Sybreed - God Is an Automaton (2012)

Zwitserland
Metal / Electronic
Label: Listenable

1. Posthuman Manifesto (4:50)
  2. No Wisdom Brings Solace (4:37)
  3. The Line of Least Resistance (4:32)
  4. Red Nova Ignition (5:08)
  5. God Is an Automaton (5:59)
  6. Hightech Versus Lowlife (5:15)
  7. Downfall Inc. (5:01)
  8. Challenger (4:37)
  9. A Radiant Daybreak (5:30)
  10. Into the Blackest Light (4:28)
  11. Destruction and Bliss (9:44)
avatar van james_cameron
Uitstekend vierde album van deze zwitserse formatie, die ook nu weer een overtuigende mix brengt van electronica en zwaar industriëel klinkende metal. De nasale zangpartijen die het vorige album domineerden zijn gelukkig volledig verdwenen (dat experiment kan als niet geslaagd beschouwd worden); ditmaal is de vloeiende samensmelting van bruut brulwerk en catchy melodieus gezongen refreinen weer helemaal terug. Dit alles verpakt in meeslepende songs, uitstekend geproduceerd.

Wat een tegenvaller nadat zijn voorganger echt goed was. Het is electronica troef en het lijkt wel een lang nummer zonder dat mijn oren gespitst worden. Jammer.