Ook een album dat ik nog niet zo echt kende van Crystal Castles en wellicht van de vier het minst (enkel Plague en Kerosene herkende ik vaagjes). Zoals bij de vorige albums al gezegd, is dit wel een beetje een schande na al 2000+ keer naar CC geluisterd te hebben. Het heeft echt niet meer die "feeling" van II denk ik zo op het eerste gezicht. Het is vergeleken met I en II toch een beetje softer.
Dit is zo te horen een beetje hun "witch house" album. Daarmee zijn de chip-tune invloeden quasi volledig weg, maar is de evolutie naar witch house compleet. Het gaat een beetje in dezelfde lijn door als Violent Dreams van II, maar dan zonder - ik kan het echt niet benoemen - het eclectische of hardere overgangen. En er lijkt ook wat minder geschreeuw aanwezig te zijn, wat ik bij Crystal Castles altijd als een plus zag. Ik heb het gevoel dat er iets ontbreekt. Ik kan me niet aan de indruk ontdoen dat witch house al beter is gedaan dan dit. Desondanks klinkt dit nog altijd vrij goed, en is dit potentieel wel een groeier, wanneer de nummers wat gekender worden, dus ik denk dat dit wel een album is die ik nog een paar keer moet opleggen. Ik hou het toch voorlopig ook op een 3.5* net zoals bij I, maar hier zit meer groeipotentieel in de zin dat ik het minder goed ken dan I, en dat het geheel toch iets beter overkomt dan bij I.