Pilot - From the Album of the Same Name (1974)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Just a Smile (3:17)
  2. Magic (3:05)
  3. Lucky for Some (3:14)
  4. Girl Next Door (4:02)
  5. Lovely Lady Smile (3:40)
  6. Sooner Or Later (4:12)
  7. Don't Speak Loudly (4:44)
  8. Over the Moon (3:42)
  9. Never Give Up (3:55)
  10. High into the Sky (3:18)
  11. Auntie Iris (1:49)
  12. Sky Blue (5:29)
  13. Scotch Mist - Pamela * (3:14)
  14. Magic [Original Version] * (3:04)
  15. Just Let Me Be [Demo] * (3:49)
  16. Cold Stories [Demo] * (2:21)
avatar van Film Pegasus
Ik ken Pilot vooral van hun aanstekelijke hit Magic. De sound doet me denken aan tijdsgenoten Supertramp. Andere band en andere producer met Alan Parsons bij Pilot achter de knoppen. Maar Richard Hewson die hier zorgt voor de arrangementen werkte ook mee aan oa Crime of the Century van Supertramp datzelfde jaar. En de link met Alan Parsons Project is ook snel gemaakt natuurlijk.

Op het eerste gehoor valt vooral Magic op, maar het is niet dat de rest bladvulling is. Ook al zijn dat geen klassiekers of zeer opvallende nummers, ze mogen gerust naast Magic staan en zijn best goed geschreven. Het album is soft poprock met een band die duidelijk gaat voor hun muziek en minder voor de spotlights. Gezellige muziek dat uiteindelijk beter is dan je zou verwachten.