Cuby+Blizzards - Appleknockers Flophouse (1969)

Blues / Rock
Label: Philips

1. Appleknockers Flophouse (2:31)
  2. Unknown Boy (6:46)
  3. Help Me (5:36)
  4. Go Down Sunshine (7:03)
  5. Disappointed Blues (3:22)
  6. Midnight Mover (2:38)
  7. Black Snake (4:20)
  8. Checkin' Up on My Baby * (3:13)
  9. 116 a Queensway * (4:09)
  10. Because of Illness * (1:59)
  11. Wee Wee Baby * (3:35)
avatar van Paulus_2
Bezetting C+B:
Harry Muskee: vocals
Eelco Gelling: guitar
Helmig v.d. Vegt: organ piano
Herman Deinum: bass
Hans Lafaille: drums

Dit is inderdaad het beste album van C+B. Niet in de laatste plaats omdat Helmig van der Vegt achter de toetsen zit. Wat een geweldige pianist is hij. In alle nummers klinkt de piano alsof er een zwarte boogiepianist in de studio zit. Hoe die het voor het elkaar krijgt om in zijn solo in Unknown Boy er een paar 3 kwartsmaten doorheen te gooien. Briljant. Sorry voor Brood, maar van der Vegt laat de band op topniveau spelen.
Hij doet hetzelfde kunststukje op zijn Hammond in Evil Woman van het album Too Blind to See
Ook een geweldig album, eigenlijk net zo goed.
De CD, die ik heb, komt uit de serie "Original Tapes". Deze serie bracht per CD twee originele C+B albums uit: Apple Knockersflophouse / To Bind To See.
De bonustracks ontbreken daardoor op deze uitgave.

Een album met een fraaie titel, een vreemde hoes (zie ook het verhaal van trebremmit hierboven) en gevuld met heel veel uitstekende songs. Die worden weer zo geweldig en intens neergezet door met name Eelco Gelling op gitaar, de zang van Harry Muskee en de toetsen van in dit geval Helmig van de Vegt. De eerste vier nummers zijn van een dusdanig hoog niveau dat we op weg lijken naar een klassieker. De laatste drie nummers zijn gewoon (erg) goed. Maar dan nog is dit alweer een fantastische plaat van Cuby + the Blizzards.