Bad Manners - Loonee Tunes! (1980)

Ska

4. Doris (2:51)
  5. Spy I (4:11)
  6. Tequila (2:11)
  7. Lorraine (3:18)
  8. Echo Gone Wrong (4:24)
  9. Suicide (3:06)
  10. The Undersea Adventures of Ivor the Engine (2:27)
  11. Back in '60 (2:39)
  12. Just Pretendin' (3:02)
  13. Lorraine [Extended 12" Version] * (6:20)
  14. Here Comes the Major [New Version] * (3:23)
Heerlijke onderbroekenlolmuziek uit de ska-pariode begin jaren 80. Beste nummer op dit album vind ik Lorraine.
´For the first time in my life I was so in love`. En dan keihard worden uitgelachen door de bandleden.

avatar van BoyOnHeavenHill
Doe mij maar Just a feeling. Supervrolijke muziek.

avatar van RonaldjK
Nadat het debuut van skagroep Bad Manners Ska 'N' B in april de Britse albumlijst haalde, verscheen al eind november datzelfde jaar opvolger Loonee Tunes! Bijna twintig jaar geleden karakteriseerde rayman dit als "heerlijke onderbroekenlolmuziek"; ik snap wat hij bedoelt en wil daaraan toevoegen dat de heren Bad Manners ondertussen wel konden spélen!
Neem bijvoorbeeld de instrumentale opener Echo 4+2, een cover van Echo Four Two van The Laurie Johnson Orchestra uit Engeland, in 1961 de B-kant van een single en tevens thema van de gelijknamige tv-serie. En Tequila is oorspronkelijk uit 1958 van de Amerikanen van The Champs.

Er waren wederom hitsingles voor de groep. Lorraine betrad eind november '80 de Britse hitlijst om in januari op #21 te pieken en Just a Feeling haalde in april #13. De elpee piekte in december op #36.

Als andere favorieten noteer ik El Pussycat (oorspronkelijk van Roland Alphonso van de Jamaicaanse The Skatalites uit medio 1964), Doris en dankzij alleen al de titel het semi-instrumentale The Undersea Adventures of Ivor the Engine. De rest doet hier overigens niets aan onder: dit is een album zonder zwakke momenten. In 2010 verscheen Loonee Tunes! op cd met twee bonustracks, waarbij een 12"-versie van Lorraine.

Mijn reis door de new wave van 1980 kwam van single Where's Captain Kirk? van de Engelse pretpunkers Spizzenergi en vervolgt in de VS bij eveneens een tweede album in één jaar. In dit geval van de Romantics.