AC/DC - Live at River Plate (2012)

Australiƫ
Label: Columbia

1. Rock N Roll Train (4:41)
  2. Hell Ain’t a Bad Place to Be (4:27)
  3. Back in Black (4:15)
  4. Big Jack (4:07)
  5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap (4:58)
  6. Shot Down in Flames (3:47)
  7. Thunderstruck (5:32)
  8. Black Ice (3:44)
  9. The Jack (10:12)
  10. Hells Bells (5:37)
  11. Shoot to Thrill (5:55)
  12. War Machine (3:39)
  13. Dog Eat Dog (5:09)
  14. You Shook Me All Night Long (4:01)
  15. T.N.T. (3:57)
  16. Whole Lotta Rosie (5:57)
  17. Let There Be Rock (18:06)
  18. Highway to Hell (4:44)
  19. For Those About to Rock (We Salute You) (7:45)
  20. Rock and Roll Ain't Noise Pollution [Live at Circus Krone] *
  21. If You Want Blood (You've Got It) [Live at Circus Krone] *
  22. What's Next to the Moon [Live at Circus Krone] *
avatar van AOVV
Schitterende live-plaat. Waar Maiden Brazilië uitkoos voor een iconisch document (Rock in Rio), deed AC/DC dat in Argentinië, meer bepaald in het stadium van de topclub River Plate. In december 2009 speelde de Australische band, verspreid over drie avonden, voor bijna 200.000 (!) uitzinnige fans. De 19 songs die op deze plaat te horen zijn, bieden een keur aan oude favorieten en recenter werk, met uiteraard een paar songs van de LP Black Ice, hun op dat moment meest recente worp.

De indeling van de plaat is erg sterk, beginnend met het opzwepende Rock N Roll Train, waarna met Hell Ain't a Bad Place to Be meteen één van mijn eigen favorieten volgt. Hun in mijn ogen beste plaat, Let There Be Rock, wordt daarnaast nog vertegenwoordigd door - hoe kan het ook anders? - het titelnummer en Whole Lotta Rosie.

Het spreekt voor zich dat de meest befaamde songs bijna allemaal de revue passeren. De energie spat uit de speakers; het spelplezier is van mijlenver te ontwaren; de fans zorgen voor dat extra laagje sfeer. Brian Johnson klinkt daarenboven ook nog 'ns erg goed (beter dan op het live-album van 1992, naar mijn mening). Kortom: alle ingrediënten voor een spetterende show zijn aanwezig. Mijn score is dan ook navenant!

4,5 sterren