Eels - Souljacker (2001)

Alternatieve titel: You Little Punks Think You Own This Town

Label: DreamWorks

1. Dog Faced Boy (3:17)
  2. That's Not Really Funny (3:19)
  3. Fresh Feeling (3:37)
  4. Woman Driving, Man Sleeping (3:30)
  5. Souljacker Part I (3:15)
  6. Friendly Ghost (3:22)
  7. Teenage Witch (4:41)
  8. Bus Stop Boxer (3:42)
  9. Jungle Telegraph (3:39)
  10. World of Shit (3:29)
  11. Soujacker Part II (1:58)
  12. What Is This Note? (2:28)
  13. I Write the B-Sides * (3:56)
  14. Hidden Track * (4:25)
  15. Jehovah's Witness * (3:39)
  16. Mr. E's Beautiful Remix [Butch 'N' Joey Remix] * (3:53)
  17. Rotten World Blues * (2:44)
avatar van Tribal Gathering
Een beetje wisselvallig album van onze grote vriend E.

That's not really funny, Souljacker part 1 en Jungle telegraph zouden echter zo in mijn Eels top 10 terechtkomen, wat een fantastische nummers !!

Ook Fresh feeling, Woman driving man sleeping en Friendly ghost behoren tot de betere nummers en afsluiter (op de originele cd) What is this note? kan ik zeker ook waarderen.

Dit is waarschijnlijk niet het beste startpunt om Eels te ontdekken, maar zeker een lekker plaatje.

xrockerx schreef:
de minste eels plaat! verreweg

Dat heb ik zelf ook lange tijd gedacht (okay: de minste na Shootenanny!). Nu ik even in een Eels-periode zit kom ik daar meer en meer op terug.
Het is lekker afwisselend en de rockvibe slaat enorm aan bij mij. Let wel: ik hou juist van die kleine, lieve liedjes die over het algemeen rustig klinken maar tussen dat enorme aantal begint Souljacker juist enorm op te vallen door het ruigere randje dat hier en daar aanwezig is. We zijn dat nu eenmaal niet erg gewend van E (Zo'n What Is This Note? is dan ook erg twijfelachtig en ik begrijp dat velen dit gewoon ordinaire herrie vinden).
Op een aantal nummers moet ik het volume wel omhoog gooien om vervolgens eens lekker swingend door de woonkamer te gaan (en die is redelijk groot dus dat kan).
Groeiplaatje? Dat wil ik het niet noemen, maar het was voor mij een kwestie van even het geheugen resetten en opnieuw beluisteren. Leuk dat het dan toch wat anders blijkt uit te pakken. Nog steeds staat het album niet al te hoog in mijn lijstje Eels albums maar ik begin het wel enorm leuk te vinden en misschien moet ik binnenkort maar gewoon eens toegeven aan het feit dat ik dit wel heel erg leuk ben gaan vinden en dat ik dan maar eens niet mee moet gaan in de algehele tendens als zou dit album tot de mindere behoren