Echo & The Bunnymen - Reverberation (1990)

Label: Sire

1. Gone, Gone, Gone (4:13)
  2. Enlighten Me (5:01)
  3. Cut & Dried (3:47)
  4. King of Your Castle (4:36)
  5. Devilment (4:44)
  6. Thick Skinned World (4:18)
  7. Freaks Dwell (3:51)
  8. Senseless (4:55)
  9. Flaming Red (5:33)
  10. False Goodbyes (5:39)
avatar van Supersid
Ook net uit de verkoopbakken geplukt, en voorlopig vind ik vooral de hoes van een schrijnend niveau. Eén der dagen eens luisteren...

avatar van Rainmachine
Heb de plaat nu ook weer opstaan en blijf bij mijn eerdere stelling. Prima plaat en onterecht destijds de grond ingeboord. Ja, Noel Burke is geen Ian McCulloch en op zich is dat ook wel een dappere keuze geweest want hadden ze een sound-a-look-a-like genomen dan was de kritiek ook niet mals geweest. Ik denk dat Echo zonder Ian gewoon een punt wou maken dat ze het ook zonder Ian konden. De hoes is inderdaad niet mooi maar is denk ik weer een poging geweest om aansluiting te vinden bij de Madchester sound die in opkomst was. Enig punt van kritiek van mijn kant is de typische (slechte) geluidsproductie, hier had producer Hugh Jones (Heaven Up Here) nou even een handje moeten helpen.

avatar van Rainmachine
Ik ga hier ook een halfje bijgooien omdat het een prima plaat is en ik mij na al die jaren nu toch wel wat begin te storen dat deze plaat structureel geboycot blijft, ook door de band zelf. Alle Bunnymen albums zijn geremastered behalve deze. Of dit nu komt door een tegenstribbelende Ian of een platenlabel wat niet durft, het is onterecht, naar mijn mening dan. Noel Burke is bij mijn weten hierna ook niet meer muzikaal actief geweest, ook jammer. Ik gooi het album dit weekend weer eens even in de speler.

avatar van Rainmachine
Deze onlangs weer op vinyl op de kop getikt. De grap is nu wel dat de Bunnymen van toen zonder Ian beter klinkt dan de Bunnymen van nu MET Ian. Die heeft toch wel ergens onderweg een halte gemist met zijn pose met sigaret, zonnebril en coupe ravage. Ik gooi er uit pure stemmingmakerij een halve punt bij op want vooral het gitaarwerk op deze plaat is topper-de-top. Waarschijnlijk gaat ie later weer naar 4 sterren want daar heb ik 'm wel op.

avatar van vigil
Het viel mij niet eens even tegen. Natuurlijk de muziek is wat tam, de zang wat vlak en de plaat past niet binnen het muzieklandschap van 1990 maar het was ook geen straf om deze plaat te beluisteren. De hoes is wel redelijk drama...

Een kleine voldoende kan ik hier wel aan kwijt.