SpaceKees & Terilekst - Spacekees & Terilekst (2005)

Label: Redrum

1. Ontpopt (3:04)
  2. Hogere Sferen (3:23)
  3. Perenplan (3:29)
  4. De Terugkomst van de Hollandsche B-Boy (3:33)
  5. Carnaval in Venray (4:07)
  6. Aangevallen (Skit) (2:24)
  7. Ik Wil een Meisje (3:48)

met Jiggy Djezus

8. Gewoonten (3:26)
  9. Stillevens (3:09)

met Unorthadox

10. Aanval (Skit) (1:27)
  11. Wat, Wil Je, Doen! (3:42)
  12. Dikke Bult (4:15)
  13. Zieke Shit (3:46)
  14. Domme Aktie (4:09)
  15. Koeshit (1:15)
  16. Watersproeiermotor/ De Stijl (Skitofzo) (1:55)
  17. Hard Als Steen (3:13)

met Cameleon

18. Aanpassen? (Skit) (1:20)
  19. Altijd Zo Geweest (4:17)
  20. Outro (Hij's Gruwelijk!) (12:45)
avatar van T.O.
Goeie hoes

Kos
Ja, slecht album however.

Erg, erg matige rappers met niet leuke teksten, irritante skits ook.

Alleen de productie in een handvol tracks is wel aardig, maar dat is echt het enige.

avatar van BoordAppel
Matige rappers Niet leuke teksten Zo ken ik Spacekees en Terilekst niet. Productie moet wel goed zijn want die komt van Turrie. Hij heeft ook het hoesje ontworpen.

Kos
Ik ken hen alleen van (zeer leuke) tracks als 'Personalities', maar daarvan is hier helemaal niets terug te vinden.

Kos
Ze komen zelfs regelmatig over als de Stormtroepers en laten we eerlijk zijn, dat wens je je ergste vijand niet toe .

avatar van BoordAppel
Tsja, nou ja ik ga het zelf maar eens beluisteren. Lees ook enkele goede reviews.

avatar van BoordAppel
Ik wil een meisje vind ik toch wel een grappige single. Maar dat stukje wat er na het nummer nog in de clip komt, daaaaaaamn! Die beat is echt heel erg strak!

avatar van Jordy
Die skits zijn inderdaad skip-materiaal, maar verder een erg vermakelijk album. Vooral de productie is af en toe TE dik, echt beats van internationale klasse. Kees heeft een leuke eigen flow, maar een vol uur zou een beetje te veel van het goede zijn denk ik. Gelukkig wordt er lekker afgewisseld met Terilekst.

Diepgang heeft het nergens, geen lyrische hoogstandjes, maar het is gewoon een erg lekker en erg grappig tussendoortje. Hilarisch stukje ook nog na de outro.

3,5 * kan er wel af

Kos
Ik kan echt helemaal niks met die flow van Kees .

Zag gister een interview met hem op TMF en hij blijkt ook nog eens een irritant aandachttrekkertje te zijn. Niks voor mij allemaal.

avatar van Jordy
Kos schreef:
Ik kan echt helemaal niks met die flow van Kees .

Dat kan. Ik vind het wel verfrissend dat ie niet probeert als een stoere Amerikaan uit de hoek te komen. Lekker dwars ook, dat "mja, gewoon toch doen" stukje halverwege "Altijd zo geweest", of het samplen van een foute aerobicsplaat... dan zit ik echt met een grote smile te luisteren. Een anderhalf is echt absurd, alleen al gezien de beats, vind ik.

Misschien een album dat je na een week zat bent, maar door dingen als dit (en bv. Opgezwolle en Extince ) begin ik langzaamaan van m'n jarenlange Nederhop-haat te genezen.

Zag ik toevallig ook, leken mij wel geschikte kerels, besloot aan de hand daarvan het album eens te checken

Jordy schreef:

Neuh, dat heb ik niet. Vind het te gemaakt, niet spontaan. Dat hele 'wij zijn zo origineel en fris en gewone jongens en hebben zulke humorvolle teksten ipv stoer' komt bij mij erg verkeerd over. Ik erger me ook wel aan dat melige gedoe. Dan heb ik die Jeugd van tegenwoordig 100 keer liever. Da's tenminste nog apart en vaag .
Wat betreft beats, oke, misschien een halfje erbij. Maar qua raps is het echt niks voor mij.

Opgezwolle is echt zo veel vetter dan dit! . Onmogelijke vergelijking.

avatar van T.O.
De beat in die single is wel heel vet

avatar van BoordAppel
Geinige plaat, precies wat je ervan kon verwachten. Geen gezeur, gewoon grappige teksten op erg sterke beats. Vooral Wat, Wil Je, Doen! is echt te strak.

Het stukje na outro is inderdaad echt te gruwelijk . Dat mens is rijp voor het gesticht.

avatar van Dielie
ik vind het plaatje maar nergens,

avatar van Dielie
ik ge hem morgen eens gaan zoeken in de Music Mania in Gent, in Kortrijk vind ik hem niet,

ik wil ergens binnenstappen, hem uit het rek nemen, betalen en naar huis gaan,

:evil

avatar van Josje
goed album hoor

avatar van Plakband
Lekker albumpje is het zeker, echt in de stijl van Kees en Turrie... Je digt ze of je digt ze niet, maar als je ze digt en hun stijl wel dope vindt, valt dit zeer zeker niet tegen...

BoordAppel schreef:

Voor het geval er mensen zijn die het niet weten, dat nummer is trouwens uitgebracht als apart nummer op de cd-single...

--> SpaceKees & Terilekst ft. Jiggy Djé & Unorthadox - Niemand

Idd heeele fijne beat

Spacekees doet niet alsof, hij is echt een maf ehm kees.

Haha, word, hij is geen gimmick ofzo, hij is in het echt ook zo

avatar van BoordAppel
Ik doe er lekker een halfje bij. Eigenlijk is dit album een beetje zoals ik gehoopt had dat het album van de Jeugd van Tegenwoordig zou zijn: te dikke beats, grappige teksten en soms wat dope lines. Op dit album hoeven ze het dus ook niet van parodien te hebben zodat het ook leuk blijft na een tweede luisterbeurt. Wel een beetje jammer dat het einde van het album wat al te onsamenhangend is.

Wel jammer eigenlijk dat Niemand niet op dit album staat want die track is echt moddervet.

avatar van Plakband
AAAH, wat erg! Totaal vergeten te stemmen!

Dit wordt dus een duidelijke 4, die gasten zijn melig, en niet op de irritante manier als JVT, gewoon dope, en die biets... Had m op mn Zen gedaan voor op vakantie, in die 6 weken heb ik het vaaaak beluisterd, blijft dope!

EDIT: Zieke Shit is echttt ziek

avatar van Word_Play
Die beats!

avatar van Dielie
ik verwacht hem morgen in de bus!

JUIJ!

kom ik aaaaaaan

frisse wind door hiphopland, het debuut van dit toch wel perfecte duo

hij is uit ven

hehe

avatar van Plakband
INDERDAAAD.... Koop die moeder!

jup,

de plaat wordt zoals vele platen, bij iedere luisterbeurt beter, leuke rhymes, niet te vergezocht, maar aangenaam luisteren, je krijgt het gevoel van *dat-wil-ik-ook-eens-proberen*

speels plaatje tss al die andere rommel

Goeie gozer is het.

avatar van Word_Play
Mijn vraag aan jullie is: Wat de fok willen jullie doen tegen mij?!

Timothebizkit
Die gast kan echt niét rappen serieus. De teksten zijn triest en de beats helemaal.

Op TMF gingen ze "freestylen", echt om te huilen...

*0,5

avatar van Conway Twitty
Timothebizkit schreef:

Op TMF gingen ze "freestylen", echt om te huilen...

*0,5

Maar heb je het album wel beluisterd??
Lijkt me niet.

Verder overigens 0.5* voor een van Oldham's onbekendste platen en 5* voor de Opposites

avatar van luc011190
Matig album, hoewel ik de producties van Turrie en de raps van Spacekees altijd wel erg goed vond.

Als je een grappige en goede NLhiphopplaat wil, vind ik Parels voor de Zwijnen toch meer geschikt. Spacekees was al bekend voor deze cd, en had ook al wat tracks. Zo´n nummer als De Overstroming hoort gewoon bij mijn favoriete Nederlandse hiphoptracks. Eens is ook een heel gaaf nummer, Niemand heeft idd een vette beat. Maar het staat niet op deze cd.

Van wat er wel op staat vind ik Zieke Shit erg ziek, Ik wil een Meisje heeft een vette productie en is erg grappig en Wat wil je Doen? vind ik ook een erg lekkere track. Naast hun grappen en grollen vind ik dat ze in Carnaval in Venray serieus een heel goed punt hebben. Precies hoe ik erover denk.

Mijn favoriete stuk is wel dat intro van Ik Wil Een Meisje:

Kees up in this, Terilekst on the beat
Mr Fonc! mixt die shit, bitches
Ja oké, je weet hoe-die gaat, Ik Wil een Meisje, jullie kennen hem
Hij is revised, revised version bitches!
Check it, Yeah diep adem
Diep Aaaaaademen