vond ik het een beetje te gelikt overkomen.
Live speelde ze toen al wat nummers van dit album bleek achteraf , dat klonk als een klok.
Heb het album gisteren toch maar weer eens beluisterd en betrapte mij erop dat ik toch wat mee begon te swingen (niet om aan te zien uiteraard ) en toch een aantal nummers meerdere keren opnieuw geluisterd heb. Vind het nu wel een oke album....begin misschien toch ook een ouwe lul te worden

avatar van Vosje67
Deze plaat lijkt wel een uitgave van Groen Links. Waar Normaal vroeger niets liever deed dan tegen heilige huisjes trappen heeft het rebelse van weleer plaats gemaakt voor het uiterst links deugen. Dan weer gaan de teksten over rechts populisme, dan weer over respect (o.a. voor mensen met een andere mening of voor gelovigen), en dan toch nog weer even tegen de Jehova's aan schoppen. Hoe ongeloofwaardig wil je het hebben? Ik twijfel of Bennie misschien last heeft van nare bijwerkingen van zijn medicijnen. Niet mijn Normaal album in ieder geval.

avatar van Dirkrocker
begin misschien toch ook een ouwe lul te worden [/quote] ik begrijp helemaal wat je bedoel, heb hetzelfde, alleen heb dat met andere latere albums van Normaal die ik vroeger niks vond. Alleen deze lukt nog steeds niet haha.