Paul Gilbert - Vibrato (2012)

Label: Music Theories

1. Enemies (In Jail) (6:02)
  2. Rain and Thunder and Lightning (5:03)
  3. Vibrato (3:29)
  4. Put It on the Char (5:34)
  5. Bivalve Blues (7:44)
  6. Blue Rondo a la Turk (5:38)
  7. Atmosphere on the Moon (5:14)
  8. The Pronghorn (5:37)
  9. Roundabout (9:08)
  10. I Want to Be Loved (6:11)
  11. Go Down (7:59)
avatar van Metalhead99
Hij gaat touren om zijn nieuwe album te promoten en staat 24 maart in de Boerderij in Zoetermeer! Cultuurpodium Boerderij - PAUL GILBERT - cultuurpodiumboerderij.nl

avatar van jailhouserocker1
Ja, had het al gezien. Weet niet of ik ditmaal ga. Heb hem paar jaar geleden in Oss gezien. Heel bijzondere en eigenzinnige man. Geweldige gitarist maar met zoveel diversiteit in zijn muziek en op het podium altijd met zo'n rare grote koptelefoon dat het geen makkelijk optreden is om te kijken. Er kwam ook geen sfeer in de zaal. Ook deze cd is weer zo divers, hij schiet van blues(rock) via Frank Marino naar jazz/fusion om via Yes te eindigen bij AC/DC. Ik vind het geweldig hoor en heb veel van zijn cd's, maar gezien de weinige respons die hij ook hier krijgt ben ik bang dat er weinig liefhebbers zijn van zijn muziek. Wel heel erg jammer, want het is en blijft één van de beste gitaristen die er op dit moment rondloopt. Hij zou wat meer aandacht en waardering verdienen.

Deranged
Zijn bijdrage aan de laatste Neal Morse plaat vond ik redelijk waardeloos. Technisch gezien misschien onbenaderbaar voor de meesten maar totaal gevoelloos. Hou niet van dat soort gedoe.

MatthijsBudding
Gevoelloos? Niet zo goed geluisterd denk ik.... Beetje makkelijk om dat te zeggen zodra er snel gespeeld word. Die man speelt met heel zijn ziel en zaligheid.

avatar van SemdeJong
Lekker gitaar album waarin rock, hardrock en blues rock elkaar afwisselen.

avatar van Pitchman
Ik hou van gitaaralbums en zag deze liggen in Concerto. Ken Gilbert alleen van Racer X en Mr. BIG.
Een goede gitarist. Dus meenemen die cd. Dit is de eerste keer dat ik een soloalbum van hem beluister , en ik moet zeggen, een aangename verassing zeg. Heel divers qua stijlen en hij heeft een fabuleuze techniek in zijn vingers. Zijn vrouw speelt wel een aardig riedeltje toetsen mee op deze cd. De cd heeft een jaren zeventig feel die mij wel bevalt. En af en toe is ie heerlijk supersnel op de snaren. De laatste drie nummers zijn live. Klinkt wel goed hoor , maar had toch stiekem meer eigen studionummers gehoord. Afijn , ik denk dat ik maar meer werk van de sympathieke man aanschaf. Ben benieuwd.