Hitzone 01 (1998)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 1

Label: Jive

1. Run-D.M.C. en Jason Nevins - It's Like That (4:10)
  2. Spice Girls - Spice Up Your Life (2:53)
  3. Backstreet Boys - As Long as You Love Me (3:32)
  4. Solid HarmoniE - I'll Be There for You (3:10)
  5. 5ive - Slam Dunk da Funk (3:36)
  6. Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright (3:11)
  7. Gala - Come into My Life (3:26)
  8. Vengaboys - To Brazil (3:08)
  9. Aaron Carter - Crazy Little Party Girl (3:25)
  10. The Rapsody - Prince Igor (3:49)

met Warren G en Sissel

11. Faithless - Don't Leave [Euphoric Radio] (4:46)
  12. Flamman & Abraxas - Rubb It In (3:26)

met MC Lynx

13. 666 - Alarma! (3:27)
  14. LL Cool J - Phenomenon (3:07)
  15. The Source - Clouds (3:50)
  16. Eternal - Angel of Mine (3:37)
  17. Total Touch - Doo Be La Dee (3:52)
  18. N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy (4:18)
  19. Yves Deruyter - The Rebel (3:54)
avatar van Dibbel
1,0
Tja, Hitzone.
Inmiddels zitten we al aan nummer 60.
Vanaf Hitzone 35 koop ik ze braaf iedere 3 maanden voor mijn kinderen en luister ze dus regelmatig mee. Omdat ik ze ooit beloofd heb dat ze ze allemaal zouden krijgen, ben ik door de jaren heen als ik toch op een rommelmarkt o.i.d. was op zoek gegaan naar de eerste 34. Heb ze inmiddels vrijwel allemaal bij elkaar en moet zeggen, is toch een leuk rijtje zo op de kinderkamer.
De muziek is helaas minder, al moet ik zeggen dat ik vanaf pakweg nr. 35 toch vooruitgang zie in de inhoud van de Hitzones en zelfs van de hitparademuziek in het algemeen.
Deze nummer 1 is in ieder geval van 1998 en de hitparademuziek en popmuziek in het algemeen bevond zich op het absolute dieptepunt.
Deze neergang werd in pakweg 1989 ingezet om in de jaren 1993 t/m 2002 de onderkant te bereiken. Vanaf pakweg 2003 gaat het langzaam weer beter met de Top40-muziek, naar mijn bescheiden mening.
In 1998 werd de hitparade vooral bevolkt door gruwelijke housemuziek, fletse R&B, vreselijke covers van klassiekers, onbenullige Nederlandse skihutdeuntjes, boybands, girlbands en nog meer verschrikkelijke varianten van house en dance.

Op deze staan eigenlijk maar 2 goede nummers: Run-DMC en The Rapsody (hoewel ook feitelijk mijn genre niet, zijn dit leuke liedjes). Verder kan ik dan LL Cool J en Faithless (overigens een van de meest overschatte groepen ooit) ook nog wel horen. En als ik in een milde bui ben vooruit ook nog Gala en de Backstreet Boys.
Dieptepunten zijn er genoeg: nummer 6, 8, 9, 12 (verschrikkelijk), 13 (nog erger), 17 (sorry Trijntje), 18 (afchuwelijke verkrachting van het Rod Stewart nummer) en 19.

Ergo: 2 goede nummers en 4 half goede is 4 goede is 1 ster.
Wordt vervolgd voor de rest (als ik tijd te veel heb).

Voor de grap eens alle nummers gesorteerd van goed naar slecht:

Yves Deruyter - The Rebel
Fantastische plaat, destijds langs me heen gegaan maar later nog opgepikt. Een van de beste Belgische (hard) tranceplaten uit die jaren.

N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy
Het 'origineel' (weliswaar jatwerk van Jorge Ben, vandaar aanhalingstekens) van Rod Stewart vind ik fantastisch, een van de beste popnummers uit de 2e helft van de jaren '70. Maar ik word ook erg blij van deze cover die er een soort KLF-esque stadionhouse vibe aan geeft. Ook de industrialcover van Revolting Cocks van begin '90s is trouwens erg fijn, wel een stukje steviger dan deze.

Flamman & Abraxas - Rubb It In
Ik ken deze in eerste instantie van Fierce Ruling Diva (ook een project van F&A) en dat is een dikke houseplaat uit 1989. Waarom ze het nog een keer overdeden weet ik niet, maar het blijft een prima nummer.

2,5* (categorie leuk om nog heel af en toe nog eens te horen, maar daar blijft het dan ook bij)
Gala - Come into My Life
LL Cool J - Phenomenon
Spice Girls - Spice Up Your Life
Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright
Vengaboys - To Brazil
Faithless - Don't Leave [Euphoric Radio]

2* (categorie niet best, maar ik stoor me er niet aan)
5ive - Slam Dunk da Funk
Run-D.M.C. en Jason Nevins - It's Like That
Solid HarmoniE - I'll Be There for You
Total Touch - Doo Be La Dee

1,5* (categorie geef mijn portie maar aan fikkie)
Aaron Carter - Crazy Little Party Girl
The Rapsody - Prince Igor
The Source - Clouds
Eternal - Angel of Mine

1* (categorie ver uit de buurt blijven)
666 - Alarma!
Backstreet Boys - As Long as You Love Me

Gemiddeld zou ik op 2,68 uitkomen, maar omdat ik dit nooit van begin tot eind zou luisteren ga ik toch iets lager zitten.