Godspeed You! Black Emperor - Yanqui U.X.O. (2002)

Canada
Label: Constellation

1. 09-15-00, Pt. I (16:27)
  2. 09-15-00, Pt. II (6:16)
  3. Rockets Fall on Rocket Falls (20:42)
  4. Motherfucker = Redeemer, Pt. I (21:22)
  5. Motherfucker = Redeemer, Pt. II (10:10)
  6. George Bush Cut Up While Talking * (3:45)
avatar van kobe bryant fan
Godspeed You! Black Emperor - Yanqui U.X.O.

Vreemd nog nooit heb ik zo'n band meegemaakt ik heb nu alle platen van GY!BE beluisterd en ze scoren allemaal een 4,5* en 1 scoort een 5*. Deze is duidelijk de minste van allemaal maar toch kan ik niets anders doen dan een 4,5* te geven.

Zelfs de minste plaat van hun is nog een 4,5* waardt. Ik heb altijd de behoefte bij GY!BE om gewoon wat op mijn bed te liggen en door het raam te kijken. En mij te laten betoveren door de mooie muziek. Deze plaat is inderdaad wat meer standaard Post-Rock maar nog geen één band is het gelukt om standaard Post-Rock zo overtuigend en beeldend te brengen.

Ondanks dat het wat standaard Post-Rock is zit toch iedere opbouw en iedere climax geweldig in elkaar. Soundscapes mis ik eigenlijk niet op deze plaat. Raar eigenlijk maar deze plaat is ook duidelijk de "lichtste" hiervoor moet je het zeker niet donker maken. En ik vind hun Soundscapes het best passen bij donkere composities.

Dus ondanks dat dit hun minste is flikken ze het toch weer om die 4,5* te halen.
Nu maar hopen dat die nieuwe plaat er nog komt.