Tantara - Based on Evil (2012)

Noorwegen
Label: Indie

1. Based on Evil (5:57)
  2. Mass Murder (7:41)
  3. Negligible Souls (6:08)
  4. The Debate (7:07)
  5. Human Mutation (6:03)
  6. Trapped in Bodies (7:50)
  7. Prejudice of Violence (9:28)
  8. Killing of Mother Earth (6:01)
avatar van wizard
In de reviews van dit album die ik gelezen heb, kwamen zoveel Bay Area thrashbands voorbij dat ik misschien de helft daarvan kende. De boodschap was duidelijk: Tantara brengt ons niks nieuws. Echter, de retrothrash die ze op dit Based on Evil laten horen zit heel goed en afwisselend in elkaar, werkt aanstekende en het album klinkt als een klok. Alleen het laatste stuk van Prejudice of Violence, met een rij quotes van George W. Bush gevolgd door een trage solo vind ik minder interessant.
In Trapped in Bodies klinkt de zang trouwens heel erg als de James Hetfield van midden jaren '80. Zo, toch nog een andere band genoemd.

In de thrash metal mag dan al jaren geen ontwikkeling meer zitten, als er dingen zo mooi worden hergebruikt als hier dan mag de thrashrevival wat mij betreft nog wel even doorgaan.

4.0*