Kylie - The Abbey Road Sessions (2012)

Australiƫ
Label: Parlophone

1. All the Lovers (3:22)
  2. On a Night Like This (3:00)
  3. Better the Devil You Know (3:57)
  4. Hand on Your Heart (3:35)
  5. I Believe in You (2:47)
  6. Come Into My World (3:32)
  7. Finer Feelings (3:35)
  8. Confide in Me (4:08)
  9. Slow (4:08)
  10. The Locomotion (2:33)
  11. Can't Get You Out of My Head (3:33)
  12. Where the Wild Roses Grow (4:05)

met Nick Cave

13. Flower (3:30)
  14. I Should Be So Lucky (3:14)
  15. Love at First Sight (3:34)
  16. Never Too Late (3:01)
  17. Wow * (3:04)
  18. In My Arms * (3:41)
avatar van Angelo
Ook Kylie Minogue kiest ervoor om haar 'nieuwe' album op te vullen met heropnames van eerdere hits onder begeleiding van een groot orkest, maar ik vrees voor het ergste. De verandering schijnt hier vrij drastisch te zijn, dan vraag ik mij af: wat valt er te verbeteren aan (bijvoorbeeld) Where the Wild Roses Grow? Niks toch, lijkt mij. Je moet niets veranderen aan een liedje dat al perfect was. Nick Cave heeft z'n aandeel in dat duet overigens ook opnieuw opgenomen, dus 't gaat om een volledig nieuwe versie.

Edit: ik zie net dat ze ook Confide in Me opnieuw doet. Als dat maar goed gaat...

Het is inderdaad nogal 'in' de laatste tijd....

Maar is dit geen live album dan? Op YouTube zijn namelijk opnames te vinden en dat is live. Maar kan natuurlijk best zijn dat dit in de studio gedaan is.
Met die live versies heb ik niet zo veel. Kylie is pop en moet dat gewoon lekker blijven.

avatar van Angelo
Ja, Kate Bush, Tori Amos, Patrick Wolf en vast nog wel meer. Ik vraag me echt af waarom, gebrek aan inspiratie? Maar bij Kylie Minogue had ik er nog niet eens zozeer problemen mee mits ze had gekozen voor veel/allemaal Stock, Aitken en Waterman-nummers, daar kan ze toch niet veel aan verpesten.

Edit: nee, volgens de site van EMI zijn dit studio-opnames.

Nou ja enige voordeel is dan dat het niet live is (alhoewel dat bij de nieuwe Antony heel goed te doen is)
Afwachten maar. Ben wel benieuwd naar het opnieuw opgenomen duet met Nick Cave.

avatar van NewYorkCityLight
Vind het nieuwe (oude) nummer 'Flower' wel mooi met die simpele video. Aan de prachtige tekst te horen ook een ontzettend persoonlijk nummer voor haar kan ik me zo voorstellen. Vraag me alleen wel af of het wel in het concept album past, maar goed, daarvoor moeten we eerst de rest van het album horen.

avatar van Angelo
Flower is het enige nieuwe nummer van dit album, dacht ik. 't Was oorspronkelijk bedoeld voor het X-album, maar het heeft de uiteindelijke tracklist niet gehaald (ze heeft het dus enkel gezongen tijdens optredens), waardoor het nu pas voor het eerst op cd verschijnt. Maar ik vind het eigenlijk maar een saai nummer; zowel de tekst, melodie alsmede de instrumentale begeleiding. Kylie en ballads gaan over het algemeen sowieso niet goed samen en dat wordt hier wederom bewezen. Overigens had ze Timebomb dan ook wel in een ander jasje mogen steken, dan stond die tenminste ook "ergens" op.

avatar van Waste Management
''Flower'' is een mooi nummer, jammer dat ''White Diamond'' en ''Extraordinairy Day'' (helaas alleen een demo) er niet opstaan.

beatcluster
Flower klinkt veelbelovend! Lekker arrangementje Ik hoop dat dat ook het geval is bij de andere nummers

avatar van Waste Management
Aan de ene kant is dit ook een verzamel-album

Kylie is voor mij de laatste dit jaar met herbewerkte versies.
Had ik de live cd van Antony al achter mijn kiezen, de cd met herbewerkingen van Tori Amos met ons eigen Metropole orkest, akoestische versies van Patrick Wolf, Doe Maar's opnieuw opgenomen nummers, ach dan kan Kylie er ook nog wel achteraan toch?!

Pop Kylie doet nu chique. Haar nummers krijgen ook een orkest sausje met een achtergrondkoortje dat goed van zich laat horen. Nieuw is het niet getuige ook al die andere albums van andere artiesten die uitkwamen dit jaar. Is het armoede? Misschien wel maar het kan ook goed uitpakken en iets toevoegen en daar zullen de meningen altijd wel over verdeeld blijven.

The Abbey Road Sessions zijn me soms iets te melig. Kylie is voor mij op haar lekkerst als ze 100% pop is. Verloochen je achtergrond niet meid zou ik willen zeggen.
Maaaaarrrrrr..... toch is het knap als je ziet hoe die op het eerste gehoor simpele popnummers overeind blijven staan in deze nieuwe setting. I.t.t. Tori Amos zijn dit in elk geval wezenlijk andere versies en voel je je als fan niet bekocht.
Mijn enig echte probleem met dit album is dat ik soms niet zo goed tegen de backings kan. Het is te veel slagroom op de taart en te veel zoetigheid maakt misselijk.
Liever wat puurder: piano, akoestische gitaar en wat strijkers hadden volstaan. Nu krijg ik er zo'n Carpenters gevoel bij en als ik één duo niet zo goed trek.......
Gelukkig blijft Confide in Me redelijk goed overeind in deze versie en het duet met ome Nick is zoals ik het hele album graag had willen zien: lekker eenvoudig gehouden. Een geslaagde versie (alhoewel het origineel natuurlijk niet valt te overtreffen). Where the Wild Roses Grow is zo een beetje een Tindersticks-achtig nummer geworden.

De fans zullen dit album ongetwijfeld slikken. Ik minder. Het is me te klef af en toe. Desondanks kan ik er op momenten best wel van genieten maar helaas is niet alles even geslaagd.
Duvel die backings er de volgende keer maar uit is mijn welgemeende advies.

avatar van Emile93
All the lovers, I believe in you en Flower zijn mijn favorieten van dit album. Grappig feit: voor dit album waren mijn favoriete nummers van Kylie al All the lovers en I believe in you! De remakes van deze nummers vind ik het sfeervolst.

avatar van Waste Management
De originele versie van ''WTWRG'' is en blijft het beste. De bewerkte versie vind ik te zoet terwijl de originele versie een heerlijk donkere/duistere sausje bevat. Verder moet ik de andere nummers nog beluisteren...

avatar van Brunniepoo
Kylie doet een poging om haar bekendere werk wat gewichtiger te maken en slaagt daar misschien ook wel in, maar om nou te zeggen dat de nummers er echt interessanter door worden... Af en toe zit er wel een aardig nieuw accent aan, maar echt wezenlijk anders wordt het nergens en overtroffen worden de originelen al helemaal niet. Beetje een nutteloos album dus, maar verder best het beluisteren waard.

avatar van Poeha
Flower zojuist voor het eerst gehoord. Een hele fijne ballad. Had toch prima op X gepast, als afwisseling samen met Cosmic.