The Style Council - Café Bleu (1984)

Alternatieve titel: My Ever Changing Moods

Pop / Soul
Label: Polydor

1. Mick's Blessings (1:15)
  2. The Whole Point of No Return (2:40)
  3. Me Ship Came In! (3:06)
  4. Blue Café (2:15)
  5. The Paris Match (4:25)
  6. My Ever Changing Moods (3:37)
  7. Dropping Bombs on the Whitehouse (3:15)
  8. A Gospel (4:44)
  9. Strength of Your Nature (4:20)
  10. You're the Best Thing (5:40)
  11. Here's One That Got Away (2:35)
  12. Headstart for Happiness (3:20)
  13. Council Meetin' (2:29)
  14. A Solid Bond in Your Heart * (3:13)
  15. My Ever Changing Moods [12'' Version] * (5:42)
Van alles wat Weller gemaakt heeft vind ik de Style Council het meest genietbaar. Altijd toegankelijk en melodieus, niet alles is even geslaagd maar all in all genietbare pop op hoog niveau. Dit album is niet hun sterkste en teveel een ratjetoe van stijlen maar toch zeker een ruime voldoende. My ever changing moods en head start zijn parels .3,5 ster

avatar van captain scarlet
Deze plaat is voor het grootste deel gevuld met knappe en vakkundig gemaakte zorgeloos klinkende jazzy lounge muziek met bovendien mooie teksten. Dat zijn dan ook meteen de fijnste nummers.

Van mij hadden A Gospel en Strength of Your Nature niet gehoeven en vallen ze wat ze wat mij betreft uit de toon. In 1984 skipte ik deze twee al en dat doe ik nog steeds.
Gelukkig staan ze aan het begin van kant twee, dus dat maakt het wat makkelijker.

Verder gewoon prettig luchtig laid-back album van rasmuzikant Paul Weller.