Parkway Drive - Atlas (2012)

Australiƫ
Label: Epitaph

1. Sparks (2:18)
  2. Old Ghost / New Regrets (2:50)
  3. Dream Run (4:08)
  4. Wild Eyes (4:18)
  5. Dark Days (4:05)
  6. The River (5:27)
  7. Swing (3:31)
  8. The Slow Surrender (4:14)
  9. Atlas (4:08)
  10. Sleight of Hand (4:27)
  11. Snake Oil and Holy Water (2:48)
  12. Blue and the Grey (5:47)
avatar van WinterBase
De eerste track met bijbehorende clip voor het album is een paar geleden online gezet: "Dark Days".

Laat maar komen dat album. Ik vind alles wat deze Australiërs tot op heden hebben uitgebracht erg prettig in het gehoor liggen en bovenstaande video doet naar meer smaken!

avatar van Don Cappuccino
Die stem van Winston wordt nog steeds vetter! Ik ben inmiddels wel klaar met metalcore maar Parkway Drive blijf ik erg goed vinden.

avatar van Joy4ever
Dark Days is wel een vet nummer zeg

avatar van WinterBase
Inmiddels is ook het nummer "Old Ghost / New Regrets" online gezet. Ik vind het nummer wel oké. De stem van Winston klinkt ook in deze track weer erg bruut. Nog iets meer dan een weekje en dan is het album er (eindelijk)

avatar van Gloeilamp
Mooie hoes

avatar van Joy4ever
Beste van Parkway Drive, no doubt .

avatar van bennerd
Parkway Drive is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de populairste metalcoreband die ooit op deze aardkloot rondgelopen heeft. Zelfs Killswitch Engage heeft niets meer te bieden tegenover deze vijf Australiërs.

De debuutplaat Killing With a Smile kwam op het goede moment: net toen het populair werd om hondsbrutale nummers te maken met heel lompe breakdowns, kwam deze band opkijken. Ook ten huize Bennerd deed deze band het heel goed, want Parkway Drive wist iets te doen wat veel bands niet konden: beklijvende songs schrijven. Later werd het dan weer wisselvallender. Horizons was saai, maar Deep Blue bevatte dan weer enkele uitschieters. Ik ben de band al lang en breed beugehoord, maar door de steeds gezellige liveshows blijf ik de band volgen. Vandaar dat ik de nieuwe plaat, Atlas, ook graag laat passeren. Zeker als ik de comments hier lees.

Wat mis ik? Atlas is naar mijn mening de slechtste plaat uit de Parkway Drive-discografie. Qua productie zit het snor, het geluid is heel erg vet, de band is nergens echt veranderd, maar qua songwriting is het echt dramatisch, zeker voor een band van dit kaliber. Af en toe zit er wat extra opfleuring bij de muziek, maar die komt wel heel erg knullig over. Als er dan eens een leuk stuk tussen zit (zoals de bloedgeile breakdown in The Slow Surrender) dan zit er een heel flauw nummer rond.

Neen, ik mis toch echt de furieuze woede die het eerste album zo kenmerkend maakte of de impulsieve agressie van Deep Blue. Zelfs het saaie Horizons is beter dan dit. Teleurstelling van het jaar.

Mooi gesproken bennerd

avatar van Joy4ever
Blijft een heel vet album! Nummers als Old Ghost / New Regrets, Dream Run en Dark Days behoren absoluut tot het beste wat Parkway Drive op plaat gezet heeft. Top. Atlas kan ik ook erg waarderen, zou zomaar een nummer van Deftones kunnen zijn. Parkway Drive laat op dit album een meer volwassen geluid horen, het puberale is er nu grotendeels wel af. Ik hou het bij een verdiende 4*.

avatar van Banjo
WinterBase schreef:

Wow! ik ben overtuigd en haal binnenkort Parkway Drive - Atlas

avatar van james_cameron
Gelukkig weer een stuk meer 'metal' dan het vorige album, Deep Blue, dat meer richting hardcore ging, een stroming die mij absoluut niet ligt. Het album beukt genadeloos door en is spijkerhard geproduceerd. Het voortdurende geschreeuw van de zanger is soms wat aan de eentonige kant en de uptempo songs zijn beter dan de midtempo, maar de energie en aggressie maken een hoop goed.

avatar van yourdemise
WILD EYES HEERLIJK !!!!