Hitzone 08 (1999)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 8

Label: EMI

1. Enrique Iglesias - Bailamos (3:38)
  2. City to City - The Road Ahead (Miles of the Unknown) (4:05)
  3. Lou Bega - Mambo No 5 (A Little Bit Of) (3:39)
  4. Toy-Box - The Sailor Song (3:12)
  5. Five - If Ya Gettin' Down (3:00)
  6. Britney Spears - Sometimes (3:55)
  7. Miranda - Vamos a La Playa (3:12)
  8. A*Teens - Super Trouper (3:51)
  9. Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:40)
  10. La Bionda - Eeah Dada! (3:42)
  11. Geri Halliwell - Mi Chico Latino (3:12)
  12. T-Spoon - Summer Love (3:51)
  13. Perfect Phase - Horny Horns (3:34)
  14. Phats & Small - Feel Good (3:25)
  15. Moloko - Sing It Back [Boris Radio Edit] (3:36)
  16. Jordan Knight - Give It to You (4:49)
  17. Another Level - From the Heart (4:52)
  18. K-Ci & Jojo - Tell Me It's Real (3:41)
  19. 702 - Where My Girls At? (2:48)
  20. De Boswachters - Het Bananenlied (3:07)
Nummer 3 en 15 zijn de enige die ik echt leuk vind. 2 en 14 heb ik altijd verschrikkelijk gevonden. De rest zou ik gewoon als slecht kwalificeren.

avatar van RogerV
-Enrique Iglesias - Bailamos (3:38)

Vervelende plastic nep latin 2/5

-City to City - The Road Ahead (Miles of the Unknown) (4:05)

Afgrijselijk nummer, te kitscherig voor woorden 1/5

-Lou Bega - Mambo No 5 (A Little Bit Of) (3:39)

Mwoah 2/5
-Toy-Box - The Sailor Song (3:12)

Heel erg kinderachtig 1/5

-Five - If Ya Gettin' Down (3:00)

Slechte ripoff van Last night a DJ saved my life 1/5

-Britney Spears - Sometimes (3:55)

Slijmerige kwijlmuziek 1/5

-Miranda - Vamos a La Playa (3:12)

Nog best een aardig eurodanceplaatje 3/5

-A*Teens - Super Trouper (3:51)

Mensen die dit kopen moeten nagekeken worden 1/5

-Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:40)

Niet leuk 1/5

La Bionda - Eeah Dada! (3:42)

Plaat staat me niet meer voor de geest

-Geri Halliwell - Mi Chico Latino (3:12)

Compleet overbodig 1/5

T-Spoon - Summer Love (3:51)

Nog niet eens onaardige eurodance 3/5

-Perfect Phase - Horny Horns (3:34)

Platte clubmeuk voor pubers 1/5

-Phats & Small - Feel Good (3:25)

Goede plaat 4/5

-Moloko - Sing It Back (3:36)

Geweldige plaat. Klassieker. 5/5

-Jordan Knight - Give It to You (4:49)

Vervelende zeikmuziek 1/5

-Another Level - From the Heart (4:52)

Geen idee al vind ik het geen leuke groep

-K-Ci & Jojo - Tell Me It's Real (3:41)

Weg ermee 1/5

-702 - Where My Girls At? (2:48)

Overbodige R&B 1/5

avatar van Dibbel
0,5
Omdat het moet, nog een staaltje van masochisme vanavond.
Daar zorgt Hitzone 8, uit het dramajaar 1999 wel voor.
Hier staat echt maar een fatsoenlijk nummer op en dat is dat van Moloko, daarnaast kan ik City To City met terugwerkende kracht ook wel weer een beetje waarderen.
Nummers die ik dan in een heel milde bui nog wel aan kan horen, zijn die van euhhhh, weet het al niet meer, vooruit Britney Spears en Phats & Small.
Lou Bega natuurlijk bij de guilty pleasures (toch wel een leuk nummer) en vooruit Miranda dan ook maar.
De echte verschrikkingen hier zijn die van Toy-Box (vreselijk), A-Teens alweer, Eiffel 65 (zo erg, dat je het ook nog niet uit je kop krijgt), La Bionda (maar die waren 20 jaar eerder wel goed), Jordan Knight (horrible) en K-CI&JoJo.
Ook de rest is niks.
Verder zij nog vermeld dat het baslijntje en nog wel wat meer ook van If Ya Gettin' Down van Five opzichtig gejat is van Last Night A DJ Saved My Life van Indeep en dat mijn zoon (was in 1999) nog niet geboren het nummer van Vamos A La Playa luidkeels meezong.
Kan echter van deze echt niet meer dan 0,5 maken.
Waarschijnlijk de allerslechtste uit de hele reeks.

avatar van RogerV
VInd je Moloko ook niet leuk?

avatar van LucM
1,0
Dibbel vindt Moloko duidelijk het beste nummer hierop (ik trouwens ook), Lou Bega is ook voor mij een guilty pleasure.

avatar van RogerV
Ah ik zat verkeerd te lezen

avatar van pureshores
no 8-meer zomer 99

1.Enrique Iglesias - Bailamos (3:38)-Vreselijk-1 van mijn meest gehate artiesten, zweterige sfeer en decadente troep

2.City to City - The Road Ahead (Miles of the Unknown) (4:05)-waarom dit zo succesvol was is me een raadsel, sky radio plaat bij uitstek

3.Lou Bega - Mambo No 5 (A Little Bit Of) (3:39)-ik kan de idioterie ervan inzien maar anno 2012 bijzonder vervelend

4.Toy-Box - The Sailor Song (3:12)-kleuterpop-aangezien de top 40 mede door een gedeelte 18 tot 25 jaar bepaald wordt qua aankopen zegt dat veel over Nederland dat zoiets top 3 wordt

5.Five - If Ya Gettin' Down (3:00)-zij kwamen met album 2 en een iets ander geluid-puur omdat ze een slimme sample gebruiken vind ik deze wel catchy en er wordt nog geprobeerd bij het slijmcircuit weg te blijven

6.Britney Spears - Sometimes (3:55)-kinderlijk nummer met extra smurfengekerm

7.Miranda - Vamos a La Playa (3:12)-nooit leuk gevonden, typisch euro zomerplaatje

8.A*Teens - Super Trouper (3:51)-onnodig groepje, al eerder gezegd, wie Abba wil horen moet gewoon de originelen beluisteren

9.Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) (3:40)-kitscherig euro popplaatje met gedateerde produktie (al in 99 zelf)

10.La Bionda - Eeah Dada! (3:42)-Vengaboys achtig blernummer, plat

11.Geri Halliwell - Mi Chico Latino (3:12)-dit was meteen een teruggang na Look at me-die ik nog enigzins te pruimen vond, dit probeerde in te spelen op de latin hype

12.T-Spoon - Summer Love (3:51)-kan het even niet voor de geest halen

13.Perfect Phase - Horny Horns (3:34)-typisch clubplaatje voor die tijd, leuk om af en toe te horen

14.Phats & Small - Feel Good (3:25)-makkelijke opvolger van Turn around, vond deze wel leuker

15.Moloko - Sing It Back (3:36)-1 van de weinige superplaten op deze editie-instant classic, Ibiza anthem, klinkt nog steeds perfect

16.Jordan Knight - Give It to You (4:49)-zegt me niks

17.Another Level - From the Heart (4:52)-slijmerig geneuzel maar wel een prima Frankie Knuckles dub die gedraaid werd op iBIZA, daarna kwam ik er pas achter dat dat met dit te maken had

18.K-Ci & Jojo - Tell Me It's Real (3:41)-rnb geneuzel, werd later door Club Asylum verbouwd tot UK garage anthem in 2001

19.702 - Where My Girls At? (2:48)-dit soort rnb vind ik nog wel leuk-al ademt het wel de jaren 90

De Boswachters - Het Bananenlied * (3:07)
dit zal wel een carnavaleske gilplaat zijn

Heel erg deel dit, mijn vertrouwen in 1999 afgaande op Hitzone is weer gezakt-terwijl 1999 toch een hoop startcarrieres en veel betere dansplaten te bieden had. Deze hitzone had Jennifer Lopez, TLC en Madonna Beautiful stranger beter erop kunnen gooien ipv Toybox

avatar van Zwammer
Ik weet nog wel dat ik deze cd voor m'n elfde verjaardag kreeg, blij dat ik er mee was! Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik deze cd helemaal platgedraaid heb en samen met mijn zusje de nodige dancemoves heb staan maken bij het horen van deze plaat. Favorieten waren Enrique's Bailamos, Britney's Sometimes (al had ik die wel al op single..), Eiffel 65 en natuurlijk guilty pleasure Mambo no. 5. Geen idee waar de cd gebleven is, maar die zal waarschijnlijk nog wel ergens op de zolder van mijn ouders liggen.
Als ik er nu zo op terugkijk dan vind ik Mambo no. 5 nog steeds erg fijn klinken, ook het nummer van Phats & Small luister ik nog met enige regelmaat en Sing It Back van Moloko is nog steeds een goede plaat (al vond ik het toentertijd één van mindere). Ik geef 2* voor de mooie herinneringen.

avatar van pureshores
Dit deel is wel echt erg plat inderdaad. Ondanks dat zijn het wel nummers die mij aan toen baanwijziging doen denken en de leuke zomer van 1999 waar op (gedwongen op werk) 538 deze meuk veel voorbij kwam.

Die van 702 vind ik nog steeds prima te doen.

avatar van LucM
1,0
Mambo No 5 is wel een guilty pleasure en Moloko vind ik zelfs prima (wat ik eerder zei).
Merkwaardig dat ik dat nummer van City to City destijds mooi vond maar nu melig. En zo zijn er veel nummers in die periode (Shania Twain, Backstreet Boys, Five, Emila ...). De meeste hitparadepop eind jaren '90 heeft duidelijk de tand des tijds niet doorstaan (vele vond ik toen al zwak).

avatar van Funky Bookie
Laat ik maar zeggen dat dit niet de beste CD in mijn collectie is.....

avatar van tnf
tnf
Maar je hebt er wel van genoten toen je hem kocht?

avatar van Funky Bookie
Nee, komt uit de collectie van mijn vrouw.