Hitzone 24 (2003)

Alternatieve titel: Yorin Hitzone 24

Label: BMG

1. Kane - Before You Let Me Go (6:15)

met Ilse DeLange

2. Wayne Wonder - No Letting Go (3:25)
  3. Stacie Orrico - Stuck (3:46)
  4. Sean Paul - Get Busy (3:35)
  5. Christina Aguilera - Fighter (4:10)
  6. Fabolous - Can't Let You Go (3:48)

met Mike Shorey & Lil' Mo

7. Juanes - A Dios le Pido (3:29)
  8. Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was (3:59)
  9. Di-rect - She (4:05)
  10. Justin Timberlake - Rock Your Body (4:31)
  11. Girls Aloud - No Good Advice (3:50)
  12. Thicke - When I Get You Alone (3:39)
  13. Jim - Tell Her (3:15)
  14. Lisa Maffia - All Over (3:47)
  15. Tatu - How Soon Is Now (3:18)
  16. Will Young - Light My Fire (3:33)
  17. Sertab - Every Way That I Can (2:39)
  18. Bløf - Omarm (4:12)
  19. 50 Cent - In da Club (3:20)
eazyfan
In da Club is zowat de enige track die ik op deze kan apprecieren

eazyfan
jammer dat zo een geweldige track dan naast een boel andere wack trax staat

avatar van Hans Brouwer
eazyfan schreef:
jammer dat zo een geweldige track dan naast een boel andere wack trax staat
Dat nummer direct boven "in da club" bijvoorbeeld

avatar van MJ_DA_MAN
Omarm is zowat het beste nummer van nog een van de betere Hitzones (ofja, minst slechte). 1,5*.

AFTP
Tatu's vresenlijk Smiths cover doet hem de das wordt een 1,0* kom een 1,5* worden.

avatar van NewYorkCityLight
Die cover van Tatu vind ik juist goed.

tnf
Hmmm, over deze editie had ik me nog niet over gebogen. Een editie met nogal wat guilty pleasures: Super-commerciële liedjes die je niet leuk hoort te vinden, maar die het stiekem wel zijn.

3. Stacie Orrico - Stuck

Het is in z'n soort best een aardig liedje. Ik zet de radio zeker niet af als het langs komt. Alleen kwamen zowel Stacie zelf als de opvolgers van dit liedje nogal saai/gezichtsloos over.

4. Sean Paul - Get Busy

Guilty pleasure-track. Het is totaal niet verantwoord, maar ik val voor dat vrolijke deuntje op de achtergrond.

5. Christina Aguilera - Fighter

Weer een guilty pleasure. Christina Aguilera & rockmuziek, die combinatie lijkt niet te kloppen. Ook dit heeft echter iets waarvoor ik val. En dat geldt nog meer voor de schitterende clip.

8. Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was

Quasi-intellectuele, op een vervelende manier studentikoze zooi. Mag ik een teiltje?

10. Justin Timberlake - Rock Your Body

Weer een niet-verantwoord ding waar ik nogal veel mee heb. Wat mij betreft het hoogtepunt in Justin's carrière, al zijn de Neptunes het daadwérkelijke brein hierachter. Het geheel klinkt zo heerlijk smooth in de oren.

11. Girls Aloud - No Good Advice

En daar hebben we er wéér zoeen. Minstens hun halve greatest hits-cd staat vol met zulke deuntjes: Totaal geproduceerd, ze hebben er zelf geen zak mee te maken gehad (behalve inzingen), en toch heeft het iets overtuigends over zich.

13. Jim - Tell Her

Nogal bloedeloos zemel-nummer. Zou 'ie het nou zelf een leuk liedje gevonden hebben?

14. Lisa Maffia - All Over

Niet veel over te zeggen, het klinkt gewoon leuk. Het swingt lekker. Er is wel ergere commerciële urban gemaakt.

16. Will Young - Light My Fire

Tja... was dit nou echt zo'n goede keuze, om dit te coveren en op deze manier? Doe mij het origineel maar.

19. 50 Cent - In da Club

En hier begon de ellende dus mee. Ik heb niks met dit figuur en met wat de doorgaans nogal saaie urban die hij maakt.

avatar van Kill_illuminati
MJ_DA_MAN schreef:

50 Cent - In da Club vind ik anders hier het beste nummer.

avatar van vin13
0,5
Nooit verwacht dat ik 50 Cent het beste van een verzamelalbum zou vinden.

avatar van Madjack71
Juanes en Veldhuis & Kemper, te vaak gehoord. Jim? Een beroerde cover van Light my Fire. Tja, blijft voor mij Omarm over, omdat het nog een leuke herinnering in zich herbergt. Verder zou ik er nog geen 50cent voor willen geven.

timon
Wayne Wonder? Stacie Orrico? Thicke? Sertab? Nooits niets meer van gehoord. Toont toch wel aan hoe vergankelijk deze verzamelreeks feitelijk is.

avatar van Dibbel
En we nemen er nog een, Hitzone 24 uit 2003.
Een Hitzone die opent met een live-nummer van ruim 6 minuten is best vreemd.
Het betreft hier Kane met Ilse DeLange en sorry hoor, ik vind het best goed achteraf.
Verder weer 3 covers hier: Thicke met de 5e van Beethoven door Walter Murphy van de Saturday Night Fever soundtrack, die me niet bevalt; English Idol Will Young die Light My Fire van The Doors covert, maar dan op de Jose Feliciano-manier, die me ook niet bevalt en dan notabene How Soon Is Now van The Smiths door Tatu, dat redelijk dicht bij het origineel blijft en die ik ongegeneerd in de guilty pleasures zak doe.
Dat geldt ook voor Girls Aloud.
Verder is het beste nummer van deze plaat Omarm van Blof. Verder heel behoorlijk aan te horen zijn Christina Aguilera (met rockgitaar), Sertab (winnares Songfestival uit Turkije), Justin Timberlake en Di-Rect met een rustiger nummer.
In een milde stemming wil ik ook Juanes nog wel aanhoren, alsook 50 Cent en Veldhuis en Kemper.
De niet genoemde varieren van zwak (Jim) tot niks tot verschrikkelijk (Fabolous, Lisa Maffia en Wayne Wonder).
1,5 dan maar.

avatar van Arrie
Die van Thicke is natuurlijk geen cover, hij samplet alleen een stukje uit de vijfde van Beethoven.

avatar van Dibbel
Ja, klopt wel inderdaad. Het is echter het enige wat me bijblijft van het nummer...

Jocharo-T
Het leuke van dit soort albums is dat het je weer even mee terug neemt in de tijd. Nummers die je vanaf 2003 niet meer gehoord hebt en nu weer even opzoekt. Wayne Wonder met No Letting Go, ik waan me toch weer even in 2003 en als ik mijn ogen sluit komen herinneringen toch weer boven uit die vervlogen tijd. Ik ben wellicht wat melancholisch aangelegd, maar toch geeft het mij even een warm gevoel. Goed zijn de meeste nummers niet echt, maar jeugdsentiment geeft zo op z'n tijd toch een heerlijk gevoel.

Thicke met When I Get You Alone kan ik nog steeds goed aanhoren en dat geldt ook voor Rock Your Body van Justin Timberlake. Di-rect is inmiddels vele malen beter dan in 2003 en zijn er met die nieuwe zanger, Marcel Veenendaal, behoorlijk op vooruit gegaan. Hier horen we nog Tim Akkerman en dat vind ik toch een pak minder. Mijn zusje was helemaal weg van het Stuck, wat gezongen is door Stacie Orrico en daar kan ik dan weer wat minder mee.

De Nederlandstalige nummers heb ik altijd als zeer vervelend ervaren. Vooral dat nummer van die verschrikkelijke band uit Zeeland, Bløf. Hoewel ik moet toegeven dat 'Omarm Me' het beste nummer is dat ik van ze gehoord heb. In da Club van 50 Cent vond ik toendertijd ook wel een vette track met een lekker vibe en Fighter van Christina Aguilera vind ik ook nog steeds erg goed te doen.

tnf
Even bespreken wat ik eerst nog had laten liggen. Met m'n oude reviews ben ik het nog eens, al betitel ik 50 Cent anno nu minder snel als 'saai' (al zal het nooit m'n favoriet worden).

Kane met Ilse Delange - Before You Let Me Go (6:15)

Ik ben het nummer totaal vergeten, even YouTuben maar. Vervolgens kan ik enkel live-versies vinden. Bestaat hier uberhaupt wel een studio-versie van? Die live-versies duiden in ieder geval op een saai doorsnee-nummer. Maar ja, da's Kane wel toevertrouwd.

Wayne Wonder - No Letting Go (3:25)

Op YouTube stuit je snel op een zogenaamde originele versie, maar dit is de hit-versie. Soort commercieel afgeleide van reggaeton. Muziek die totaal uit de mode is, maar die van mij best een come-back mag beleven. Klinkt heel ontspannen, dit.

Fabolous met Mike Shorey & Lil' Mo - Can't Let You Go (3:48)

Het zei me, bij het zien van de titel, nul komma niks. Maar gezien de aanwezigheid van Lil' Mo zou het waarschijnlijk urban zijn. Blijkt het, na YouTuben, ook te zijn. Redelijk aanhoorbaar, maar ook zo weinig memorabel dat ik het na het tikken van deze review vast alweer bijna vergeten ben. ---- Edit: het is nu 5.47 in de ochtend (zie tijd waarop review gepost is), en ik heb daadwerkelijk al geen idee meer hoe het alweer ging.

Juanes - A Dios le Pido (3:29)

Terrasmuziek. Veilige, gladgestreken latin die gemaakt lijkt voor de Q-Music's voor deze wereld (doet me ook een beetje denken aan de Santana-revival van eind jaren 90), maar best draaglijk.

Di-rect - She (4:05)

Doorsnee poprock-nummer. Bij 3FM vreten ze zoiets, ikzelf niet. Ik moest het zowaar YouTuben om weer terug te halen hoe het alweer ging.

Thicke - When I Get You Alone (3:39)

Een nummer met nagenoeg dezelfde muziek als A+ - Enjoy yourself. Maar die had het ook al uit twee verschillende nummers. Niet het meest originele nummer dus, maar door het vocale gedeelte met nog genoeg eigen smoel om ervan te kunnen genieten.

Tatu - How Soon Is Now (3:18)

Weer eentje die me helemaal niets zegt bij het zien van de titel. Na twee heftige singles met schelle gil-zang verwacht ik een zoete ballad. --- Even YouTuben --- Nee, toch niet. Het is wel íets rustiger dan zo'n voorgangers, maar ligt met z'n bombastische productie en manier van zingen gewoon in de lijn van die andere twee. Weinig memorabel, verder. En aan het einde van het nummer heb ik bijna allergische uitslag gekregen van die stemmen.

Sertab - Every Way That I Can (2:39)

De Songfestival-winnares van dat jaar, en wegbereider voor een hoop slang-uit-de-mand-muziek die je daar de jaren erna zou gaan horen. Voor zogenaamde exotische muziek vind ik de sfeer iets te mechanisch, en van die schelle stem houd ik (als ze een beetje power geeft) ook niet zo.

Bløf - Omarm (4:12)

Degelijk gemaakt nummer. En in de gedeeltes dat Pascal hoog zingt zit er best gevoel in. Maar om te zeggen dat ik het uit mezelf op zou zetten? Nou, nee. In dezelfde categorie heb ik toch meer met 'Harder dan ik hebben kan'.

avatar van NewYorkCityLight
Het is inderdaad een live versie van Before You Let Me Go die op deze hitzone staat, vandaar dat het nummer ook zo achterlijk lang duurt voor op een hitzone

avatar van pureshores
en we sluipen het graatmagere 2003 in

1. Kane - Before You Let Me Go (6:15) en daar zijn ze weer-geen ontsnappen mogelijk n wederom verschrikkelijk, daar helpen geen 20 Ilse de Langes aan

met Ilse DeLange

2.Wayne Wonder - No Letting Go (3:25) dit heeft alles in zich waar ik niet tegen kan, het enige leuke is dat ritme, maar vreselijke zang

3.Stacie Orrico - Stuck (3:46) vlot popnummer dat heel erg urban klinkt, van een meisje dat daar waarschijnlijk niet zo geforceerd mee bezig was als een Joss Stone, Trijntje of andere wannabe black act, daarna was de koek alweer snel op

4.Sean Paul - Get Busy (3:35) 2003 was HET jaar van Sean Paul die overal en nergens op dook, dit nummer hoor ik nog steeds graag en in tegenstelling tot iemand als Shaggy vind ik bij Sean Paul zn stem wel prettig om te horen

5.Christina Aguilera - Fighter (4:10) Xtina goes guitar, of het authentiek verantwoord is of een pose laten we in het midden

6.Fabolous - Can't Let You Go (3:48) deze was ik allang vergeten en heb na youtube ook niks gemist
met Mike Shorey & Lil' Mo

7.Juanes - A Dios le Pido (3:29) 1 van de kutnummers van 2003, dit wekt agressie op

8.Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was (3:59) en dit wekt ook zeer veel agressie op, zogenaamd grappig nummer maar ik lach meer tijdens het uien snijden

9.Di-rect - She (4:05) een erg rustig nummer van Di-rect waar je geen buil aan kunt vallen

10.Justin Timberlake - Rock Your Body (4:31) vlotte single van Justin maar verveelt toch erg snel

11.Girls Aloud - No Good Advice (3:50) deze is stiekem gewoon grappig en produktioneel weinig op aan te merken

12.Thicke - When I Get You Alone (3:39) hier kreeg ik altijd de zenuwen van, ondanks dat het wel goed in elkaar zit, alleen zoals TNF zegt, al ooit gedaan door A+

13.Jim - Tell Her (3:15) de runner up idol in vlekkeloze Blokker friendly wegwerppop

14.Lisa Maffia - All Over (3:47) 1 van de So Solid Crew dames gaat solo en maakt een militaristische weinig boeiende single

15.Tatu - How Soon Is Now (3:18) onnodige cover

16.Will Young - Light My Fire (3:33) nog onnodigere cover

17.Sertab - Every Way That I Can (2:39) songfestival geval met hoog Efteling gehalte

18.Bløf - Omarm (4:12) dat hoog gezang heeft hetzelfde effect als een gaslek-oftewel wegkomen als je kan

19.50 Cent - In da Club (3:20 hij wil sex en als je daar niet tegen kan flikker je maar op, het bewijs dat je met een matige rap maar Dre achter de knoppen ver kan komen, lage houdbaarheid

pureshores schreef:

avatar van RogerV
We dalen weer even af in de verschrikkelijke muziekperiode 2002-2004

1. Kane - Before You Let Me Go (6:15)
met Ilse DeLange
Wederom typisch een kloterige Kane track

2.Wayne Wonder - No Letting Go (3:25)
Dat gezang is tamelijk onsamenhangend en niet leuk

3.Stacie Orrico - Stuck (3:46)
Popmuziek voor EO kinders

4.Sean Paul - Get Busy (3:35)
Sean Paul vind ik gewoon niet leuk

5.Christina Aguilera - Fighter (4:10)
MIx wat gitaren door je girlpop om het ruiger te maken. Daar trap ik niet in.

6.Fabolous - Can't Let You Go (3:48)
Saaie 13 in een dozijn R&B

7.Juanes - A Dios le Pido (3:29)
Dit vind ik nog wel om aan te horen. Al zal ik het niet uit mezelf opzetten.

8.Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was (3:59)
Hier kan ik nog wel om lachen. Ik vind het wel een leuke parodie op Acda & de Munnik.

9.Di-rect - She (4:05)
Voegt helemaal niets toe

10.Justin Timberlake - Rock Your Body (4:31)
Deze was wel oke.

11.Girls Aloud - No Good Advice (3:50)
Is te hebben

12.Thicke - When I Get You Alone (3:39)
Ik vind dit een strontvervelend nummer

13.Jim - Tell Her (3:15)
Volstrekt kleurloos

14.Lisa Maffia - All Over (3:47)
So Solid crew was leuk maar dit is helaas volkomen nietszeggende R&B

15.Tatu - How Soon Is Now (3:18)
Irritant gezongen

16.Will Young - Light My Fire (3:33)
Jim Morisson zal zich wel weer eens in zijn graf hebben omgedraaid

17.Sertab - Every Way That I Can (2:39)
Zeer irritant nummer

18.Bløf - Omarm (4:12)
Wat mensen in deze band zien is me altijd een raadsel gebleken

19.50 Cent - In da Club (3:20)
Hiphop voor leeghoofden

tnf
Ik heb toch altijd het idee gehad dat die lui van Veldhuis & Kemper het serieus menen.

Zo nee, dan is de grap inderdaad geslaagd, zo over-the-top-verschrikkelijk als die liedjes van hen klinken.

avatar van UK-Choonz
Hehe wat een troep allemaal

avatar van Man of Sorrows
De periode 2000 - 2005 moet het dieptepunt zijn geweest in de geschiedenis van de hitparades. Sinds de opkomst van itunes duikt er regelmatig een leuk nummer op, wat dat betreft zijn de tijden wel verbeterd.

avatar van RogerV
0,5
Het was een parodie dat Veldhuis en Kemper. Wordt ook hier vermeld.

Veldhuis en Kemper :: pers - veldhuisenkemper.nl

Al zeggen ze er ook bij dat vermoedelijk de kopers het oprecht een mooi nummer vonden.

Man of Sorrows schreef:

Dan verschillen we daarover van mening.

Ik vind ze sinds de komst van Lady Gaga en Katy Perry (medio 2008) zó hard in waarde gedaald, dat ik m'n twijfels heb of ik het einde van deze reeks wel haal.

Kan ik bij het overgrote deel kotssmiley's zetten en over autotune en loudness wars klagen, en dat is ook niet alles.

(Er ís wel recente muziek die ik goed vind, maar daar zit maar weinig mainstreams bij. Next to me en Dedication to my ex (aka 'the pussy song') springen er wat betreft het jaar 2012 dan nog uit.)

De periode 2000-2005 zie ik trouwens wel vaker uitgekotst worden, ook op sites als http://www.inthe00s.com, wat mij betreft ten onrechte. Een hoop leuke hitparade-muziek uit die tijd wordt niet op de Hitzones gezet. Over de leuke mínder bekende nummers uit die tijd heb ik het dan nog niet eens.

Zal ook een kwestie van smaak zijn, veel muziek uit die tijd had een relaxte ondertoon en daar heb ik zelf niet bepaald moeite mee, net als dat ik niet echt vies ben van 'urban' (niet zelden is het bij tracks uit die tijd nog gecombineerd ook).

avatar van Arrie
Hmm, ja, interessante discussie. Ik vind het zelf heel moeilijk in te schatten, omdat ik er niet echt "objectief" naar kan kijken. 2000-2005 is immers mijn jeugd, heel veel hits uit die periode hebben jeugdsentiment voor me. Het is de periode dat ik 9 t/m 14 was, en bij de muziek uit die tijd heb ik grotendeels nog erg warme gevoelens. Vanaf zo ongeveer m'n 15e begon ik me langzamerhand meer in muziek te verdiepen, en minder affiniteit met de top 40 te hebben. Nou volg ik de top 40 nog steeds (al is er een korte tijd geweest dat ik het totaal niet meer volgde), maar 2000-2005 is voor mij daardoor juist een mooie periode.

Ik vind overigens de laatste jaren de top 40 ook niet erg sterk meer.

tnf schreef:

Dan verschillen we daarover van mening.

Ben het hier helemaal mee eens. Het is net als bij Arrie wel mijn jeugd, de jaren 2000-2005, maar los daarvan denk ik dat het kwalitatief een beter was. De hitlijsten waren meer gevarieerd dan nu (niet alleen maar autotune of dansvloerzooi), en de teksten gingen ook wel iets dieper dan het seks in de club thema waar je tegenwoordig doodgegooid mee wordt. Er zijn ook genoeg singles uit de jaren '90 die ik leuk vind om te draaien (en dus niet het sentiment hebben van 'ik ben er mee opgegroeid') maar van pak 'em beet 2008 tot nu zijn dat er maar bijzonder weinig.

tnf
Wat betreft het objectief kunnen kijken:

Ik was in 1996 veertien/vijftien, maar dat is nou net een jaar dat qua hoeveelheid persoonlijke favorieten nogal wegvalt. Nostalgische herinneringen genoeg, dat wel. Maar da's niet hetzelfde als 'mooie muziek'.

Van m'n tiende-twaalfde heb ik wel veel favorieten, maar volgens mij heb ik gewoon geboft met de periode waarin m'n muzikale 'begintijd' lag.

avatar van Man of Sorrows
@ tnf : We verschillen hier inderdaad van mening. Aangezien we van dezelfde generatie zijn en er in mij een eervol nostalgicus schuilgaat snap ik best wat je bedoelt, maar toch vind ik de hitmuziek uit mijn/onze jeugd (2000-2005 je mag dat van mij verlengen van 1996-2005) echt niet te harden.

Neem nu bovenstaande verzamelaar, er staat niet 1 nummer op waaraan ik meer dan 1* zou toekennen. Alle nostalgie ten spijt. En dat geldt voor de meeste hitparademuziek uit die tijd. Ik herinner me vooral wansmakelijke gedrochten van artiesten als Kane, Beyonce, Nickelback en een hoop eentonige Timbaland producties. Soms kijk ik op Ultratop wel eens naar hitparade van x-aantal jaar geleden, en zo kwam ik ergens op een lijst uit 2005/2006 waarvan de top 10 bestond uit jlo, 3 variaties van Schnappi de krokodil, 2 keer pussycat dolls en nog een aantal keer black eyed peas (deze laatste zijn helaas nog steeds een plaag in de hitlijsten).

Dan is het nu toch echt beter De door jou genoemde Lady Gaga haar singles vind ik stukken beter dan de muzak op deze verzamelaar. Uitgezonderd dat nummer met Beyonce, al denk ik dat werkelijk elk nummer waarop Beyonce meezingt darmproblemen veroorzaakt. Als ik naar de hitlijst van vandaag kijk dan zie ik door hoog genoteerd staan : Pursuit of Hapiness van Kid Cudi, Get Free van Major Lazor, The Fear van Ben Howard, Wildest Moments van Jessie Ware, We Are Young van Fun en het lichtjes fantastische Can't Get Better Then This van Parachute Youth. Dat zijn dus al meer goede songs dan in de gehele 2000-2005 periode samen Zelfs die Balkan hitjes vind ik leuker dan al dat Timbaland/Nelly gedoe van destijds (Stereolove vind ik bijvoorbeeld een erg fijne plaat, de uitvoerder ontglipt me).

Dus neen, we zijn het hier niet eens. Wat mij betreft heeft itunes voor een positieve revolutie gezorgd in de hitparades.

avatar van Arrie
Jij bent wel een Vlaming zeker, Man of Sorrows? Want je noemt allemaal dingen die in Nederland de hitlijsten absoluut niet hebben gehaald.

Kan je zelfs aan No Good Advice niet meer dan 1* kwijt? Dat vind ik toch ook wel een lichtjes fantastisch nummer (zonder jeugdsentiment eigenlijk, heb het toentertijd niet zo meegekregen).