Robbie Williams - Take the Crown (2012)

Label: Island

1. Be a Boy (4:40)
  2. Gospel (4:22)
  3. Candy (3:21)
  4. Different (4:51)
  5. Shit on the Radio (2:50)
  6. All That I Want (3:28)
  7. Hunting for You (3:58)
  8. Into the Silence (4:49)
  9. Hey Wow Yeah Yeah (2:52)
  10. Not Like the Others (4:50)
  11. Losers (4:09)

met Lissie

12. Reverse * (3:56)
  13. Eight Letters * (4:40)
avatar van Jizze
De eerste single!

avatar van Azzurro
Die eerste single klinkt eigenlijk best lekker! Geschreven door hemzelf en Gary Barlow, is het terug iets compleet anders dan zijn andere singles. Het refrein is alleszins super catchy. Ik denk dat deze wel gaat scoren Zeer benieuwd naar de rest!

avatar van Emile93
Candy klinkt best lekker! Benieuwd wat hier uit komt!

Rizz
Candy klinkt als oldskool Robbie Williams, ben benieuwd. Afzichtelijke voorkant trouwens

Rizz schreef:

Ik vind het verre van oldskool Robbie klinken. Wél oldskool als in vrij en vrolijk.
En ja, de hoes is zeer lelijk. De Regal Version en Deluxe Version zijn beter. Maar wil Robbie met "Take The Crown" zeggen dat dit zijn laatste album is en dat iemand anders zijn plek op de troon over mag nemen?

avatar van Emile93
Stopt hij er definitief mee dan????

Emile93 schreef:
Stopt hij er definitief mee dan????

Laat ons hopen van niet...

Azzurro schreef:

Laat ons hopen van niet...

Nee inderdaad!!!!

avatar van Gloeilamp
Ik vind Candy een beetje vervelend worden, de cover is ook niet veel soeps. Ik ben toch benieuwd naar dit album dus ik hoop dat de overige nummers me beter bevallen!

avatar van pureshores
als Candy het beste is wat hij na 3 jaar kan bedenken kan ie beter zich met poepluiers bezig blijven houden.
vreselijk nummer met hoog Jody Bernal gehalte, als het niet door RW was gedaan vraag ik me af of mensen net zo enthousiasr waren

avatar van Mctijn
Robbie Williams, I've Been Expecting You uit 1998 kan ik me nog goed herinneren. Strong, Millenium, She's the One. Als 17-jarige verliefde puber vond ik het een heel behoorlijk album en heb ik het plat gedraaid op mijn Sony mini-disc player

Daarna overigens nooit meer aandacht aan besteed. De nieuwe single klinkt mijlenver van de sound die ik nu kan waarderen, dus zelfs een illegale download kan Robbie mijnerzijds niet verwachten

avatar van Arrie
Ik vind Candy eerlijk gezegd een erg leuk popliedje. Word er vrolijk van.

avatar van KKOPPI
De previews op iTunes klinken mierzoet

avatar van Azzurro
Ik heb net de previews beluisterd, en ik vind ze best wel redelijk klinken. Het zal een album worden in de stijl van Reality Killed The Video Star denk ik, een paar super nummers, maar ook een hoopje cd-vullers

avatar van Hedser
Previews klinken vrij slecht. Jammer, aangezien ik Reality Killed the Video Star erg goed vond.

avatar van Gele Stift
Candy doet mij denken aan een slechte rip-off van King Charles

Hedser schreef:

Daarom luister ik ook nooit naar previews. Raak je alleen maar door gedesillusioneerd.
Ik wacht rustig af. Ik hoop dat de 2 bonustracks van de Deluxe Edition met dvd het geld waard is. Net als de dvd (al vrees is van niet; max. 10 minuten???).

avatar van T.O.
Dat riffje in Candy is trouwens geript van Todd Terje - Eurodans

avatar van Pinsnider
Al jat hij de gehele popgeschiedenis bij elkaar; als hij weer eens een plaat als Sing When You're Winning weet te maken zal me dat een smakelijke worst zijn

avatar van Mark17
Dit is echt een hele goede plaat. Zie je, van artiesten waar je het niet van verwacht, juist die komen met een verrassing.

avatar van Emile93
Ik vind het album maar flauw.

avatar van Darkzone
Hey Wow Yeah Yeah: heerlijk!! Lekker rauw, punky. Heerlijk voor in de auto (let op je snelheid!)

avatar van Azzurro
Heerlijk nieuw album van Robbie Williams. Het openingsnummer is direct knal erop, lekker meezingnummer met een Use Somebody-oooooooh erin. Candy blijft gewoon een fenomenaal nummer. Verder zijn Into The Silence en uiteraard Hey Wow Yeah Yeah fantastische nummers. Ook de andere nummers luisteren heel lekker weg. Oh ja, hij kan het nog steeds Voorlopig 4*, wellicht wordt dit later nog wel meer...

beatcluster
Ben benieuwd naar het nummer met Lissie!

avatar van KKOPPI
Leuke nummers, alleen er is niets overgebleven van de 'oude' Robbie.

avatar van Emile93
Ik mis inderdaad de mooie ballads als Eternity en Angels.

Robbie Williams is terug en doet waar hij gewoon goed in is en dat is lekkere popmuziek maken, na wat albums die me minder konden bekoren is dit een prima stukje werk.

Aan de single Candy moest ik even wennen, maar hij zit nu in mijn hoofd en ik raak hem niet meer kwijt en dat vind ik niet erg, lekker catchy nummer.
Gospel vind ik persoonlijk ook een prima nummer en het al vaker genoemde Into the silence is een kippenvelnummer.
Ik geef de cd na 1 keer beluisteren een 4,5, dat halve puntje erbij kan best nog komen als ik hem vaker gehoord heb

avatar van Darkzone
@KKOPPI en Emile93: Artiesten ontwikkelen zich, worden ouder etc. en als je als fan diezelfde ontwikkeling meemaak, mis je die oude stijl en ballads niet. En in mijn oren klinken Hey Wow Yeah Yeah en Not Like The Others behoorlijk oldskool-Robbie.
(Ik vind het altijd jammer dat mensen/fans altijd terug willen keren naar de beginperiode van een artiest en elke keer hopen dat het nieuwe album klinkt/is als toen. Ik snap dat niet. Waarom 'hopen' mensen altijd dat het nieuwe album van Pearl Jam, Tori Amos, Pet Shop Boys (om een paar van mijn artiesten te noemen) klinkt als de eerste (doorbraak)albums?)

Eigenlijk is de ballad met Lissie (wie??) de vreemde eend in de bijt. Gelukkig gaat het album op de Deluxe Edition verder met 2 andere hoogtepunten, Reverse en het nummer met een traan, Eight Letters.

Na 3 luisterbeurten is het u al onmogelijk om 3 favoriete nummers te kiezen, zo sterk is dit album. Hij klinkt niet als het 'logische vervolg' op zijn vorige albums (naar mijn smaak waren zijn vorige 3 albums de 3 besten van Robbie, incl. het fantastische Rudebox!), maar is nu al ijzersterk. De tijd zal het leren of dat zo blijft.

Darkzone schreef:
[i](Ik vind het altijd jammer dat mensen/fans altijd terug willen keren naar de beginperiode van een artiest en elke keer hopen dat het nieuwe album klinkt/is als toen. Ik snap dat niet. Waarom 'hopen' mensen altijd dat het nieuwe album van Pearl Jam, Tori Amos, Pet Shop Boys (om een paar van mijn artiesten te noemen) klinkt als de eerste (doorbraak) .

Het zegt misschien iets over de de mens als ras? 'Gevoelige' mensen kunnen het vaak niet hebben dat ze de nostalgische sound van hun favoriete artiesten vrijwel verdwenen is en plaats heeft gemaakt voor iets totaal vreemds. Verlangen naar de tijd waarin alles beter was (Ik denk dat het logisch is dat dat niet alleen op muzikaal gebied is).

avatar van Mctijn
Leuk popalbumpje. Iedereen heeft een guilty pleasure. Ik vond eind jaren '90 Robbie Williams best te pruimen. Was not done als je 18, 19 bent "Weet je wel dat Robbie Williams bij Take That heeft gezeten?" Joah, wist ik wel Boeide niet.... Strong, Millennium, Angels en Let Me Entertain You zullen de tand der tijd wel overleven. Daarna werd het minder, veel minder.