...And You Will Know Us by the Trail of Dead - Lost Songs (2012)

Label: Richter Scale

1. Open Doors (5:01)
  2. Pinhole Cameras (4:48)
  3. Up to Infinity (4:46)
  4. Opera Obscura (3:44)
  5. Lost Songs (2:04)
  6. Flower Card Games (4:53)
  7. A Place to Rest (3:14)
  8. Heart of Wires (2:55)
  9. Catatonic (3:35)
  10. Awestruck (4:10)
  11. Bright Young Things (3:40)
  12. Time and Again (2:52)
  13. Skywhaling * (2:25)
  14. Mountain Battle Song * (4:54)
  15. Verschollene Songs * (2:07)
  16. Idols of Perversity * (2:34)
  17. Open Doors * (4:51)
  18. Idols of Perversity * (2:23)
  19. Pinhole Cameras * (4:47)
  20. Up to Infinity * (4:47)
  21. Opera Obscura * (3:43)
  22. Lost Songs * (2:00)
  23. Flower Card Games * (4:16)
  24. A Place to Rest * (3:10)
  25. Heart of Wires * (2:54)
  26. Catatonic * (3:28)
  27. Awestruck * (4:12)
  28. Bright Young Things * (3:36)
  29. Mountain Battle Song * (4:51)
  30. Time and Again * (2:50)
avatar van Choconas
In 2002 bracht ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead het album "Source tags & codes" uit, met daarop een briljante mix van hardcore, punk en rock. Het is nog altijd één van mijn favoriete albums van de jaren '00 en voor mij een van de ijkpunten voor hoe hardere gitaarmuziek zou moeten klinken. Nadien bracht de band nog vier albums uit, die allemaal goed te pruimen waren, maar het absoluut niet haalden bij "Source tags & codes". Dat komt misschien mede doordat Trail Of Dead hun muzikale horizon gaandeweg steeds meer verruimde; op het vorig jaar verschenen "Tao of the dead" voerde progrock nota bene de boventoon. Maar nu, tien jaar na de klassieker, doet Trail Of Dead met "Lost songs" weer waar ze het allerbest in zijn: energieke, harde muziek maken, met furieuze gitaren en drums en schreeuwerige vocalen, waar toch veel melodie in zit. Ik werd dan ook weggeblazen toen ik de plaat de eerste keer draaide, gelijk al vanaf het eerste nummer Open doors (dat ook één van mijn favorieten is). Het album dendert in een ruk doort en bevat weinig rustpunten (Flower card games en de afsluiter Time and again, met een schitterende gitaarsolo à la Mick Taylor), maar dat is geenszins een bezwaar. "Lost songs" is absoluut één van mijn favoriete albums van 2012!