Hitzone 29 (2004)

Alternatieve titel: Yorin Hitzone 29

Label: EMI

1. JoJo - Leave (Get Out)
  2. Faithless - I Want More

5. Anastacia - Sick & Tired
  6. Freestylers - Push Up
  7. K-Liber - Viben
  8. Joss Stone - You Had Me
  9. The Sunclub - Boom Boom (Good Time)
  10. Hoobastank - The Reason
  19. Maud - Zoals Je Naar Me Kijkt
  20. J-Kwon - Tipsy
  21. Ana Johnsson - We Are
  22. Lange Frans & Baas B - Moppie
everybody´s changing, hey ya, we are, en the reason zijn de beste nummers op dit album, verder word deze hitzone afgewisseld met goeie tot zeer slechte nummers.

avatar van avdj
1,0
Ik vond hem afwisselend met zowel slechte als hele slechte nummers.

avatar van avdj
1,0
Keane met 'Everybody Changing' vind ik wel goed trouwens.

moviefreak#1
Ik ken een hoop niet (JoJo, Houston, Freestylers, K-Liber, Shapeshifters, Kim Lian, Eric Prydz, J-Kwon en Ana Johnson in elk geval niet).

Een hoop artiesten die ik wel "ken" maar de nummers niet (Anastacia, the Sunclub (vaag), Boris en Maud)

Verschrikkelijke nummers (Ali B, Lange Frans & Baas B, Faithless, Outkast, Keane en Hoobastank)

En gelukkig nog een paar songs die ik niet gelijk afzet (Joss Stone en uhm .... nou vooruit dat nummer van Intwine heeft wel iets)

Waardeloos dit en dus geen punt van mij

avatar van BoordAppel
Goh, ken er zelfs een aantal nummers niet van. Staat wel weer wat prut op zeg maar in ieder geval 1 geniaal nummer (Hey Ya).

Ik vond dat nummer van de Freestylers ook heel leuk, maar da's nu echt doodgedraaid.

avatar van Kos
Kos
Shapeshifters .

best leuke cd

avatar van Arno
Er staan toch tenminste een paar redelijke nummers op (Faithless, Freestylers, Joss Stone), maar voor de rest weer niet veel soeps

Bob Cremers
Hey Ya een mooi nummer.

eazyfan
nouja zo een verzamels ken je gewoon van radio en tv en daar krijg ik soms best veel hoofdpijn van

Dit is wel een leuke
Ik vind
freestylers - push up wel mooi
Ali B & Brace - Ik ben je zat ook wel gaan
En Let's get it started vind ik heel leuk

Kos schreef:
Shapeshifters .

Jep, een van de leukere hitzones. Nog steeds te veel meuk maar toch goede nummers!

fastpulseboy
ik vind het wel knap een verzamelaar te maken waarvan echt geen enkel nummer door de beugel kan. Meestal staat er op dergelijke misbaksels nog wel een of twee nummers die als guilty pleasure door kunnen gaan.

owhhh hoewel.....call on me?

fastpulseboy schreef:

owhhh hoewel.....call on me?

Ik ken bijna alle hitzones jammergenoeg, van mij verveelde uren dat ik na tmf kijk(meer keek).

4, 7, 14, 19, 22...

Toch knap hoe de muziekindustrie mensen kon bewegen deze singletjes te kopen.

avatar van kaztor
Als ik naar de titels kijk kan ik er 5 nummers uitpikken die ik ken.
Dat zegt denk ik wel genoeg.

avatar van Gatver
Beste song is denk ik toch wel The Reason van Hoobastank! Het meeste is baggerachtig...

Nee, Hoobastank is goed.

Hoor toch liever een goed popnummer van de Freestylers, Black-Eyed Peas of Outkast dan zo'n puberaal rockbandje.

avatar van musicfriek
Ik vind dat nummer van Hoobastank ook erg goed

Moppie vind ik een van de ergste nrs aller tijden

herman schreef:
Nee, Hoobastank is goed.

Dat afzonderlijke nummer vind ik wel leuk, voor de rest van hun muziek ren ik ook niet naar de winkel, hoor! De bijbehorende clip was in ieder geval weer eens wat anders dan een stel donkergekleurde medemensen, met schaars geklede vrouwen op de achtergrond en natgespoten straten! Dat kennen we nu wel...

Gatver schreef:

Dat is nou typisch het soort rock waarvan ik bijna in slaap val. Al zal ik niet ontkennen dat het muzikaler is dan veel andere nummers op deze cd.

avatar van Gatver
Zit toch best wel lekker gitaarwerk in, hoor! Niet werelds, maar gewoon lekker. Zo van: Kerrang! Kerrang! Kerrang! Kerrang! Kerrang! Tja, hoe leg je zoiets uit?

avatar van LucM
"The Reason" van Hoobastank kan ik best waarderen, weinig origineel weliswaar, maar het heeft tenminste een goede melodie wat niet evident is bij de tegenwoordige hitparadepop (maar een CD van Hoobastank zal ik niet gauw kopen).

De nummers van Anastacia en Joss Stone mogen er ook zijn, het zijn tenminste echte zangeressen.

"Everybody's Changing" van Keane vind ik ook een mooi nummer, maar ik vrees dat Keane zijn beste tijd nu heeft gehad.

"Push Up" van Freestylers vond ik destijds nog best leuk en werd toen grijsgedraaid, maar het nummer heeft duidelijk een beperkte houdbaarheid.

Tja, de rest is zeer beperkt houdbaar en om te vergeten of ben ik (gelukkig) al vergeten.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Als ik me niet vergis was Hoobastank trouwens van origine een punkbandje. Dit was hun enige 'softe' nummer, wat totaal niet in verhouding staat tot de rest van hun euvre.

avatar van musicfriek
Klopt, op basis van The Reason (heerlijk meeschreeuwnummer trouwens) heb ik toen hun album gekocht. De rest is echt compleet anders en was zeer teleurgesteld in het album (heb het inmiddels weggegeven).

Hey Ya van Outkast is veruit het beste nummer op deze verzamelaar

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
oh, ik meende juist dat de verandering tov the reason juist wel in goede aard viel, maar niet bij jou dus als ik em nog eens tegen kom dan zal ik hem eens beluisteren!

LucM schreef:

Ach, met de clip erbij nog goed te doen, hoor!

avatar van kaztor
* Ach, Anastacia... Misschien is het wel gedateerde homo-muziek ofzo, maar ik mag dit toch nog steeds erg graag horen. Het is in ieder geval veel muzikaler dan de meeste shit hierop.

* Joss Stone vind ik ook een hoogtepuntje hierop. Klinkt gewoon lekker.

* Black Eyed Peas is zoals altijd heel erg slecht. Een soort Fugees voor de 00's. Waarom moet er toch altijd zo'n band zijn?

* Keane's nummer hierop kan ik niet voor me halen, maar het zal ongetwijfeld weer als een kopie van Coldplay klinken.

* Outkast's Hey Ya is een klassieker. Die gasten zitten stijlistisch misschien in hetzelfde hoekje als BEP, maar ze pissen daar kwalitatief gewoon met gemak overheen!

De rest ken ik niet, en zo te zien is dat maar goed ook.

tnf
Even wat uitgebreider dan m'n vorige reply's:

2. Faithless - I Want More

Tja. Op zich goed gemaakt, alleen is m'n Faithless-fase al een paar jaar achter de rug en kan ik er slechts met moeite naar luisteren. Er is anno 2008 iets aan Faithless wat me afstoot. Een jaar of vier terug had ik er echter zowaar een album van in huis.

4. Ali B - Ik Ben Je Zat
met Brace

Vreselijk. En ik denk dat ik dat ook had gevonden als ik nog maar 14 geweest was (ookal was m'n smaak in mijn herinnering allesbehalve goed toen ik 14 was). Er is iets aan zowat elke Ali B/Brace-track dat m'n haren recht overeind doet staan.

5. Anastacia - Sick & Tired

Het is catchy, ze kan goed zingen, maar het is wel erg gestyleerd en gepolijst. Net als alles wat ze maakt. Maar voor haar doen wel bovengemiddeld.

6. Freestylers - Push Up

Behoort tot de leukere nummers binnen de moderne commerciële dance. Het zal best gay zijn, maar er straalt duidelijk vakmanschap vanaf.

7. K-liber - Viben

Zie de recensie bij track 4. Wat een ellende.

8. Joss Stone - You Had Me

Ik krijg er geen kippevel van, maar het is verder uitstekend te pruimen. En volgens mij heeft dit meisje best de potentie om dat wel op te wekken. Alleen gebeurt dat vooralsnog niet.

11. Black Eyed Peas - Let's Get It Started

Beetje erg simpele tekst in het refrein, maar op zich valt het mee. Er zijn ergere geweest sinds de komst van Fergie (die je hierop niet bijzonder veel hoort). En er lijken zowaar 'echte' instrumenten gebruikt te zijn.

13. Shapeshifters - Lola's Theme

Gladjes doch goed gemaakt. Leuke trompetjes. Op het hedendaagse commerciële dancevlak net als nummer 6 een hoogvlieger.

15. Boris - My Special Girlfriend

Nogal van Justin Timberlake afgekeken en bovendien een glad Idols-product, maar ik kan het redelijk aanhoren. Die vrouw die er na driekwart nummer opeens doorheen gaat hijgen is iets minder.

16. Eric Prydz - Call on Me

Deze track, de aanstichter van de rage, gaat nog nét. Maar hierna kreeg je een enorme reeks nummers met hetzelfde overstuurde geluid. En dat geluid ben ik behoorlijk zat.

17. Outkast - Hey Ya

Perfect liedje. Commerciëel kan heel leuk zijn, zo hebben ze diverse keren bewezen. Goed gemaakt, aanstekelijk, maar niet té gladjes. Ik bezit er ook meerdere albums van.

19. Maud - Zoals Je Naar Me Kijkt
22. Lange Frans & Baas B - Moppie

Kotsneigingen... (bij beiden verder geen toelichting)