Cage - Hell's Winter (2005)

Label: Definitive Jux

1. Good Morning (3:48)
  2. Too Heavy for Cherubs (3:36)
  3. Grand Ol Party Crash (5:01)

met Jello Biafra

4. The Death of Chris Palko (3:23)

met Camu Tao

5. Stripes (4:48)
  6. Shoot Frank (4:22)

met Daryl Palumbo

7. Scenester (3:51)
  8. Perfect World (3:40)
  9. The Subtle Art of the Breakup Song (3:07)
  10. Peeranoia (3:39)
  11. Left It to Us (3:30)

met Aesop Rock, El-P, Tame One en Yak Ballz

12. Public Property (3:52)
  13. Lord Have Mercy (3:24)
  14. Hell's Winter (5:09)
avatar van Jordy
U zoekt een album met sterke productie? Schrijft u even mee?

- Blockhead
- RJD2
- Camu Tao
- DJ Shadow
- El-P

Helaas moet ik het nog doen met een irritante "this is a promo"-versie, maar dit zou zomaar eens m'n favoriete hiphop album van 2005 kunnen worden (al zal één van de geplande MF Doom-projecten wel weer met die eer gaan strijken).

Anyway, Zeer sterke productie, Cage komt weer zeer grappig en bizar uit de hoek, gelukkig wat minder als een early Eminem-kloon (al is het natuurlijk maar de vraag wie nou van wie een kloon was).

deze is wreed guys

avatar van BoordAppel
Grand Ol Party Crash

Music
dit is toch die jonge die jaloers was op eminem?

avatar van Jordy
Dit is de jongen door wie Eminem erg "geïnspireerd" werd, in het begin van z'n carrière.

avatar van psychonaatje
BoordAppel schreef:
Grand Ol Party Crash

Amen!

avatar van psychonaatje
God, wat is dat nummer Stripes ook goed zeg. Daarvoor ben ik nou op MusicMeter, ik kende de naam Cage wel, maar had nog nooit wat van 'm gehoord. En dankzij jullie (en het feit dat 'ie tegenwoordig bij Definitive Jux zit), zit ik nu hiernaar te luisteren met kippenvel op mijn huid en rillingen langs mijn rug.

avatar van BoordAppel
Ik wist niet dat Cage zo'n fucked up leven heeft gehad. Lees hier zijn levensverhaal. Vond het al raar om een hoofdpersoon in je nummer de naam van de bekend persoon te geven, maar zijn vader heet dus ook gewoon Bill Murray.
Heel erg persoonlijk album dit.

avatar van thomzi50
Ik heb hem op mijn p.c. Hij klinkt erg goed, ik hou het alleen niet vol om het langer dan 3 nummers achter elkaar te luisteren wegens die irritante THIS IS A PROMO-stem. Verder klinkt het erg goed. Ik denk dat ik hem maar gewoon ga kopen:) Voorlopig zet ik hem op vier sterren, ik vind Stripes 't beste nummer.

avatar van Conway Twitty
Jammer dat ik dit album niet in zijn geheel zo heel goed kan waarderen. Stripes en Shoot Frank zijn prachtig, maar Good Morning NY is echt een meesterwerk van een nummer. Helaas haalt de rest van het album dit niet en heb ik last van veel irritante producties.

3.5*

avatar van Conway Twitty
Hmm mag wel veel hoger eigenlijk, een enkel nummer dat niet helemaal perfect is maar verder superalbum.
Grand Ol Party Crash is het jammer dat die samen met een vreselijk naar figuur is.

Relax
Die beats zijn TE geforceerd waardoor het veel te druk klinkt en dat je gauw hoofdpijn/oorpijn krijgt door dit album.
Het is niet negatief bedoeld maar dit is wat je eraan kan overhouden tijdens het luisteren en dat is zeer vervelend.

Jordy schreef:

Beetje onduidelijke zin, Is Eminem nou geinspireerd door hem of andersom ?

Ken het album niet zo goed, maar Shoot Frank is een van mn favoriete nummers aller tijden.

Relax
Is ook zo'n beetje het rustigste nummer op het album, zeker een goed nummer.
De rest van het album is nogal geforceerd kwa beats waardoor je een beetje gedrukt voelt.

Klassieker van een clip.

Cage - Shoot Frank

Ookal rapt hij nogal raar met die lompe bewegingen erbij.

Pauper

Eminem is The Real Slim Shady he

Poisonpen123
Julie bedoelen dat Eminem een Cage kloon is ??

Dat kan helemaal niet misschien wel qua teksten enzo
maar muziekaal niet Cage´s eerste officiele echte album kwam uit in 2000, toen had Em al wat albums uitgebracht volgens mij

avatar van thomzi50
Ze mogen elkaar lekker klonen als ze albums maken van deze kwaliteit of nog liever van de kwaliteit van Eminem's eerste 2 Aftermath-albums.

Melle K
@ Poisonpen123: Alsof je een album uit moet brengen om bekend te zijn?

Cage is een goede rapper, maar om een of andere reden vond ik de beats niet goed, niet bij zijn stem. Ook zijn flow was niet je van het. Ik zal hem nog wel luisteren, maar dat duurt nog zijn tijd. Inhoudelijk is er verder weinig aan te merken op deze man.

avatar van waxs
Indrukwekkende CD, Cage is een goede MC en de producties zijn stuk voor stuk goed geproduceerd met hier en daar een uitschieter. 4*

Heerlijk album met 'Stripes' als hoogtepunt. Supergoede lyrics ook..

****

either/or
Deze cd heeft mij voor het eerst "rap" doen apprecieren. "Eindelijk iemand die knappe beats combineert met intelligente lyrics" was het eerste dat ik dacht toen ik dit voor het eerste hoorde.

Al weet ik nu wel beter, Cage is zeker niet de enige rapper die zulke kwaliteit in huis heeft (ik denk aan EL-P en Aesop Rock)

Nu maar hopen dat alle 'gangsta' rappers snel van deze aardbol verdwijnen

avatar van Reijersen
IJzersterke lyrics, daar lijkt het album een beetje op te drijven. Ik vind namelijk de rapstijl van Cage niet zo heel erg bijzonder en soms zelfs vervelend. Ik dacht eerst dat er aan moest wennen, maar na vele luisterbeurten bleef het. De nummers zitten wel allemaal erg sterk in elkaar en daarom kom ik uit op een 3,5 ster.

avatar van hiphopmaster
En weer een goed album uit de Definitive Jux stal. Er staan (vind ik) maar een paar zwakke producties op (The Death of Chris Palko, Hell's Winter, Perfect World). Vooral de hele relaxte nummers vallen positief op (Shoot Frank, Stripes en Too Heavy for Cherubs). Maar de absolute uitschieters zijn voor mij Left It To Us waar vooral Aesop Rock heerlijk komt en (uiteraard!!!) Grand Ol' Party Cash. Advies: draai die zo hrd mogelijk! Door een paar zwakke momenten blijf ik steken op 4 sterren.

avatar van Stapler
Poisonpen123 schreef:
Dat kan helemaal niet misschien wel qua teksten enzo

Dude, Cage was voor dat album underground als een modderfokker.

edris.
Aha, nu weet ik waar ik moet zoeken als ik een modderfokker zien wil. Best wel logisch eigenlijk, waar anders vind je zoveel modder?

avatar van neyonn
Een geweldig album. De soms nogal zeurdige en nasale rapstijl van Cage wordt ruimschoots gecompenseerd door de lyrics en de beats.

Het nieuwe album van Cage laat nu wel al een tijdje op zich wachten. Een paar maanden geleden werd zijn nieuwe site op het net gegooid (http://chrispalko.com/) en toen dacht ik dat het bijna zover was maar dan bleven de nieuwsupdates uit..

Nu staat er op Cage's wiki pagina het volgende:

Depart From Me, Cage's second studio album from Definitive Jux Records is delayed, Release date TBA. It will have appearances and from Daryl Palumbo and Wes Eisold, and most of the production from Daryl Palumbo, F Sean Martin, and XO Skeletons, and far less production from hip hop producers. El-P, Camu Tao, Blockhead, and Aesop Rock each contribute one track. No vocal tracks for "Depart From Me" have been completed yet.

Nu is het de vraag waarom het precies uitgesteld is