Richard Thompson - Front Parlour Ballads (2005)

Folk / Rock
Label: Cooking Vinyl

1. Let It Blow (4:10)
  2. For Who's Sake? (3:48)
  3. Miss Patsy (2:53)
  4. Old Thames Side (2:33)
  5. How Does Your Garden Grow (3:26)
  6. My Soul, My Soul (5:33)
  7. Cressida (2:09)
  8. Row, Boys, Row (4:03)
  9. Mutton Street (3:57)
  10. Precious One (2:30)
  11. A Solitary Life (4:52)
  12. Should I Betray? (3:29)
  13. When We Were Boys at School (3:25)
avatar van potjandosie
gezien de titel "Front Parlour Ballads" is dit, zoals te verwachten, een grotendeels akoestisch album van meestergitarist Richard Thompson. verwacht geen elektrische gitaar uitspattingen a la "Calvary Cross", want die staan niet op dit album. de bedoeling was om in een kleine, intieme setting, in dit geval in zijn tot studio omgebouwde garage, akoestische songs op te nemen.

alle 13 songs werden door RT gecomponeerd, voorzien van de van hem bekende bittere, ietwat donkere maar ook wel humoristische teksten, zoals in "Let it Blow", "A Solitary Life" of het cynische "Should I Betray?", waar je als luisteraar niet bepaald een positief mensbeeld aan overhoudt, maar een enkele keer ook een zoet liefdesliedje als "Precious One".

5 tracks "Miss Patsy", "Old Thames Side", "My Soul, My Soul", "The Boys of Mutton Street", "A Solitary Life" 4,5

3 tracks "Let it Blow", "For Whose Sake" en "Row, Boys, Row" 4

5 tracks "How Does Your Garden Grow", "Cressida", "Precious One", "Should I Betray" en "When We Were Boys at School" 3,5

een krappe 4 voor dit album, waar een flink aantal voor 's mans doen minder sterke songs op staan en het tevergeefs zoeken is naar nummers van de kwaliteit van "1952 Vincent Black Lightning" of "Beeswing".
zoals oud user bertus99 hier ooit eerder terecht opmerkte een "middenmoot in zijn totale oeuvre".

Album werd geproduceerd door Simon Tassano & RT
Recorded at Trellis Sound, Pacific Palisades, California

Richard Thompson: vocals, acoustic guitar, mandolin, accordion, bass guitar, electric guitar (tracks 1 & 6)
Debra Dobkin: percussion (tracks 1 & 6)