Sesamstraat - Bert en Ernie Vervelen Zich Nooit... (1981)

Label: WSP

1. Het Gaat Beginnen (0:49)
  2. Bert en Ernie (2:56)
  3. Grover en Kermit Komen Binnen (2:23)
  4. Alfabetmars (9:22)
  5. Bert Is Moe (2:52)
  6. Ernie Zingt een Zacht Liedje (1:59)
  7. Zin in Lawaai (1:25)
  8. Zipje en Zopje (4:22)
  9. Alleen (4:34)
  10. Wat Stinkt het Hier (0:54)
  11. Kermit Is Zijn Hoedje Kwijt (2:37)
  12. Spelletjes (2:45)
  13. Valse Wals (7:15)
Wat een prachtige titel

En natuurlijk met de haast onsterfelijke Zipje en Zopje

avatar van Jeroen enzo
De alfabetmars is echt gaaf!!

'kom jongens, we gaan door, pindakaas''

avatar van avdj
Alles op deze CD is grappig

avatar van gemaster
Op de Amiga 500 had ik een mixprogrammaatje waarin wat samples zaten van Bert en Ernie. Bert zegt dan ook 'Jij altijd met je spelletjes', dat zal wel van dit album komen.

avatar van avdj
Dat week ik niet zo uit m'n hoofd. Dan zal ik 'm weer eens moeten draaien!

Eindelijk mensen die Bert en Ernie ook geweldig vinden. Als kind zijnde heel erg veel geluisterd en kan nu nog alle liedjes meezingen, ben ondertussen 25. Ik ben alleen een bandje kwijt (haha, dat was vroeger nog zo) dat ze met de trein naar Oom Rudolph gaan. Ze zingen dan ook 'Fijn in de trein' en komen dan Mw Karperzooi en Dhr en MW van der Grijp tegen. Ik heb gezocht op internet, maar ik kan hem nergens vinden. Iemand een idee wat ik bedoel en waar ik die weer kan vinden? Alvast bedankt!

avatar van avdj
In de trein, gezellig in de trein!!

Die bedoel je?
Dan moet je de CD "Kompedompedoeli" uit 1996 hebben.

Het was echt een heel verhaal, van zeker een bandje vol! Hihi. En Kompedompedoeli komt me niet bekend voor. Ze gaan dan naar Oom Rudolph om een nieuw boek van zipje en Zopje te halen. En dan zegt ernie nog: thee is voor oude mensen, ik wil liever limonade. En dat ie in de trein op de bank gaat staan en dat, wanneer ie weer gaat zitten, misschien wel in de poep zit.

avatar van avdj
Dan zal ik het niet weten, eerst was er zo'n site waar je alles over hun CD's kon vinden maar die bestaat helaas niet meer

Char schreef:

Grappig, toevallig heb ik het volgende getypt bij een ander bandje van Bert & Ernie:

aERodynamIC, jij als echte Bert en Ernie fan kan me hier vast wel mee helpen. Ooit (echt heel vroeger ) had ik een bandje van B&E waarop ze met de trein naar Oom Rudolf gingen. Eenmaal bij Oom Rudolf moesten ze geloof ik snel weer weg en bracht Oom ze weer terug met de auto. Onderweg kregen ze nog pech (de wegenwacht...). Weet jij toevallig de naam van dat bandje? Ik baal er zo van dat ik die niet meer heb

Ik ben er ondertussen achter dat het bandje "In een uur de wereld rond" heet maar helaas nog niet gevonden...

avatar van brooklyn
Duidelijk het minste album van Bert en Ernie. Daar waar eerdere albums vrij rauw en donker waren kiezen de 2 TV sterren nu voor een commerciële aanpak. En die zint me totaal niet. Bert en Ernie waren een beetje de gezichten van de underground, maar met "Bert en Ernie Vervelen Zich Nooit... " verloochenen ze zowel hunzelf als hun fans.

Het begint met "Het Gaat Beginnen", een introtrack zoals we er vele hebben gehoord, niks origineels dus. De track "Bert en Ernie" schiet mij in het verkeerde keelgat. De heren zijn inmiddels zo overgelopen van arrogantie dat ze een track aan hunzelf wijden. Dit had in hun niet-commerciele periode absoluut niet gebeurd. Bij "Grover en Kermit Komen Binnen" klinkt het eindelijk weer een beetje als vanouds. Duistere beats, prachtige waves en steeds dat tikje op de vierde maat: pracht van een plaat. Interessant hoe een meesterwerk kan ontstaan uit iets simpels als het binnnen komen van 2 televisiepersonages.

Helaas weten de heren dit niveau de tracks daarna niet vast te houden. Het klinkt allemaal wat gedateerd, ongeïspireerd en wat simpel. De teksten zijn overigens ook niet om naar huis te schrijven. Dieptepunt is "Ernie Zingt een Zacht Liedje" waar Ernie tracht de diepte in te gaan, maar alle oppervlakkigheid overheerst op deze track. Naar het einde toe wordt het dan iets beter met "Kermit Is Zijn Hoedje Kwijt" en "Wat stinkt het hier" (een mooie track voor mensen die dat gevoel ook weleens hebben), maar echt briljant wordt het nergens.

Het einde is toch wel wat beter. "Valse Wals" laat eindelijk weer wat van de talenten van Bert En Ernie zien. Mooie dubbelzinnige track over een... euh.. een valse wals. Dik 7 minuten is misschien wat teveel van het goede voor dit schattige trackje maar ach...

Over het algemeen een matig album met een paar hoogtepuntjes, maar alles bij elkaar weten Bert En Ernie de o zo kritische fans niet tevreden te stellen.

2 sterren voor het einde van Bert en Ernie

avatar van Jeroen enzo
Geniale recensie!

brooklyn schreef:
KNIP
KNIP

Persiflage op de recensies van ......... ?

avatar van gemaster
LOL! Echt heel erg gaaf gedaan.

avatar van PsychoBoyJack

Eindelijk eens een gedurfde scherpe recencie van een echte kritische fan (?) , over dit album van dit inmiddels legendarisch duo!
Respect!

avatar van avdj
brooklyn, dit is niet het einde van Bert en Ernie hoor, hierna zijn nog eens 3/4 albums uitgebracht

Hallo allemaal,
Ik heb me net nieuw aangemeld bij musicmeter.
Wie o wie kan mij helpen.
Ook ik heb een heb vroeger een cassette bandje helemaal stuk gedraaid en daar stonden een aantal nummers op die ik nu niet meer op cd kan vinden. B.v het nummer van Grote bergen zoute peren....... wie weet of dit nog ergens te krijgen is of heeft het zelf?

Groet, Sammy

avatar van HiLL
Deze is echt geweldig!
Zipje en zopje, wat stinkt het hier, maar ook zeker Kermit en Grover komen binnen.

avatar van brooklyn
avdj schreef:

ik bedoel muzikaal natuurlijk, maar dat begrijp je zelf ook wel...

avatar van Conway Twitty
Dit album spreekt mij persoonlijk niet aan, ontoegankelijke liedjes die bij mij moeilijk in het gehoor liggen.
Naar mijn meing overdrijft Ernie teveel en moet Bert hem voortdurend in toom houden. Hierdoor komt Bert af en toe over als een zeurzok terwijl het een hele goede gozer is.
Hoewel het taboedoorbrekend is vindt ik de onderwerpen die ze behandelen te makkelijk gegrepen. Ook verwacht je meer diepgang op bepaalde momenten maar in plaats daarvan wordt er snel overgegaan op een ander onderwerp zodat het lekker in het gehoor zou moeten liggen.
Ik vind gastoptredens van o.a. Kermit de kikker en Grover erg zwak, ze brengen te weinig in en hobbelen naar mijn mening gewoon achter Bert en Ernie aan. Ik miste ook iets op het album..... misschien dat een optreden van Pino of Elmo wat leven in dit album had kunnen blazen maar vooralsnog ben ik erg teleurgesteld.
Hoogtepunt is naar mijn mening dan tog: "Kermit is zijn hoedje kwijt".
Dit nummer heeft mij in positieve zin toch wel geraakt.
Voor het totaal plaatje houd ik het dan toch op:

avatar van MJ_DA_MAN
Conway Twitty schreef:
Hoogtepunt is naar mijn mening dan tog: "Kermit is zijn hoedje kwijt".
Dit nummer heeft mij in positieve zin toch wel geraakt.
Voor het totaal plaatje houd ik het dan toch op:

SelmaDuim
Het jaartal klopt niet helemaal, ik had deze op LP toen ik nog maar een klein SelmaDuimpje was en dat is toch al iets langer geleden dan 1993 (ik ben nl van '78).

avatar van Nicolage Rico
Potverdikkie! Deze heb ik op plaat!!! Nog steeds, alleen heb ik geen platenspeler meer. Ik denk dat ik toch maar een platenspeler aanschaf vanwege deze plaat.

Dit was vroeger verreweg mijn favoriet! "Ernie zingt een zacht liedje". Wat een teder liedje is dat toch..

SelmaDuim schreef:

Je hebt helemaal gelijk. Maar misschien uitgebracht op cd in 1993?

avatar van avdj
Zelfs hier houden ze het bij 198X, vreemd.

CD inderdaad 1993.

avdj schreef:
Zelfs hier houden ze het bij 198X, vreemd.

CD inderdaad 1993.

Nee, daar houden ze het op 1981, mijn geboortejaar.

Nicolage Rico schreef:

Vergeet de trompet op het einde niet

avatar van Pinsnider
Dit is gewoon zo ongelofelijk stoer!!! Hoeveel mensen van mijn leeftijd zijn niet opgegroeid met deze plaat of een andere plaat van Bert en Ernie. En dan te bedenken dat Wim T Schippers en Paul Haenen dit gewoon helemaal zelf in elkaar hebben geklust. Enorme hulde!! Bedenk het maar eens voor kinderen: Zipje en Zopje, Kermit is zijn hoedje kwijt. Briljant. Hoorde laatst dat Schippers en Haenen op een internationale Sesamstraat conferentie werden uitgeroepen tot beste Bert en Ernie ter wereld (de stemmen natuurlijk eh).
Briljant Briljant Briljant
Bert, Bert en duif voor het raam!!!
Wat kun jij stinken Bert...
etc...

Bobiej
Er staat hier ergens een stukje met een tijger op volgen mij... Die durfde ik vroeger niet te luisteren ik was te bang:P

avatar van jowietje
Bobiej schreef:

Dan zou ik ze aanklagen.