Melody's Echo Chamber - Melody's Echo Chamber (2012)

Frankrijk
Label: Fat Possum

1. I Follow You (3:34)
  2. Crystallized (4:01)
  3. You Won't Be Missing That Part of Me (4:16)
  4. Some Time Alone, Alone (3:46)
  5. Bisou Magique (4:09)
  6. Endless Shore (4:55)
  7. Quand Vas Tu Rentrer (4:21)
  8. Mount Hopeless (4:32)
  9. IsThatWhatYouSaid (2:28)
  10. Snowcapped Andes Crash (5:15)
  11. Be Proud of Your Kids (3:09)
avatar van erwinz
Mooie mix van psychdelica, dreampop en Franse pop. Met de voorman van Tame Impala, maar zijn Franse lief steelt op deze plaat de show.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Melody's Echo Chamber - Melody's Echo Chamber - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Kaaasgaaf
Een wonderlijke, sfeervolle, soms spannende en vaak wonderschone plaat. Jammer van het geluidsexperimentje IsThatWhatYouSaid, haalt je voor even op een heel storende manier uit de droom. Het klinkt misschien flauw om daarom een hele punt aftrek te geven, maar ik til nou eenmaal zwaar aan die dingen.

avatar van wibro
De zoveelste mooie ontdekking van mij van het toch uitstekende muziekjaar 2012. Prachtige muziek van deze Melody die ook nog eens over een uitstekende stem beschikt. Van de doorgaans goede tot uitstekende nummers op dit album is voor mij het psychadelische Snowcapped Andes Crash de absolute uitschieter.

avatar van Premonition
Inderdaad een wonderlijke plaat. Beach House en M83 komen bij mij op als ik dit album beluister, maar het heeft iets ontegenzeggelijk eigens, Frans misschien? Een fijn zomerplaatje met dit druilige weer.

avatar van Chameleon Day
Het heeft ook wel iets van Broadcast en The Soundcarriers. Vooral die psychedelica. Maar dit neigt meer naar dreampop. Aangename plaat.

avatar van IllumSphere
Dit is inderdaad een aangename zomerse plaat die me eigenlijk vaker deed denken aan de nieuwe van Tame Impala. Wat niet zo vreemd is, aangezien Kevin Parker deze plaat produceerde en tevens ook de vriend van de zangeres is. Enige gelijkenis met Beach House en M83 hoor ik dan weer niet.

avatar van IllumSphere
Zoals ik al eerder zei is dit een aangename zomerse plaat, maar na enkele luisterbeurten begon de stem toch wel af en toe het randje te bereiken. Dit was het meest duidelijk in het begin, maar naarmate het einde naderde begon het toch weer wat beter te klinken.

avatar van blur8
Opgemerkt door de aanwezigheid in meerdere jaarlijsten.
Fijne dreampop met een opvallend positivisme.
Een stuk minder zwaar dan Beach House en daardoor een welkome aanvulling.

avatar van robbizzel
Lekkere dreampop hoor ( waar ik normaal gesproken niet zo van hou, maar dit trek ik goed ) met soms een heerlijk psychedelisch sfeertje. Aantal nummers die lekker voortkabbelen, maar ook een aantal uitschieters die lang blijven hangen en die er ook voor zorgen dat deze plaat zeker vaker gedraaid gaat worden: Crystallized, Some Time Alone, Alone, Endless Shore ( geweldig die synthesizer laatste anderhalve minuut ) en Mount Hopeless.

Ik kan mensen die dit leuk vinden van harte Broadcast aanbevelen. Zit in hetzelfde straatje, maar zelf vind ik de stem en melodieën een stuk mooier. Zo'n nummer als Some Time Alone, Alone vind ik bv. maar houterig en wat amelodieus, eigenlijk.

avatar van robbizzel
Thanks, ik ga het checken, en ja Some Time Alone houterig en amelodieus? Barst niet van de melodieën nee maar moet dat altijd? Ik vind het een heerlijk sfeervol nummer met een lekkere zanglijn en goede instrumentatie, lekker bas en gitaarwerk ( wat voor de hele plaat geld wat mij betreft ). Maar ik snap wel je punt en kan begrijpen dat mensen het niet trekken

edit: Broadcast verrast me wel ja wat ik tot nu toe heb gehoord.

avatar van wibro
herman schreef:
Ik kan mensen die dit leuk vinden van harte Broadcast aanbevelen.

Bedankt voor de tip 'herman'. Ben het op het ogenblik "The Noise Made by People" aan het beluisteren. Klinkt helemaal niet slecht.

avatar van robbizzel
Zeker niet slecht. Sterker nog, al een paar keer geluisterd vandaag ( is lekker als je een dagje vrij bent ) en kan toch nu al wel zeggen dat het een briljantje is. Echt een geweldige nieuwe ontdekking voor mij. En thanks nogmaals Herman, altijd welkom goede aanbevelingen!

avatar van Chameleon Day
herman schreef:
Ik kan mensen die dit leuk vinden van harte Broadcast aanbevelen.

Yep. En beluister ook The Soundcarriers, zoals ik al eerder zei.

avatar van E-Clect-Eddy
wow, erg lekker dit.

avatar van jellylips
Waarom ontdek ik dit nu pas?