1. 4 The Cause - Stand By Me
We beginnen het album met een cover, van Ben E. King. Het is in een heel fout jaren 90-jasje, met matige zang. Uiteraard een verkrachting van het prachtige origineel, maar ik kan er ergens de humor nog wel van inzien. Ze hebben er een heel vrolijk, oppervlakkig deuntje van gemaakt. Wel grappig dus, maar dan wel voor één keer, de lol is er snel vanaf.
2. Five - Everybody Get Up
De vierde Hitzone en het vierde Five-nummer. Vaste prik dus. Ik vind dit de leukste van de vier, de combinatie van de elektrische gitaar van I Love Rock & Roll en het matige gerap en schreeuwerige refrein werkt verrassend goed. In principe vind ik dit het slechtst geproduceerde Five-nummer van de vier, maar de combinatie klinkt gewoon lekker. Écht goed vind ik het ook weer niet, want de mannen van Five zijn nog steeds behoorlijk talentloos. Jammer.
3. Loona - Bailando
Een zomers maar weer behoorlijk oppervlakkig deuntje. Typische Nederlandse dance van eind jaren 90 (want eigenlijk heet ze gewoon Marie-Jose van der Kolk), heeft wel wat weg van bijvoorbeeld de Vengaboys, of Sunclub. Veel te oppervlakkig en gezichtsloos, en verveelt vrij snel.
4. Spice Girls - Viva Forever
Ik zal eerlijk zijn: ik vind dit een erg mooie ballad. Zit gewoon erg mooi in elkaar, er is echt een mooie, ietwat mysterieuze, sfeer gecreëerd. Het zijn misschien geen geweldige zangeressen maar daar heb ik hier absoluut geen last van. Uithalen? Nergens voor nodig! Ze zingen mooi ingetogen, wat bij het nummer past, en de instrumentatie is zeer sterk. Hartverwamend nummer.
5. Total Touch - Love Me In Slow Motion
Aardig nummer van Total Touch. Zit weer allemaal gewoon goed in elkaar, goed gezongen. Het is mij echter wel duidelijk wat er aan de muziek van Total Touch mist: emotie. Natuurlijk: het is gewoon een up-tempo nummer, maar het klinkt zo zielloos. De instrumentatie zit leuk in elkaar, lekker tempo, Trijntje zingt goed. Maar ik word er warm noch koud van.
6. Freestylers - Ruffneck
Van Freestylers kende ik alleen de grote hit Push Up, Ruffneck was nieuw voor me. Het is wel een geinig nummer, maar Push Up vind ik veel leuker. Leuke reggae-achtige vocalen in het refrein, terwijl het nummer zelf lekker snel is. Ik vind het allemaal weinig bijzonders, vooral de raps zijn weinig opzienbarend. Het leukste is nog wel de instrumentatie, maar die vind ik wat te veel op de achtergrond, plus dat er wat te weinig in gebeurt. Wel aardig, meer ook niet.
7. Roméo - Secret Love
Hebben we de Nederlandse Backstreet Boys ook weer. Wat een gekwijl weer. Waarom moet de zang altijd zo overdreven bij die boybandjes? Waarom moeten die teksten altijd zo cliché en overdreven slijmerig? "I wish I could give the world to you"

Verder klinken ze wel héél erg als een kopie van de Backstreet Boys, identiteitsloos dus. Snel verder.
8. Solid HarmoniE - I Wanna Love You
Derde keer Solid HarmoniE en de leukste tot nu toe. Dat komt doordat deze wat meer up-tempo is, en niet zo'n vervelende ballad. Er zit een lekkere 'beat' in, en ik vind het eigenlijk wel een prima song. Gezichtsloos weer, maar deze keer wel met kwaliteit. Heel erge 90s-sound, heeft wat weg van de eerste hits van Britney Spears, maar het is wel gewoon een prima song, met fijne samenzang in het krachtige refrein. Niets mis mee als je het mij vraagt, sterke popsingle.
9. LCD - Zorba's Dance
Dit is echt ontzettend slecht. Een cover van de grootste top 40-hit ooit: La Danse de Zorba. Er is wat meer tempo ingegooid, een beat onder gezet, en in plaats een gitaarnummer is het nu een dancenummer. Eén van de meest inspiratieloze dingen die er ooit in de top 40 hebben gestaan, denk ik. Heel triest.
10. Lovestation - Teardrops
De vierde cover (Bailando was ook een cover) van het album. Deze keer eentje van Womack & Womack). Ik vind deze echter best leuk, leuk geproduceerd, dat vinylgekraak dat erin is verwerkt, is erg leuk gedaan. Grappige geluidjes erdoorheen. Het nummer verschilt niet heel erg van het origineel, maar ik vind hem toch leuk. Leuke samples gebruikt, ik heb hier tenminste het idee dat er nog enigszins over na is gedacht, en niet alleen aan geld werd gedacht, maar ook aan goede muziek.
11. Miss Peppermint - Let Me Hear the DJ
Weer een best leuk nummer. Niet heel bijzonder, weet zich ook in weinig te onderscheiden, maar is gewoon erg lekker. Beetje een trance-sfeer, leuke voice-sample, leuk deuntje erin. Het heeft wel wat. Er zouden de komende jaren nog veel van dit soort nummers volgen, heel erg eind jaren 90, begin jaren 00. Het luistert prima weg, en heeft zeker leuke elementen in zich. Weinig mis mee.
12. 2 Unlimited - Never Surrender
Weer een dance-track, ook weer ietwat een trance-sfeer op de achtergrond. Matige zang, redelijk oppervlakkig, weet me ook weinig te boeien. Veel minder dan het vorige nummer is het niet eens, maar het spreekt me gewoon stukken minder aan. Er zit wel een aardige break in.
13. No Mercy - Hello How Are You
Wat een lege muziek is dit. Verschrikkelijke boybandzang. Een ontzettend leeg refrein. Een volledig out of place Spaans gitaartje. Het nummer heeft helemaal niks dat me weet te boeien, wat een treurnis. Vooral het refrein is drie keer niks.
14. Storm - Storm
Weer zo'n leeg nummer. Een trance-deuntje dat helemaal niks in zich heeft. Klinkt alsof iemand een beat heeft genomen, daar af en toe (bij de opbouw in het begin) wat random geluidjes doorheen heeft gegooid, en als basis dan nog een heel vervelend piepdeuntje heeft genomen. Eerder irritant dan vermakelijk. Zo cliché als het kan ook, met de handclaps, en de opbouwende roffel onder andere. Het gaat ook nergens naartoe, maar is heel eentonig.
15. Billy Crawford - Urgently In Love
Best aardig, de zang steekt me echter nogal tegen. Leuk geproduceerd is het wel. Billy verpest het zelf echter nogal. Had een leuk nummer kunnen zijn, maar we hebben weer eens het probleem dat een aardige producer zijn talent vergooit aan een vervelende zanger.
16. Ultimate Kaos - My Lover
Weer een boyband, dus we krijgen weer gladgeproduceerde slijmerige muziek. Productioneel heeft het ergens nog wel wat, maar qua zang vind ik het weer niks. Ik heb er helemaal niks mee, het doet me niks. Het is ook ontzettend eentonig, de coupletten zijn veel te kort, waardoor je veel te snel achter elkaar het refrein krijgt. Matig.
17. The Black & White Brothers - Put Your Hands Up
Wel aardig. De sample (put your hands up in the air) gaat echter al heel snel vervelen. Muzikaal is het allemaal wel leuk in elkaar gezet, maar weinig opzienbarend. Gewoon een doorsnee dancetrackje. Wel leuk en aardig, maar niet bepaald iets waar ik van opveer.
18. Kim 'Kay - Lilali
Wat een tenenkrommende zang. Heeft inderdaad wat weg van France Gall maar dan nog wat meer met een kinderstemmetje, nog wat extra overdreven vrolijkheid, slechtere zang, een zeer matig nummer, en een beat eronder. Drie keer niks dus. Vooral de zang werkt heel erg op de zenuwen.
19. Another Level - Freak Me (Rich Boogie Mix)
Het origineel vind ik al niks maar dit is een heel eentonige remix. Erg vervelend. En dan die tekst: "I wanna make you scream".

Erg matige remix, nog slechter dan het origineel dat ik ook al zeer matig vind.
20. Henk Westbroek - Zelfs Je Naam Is Mooi
Hier kan ik helemaal niks meer mee. Vroeger vond ik het een mooi nummer, maar het is volledig kapotgedraaid. Die zang trek ik ook niet echt meer. Tekstueel vind ik het wel leuk gevonden allemaal (die omgekeerde striptease

), maar ik vind het allemaal wat té. Die violen... nee, het doet me echt niks meer. Julia vind ik echter wel een prachtige naam.
Top 5:
1. Spice Girls - Viva Forever