Veel nummers die ik niet of nauwelijks kende, op deze. Of nummers waarvan ik wel wist dat ik ze kut vond (Artiesten voor Azie, Marco & Ali B en Men2Be), zonder dat ik het exacte deuntje verder nog goed in m'n hoofd had zitten. Al werden die na YouTuben gelijk weer herkend.
Ik voel uberhaupt geen hele sterke band met dit exemplaar, qua herinneringen of zo.
-----------------------------
Artiesten voor Azie - Als Je Iets Kan Doen
Tja, lief bedoeld hoor, voor zover het niet gedaan is uit 'kijk mij eens meevoelend zijn'. Maar als ik dit zo terug hoor hoef ik deze over-emotionele ellende de komende 40 jaar niet meer te horen.
Anouk - Girl
Radiomuziek. Goed gemaakt, aardig om te horen, maar daar blijft het ook bij. Daar lijden Anouk-nummers wel vaker aan.
Raffish - Plaything
Het éne Popstars The Rivals-groepje. Dat muziekje vind ik niet eens zo gek geproduceerd. Met het verstand op nul zowaar best lekker. Jammer dat dit groepje zo ontzettend nep was, en dat minstens de helft van de meisjes destijds bitter weinig leek te kunnen. Al hebben er vorig jaar twee de finale van The Voice gehaald, en gaan er tegenwoordig wel érg goede verhalen over het succes en talent van een derde ex-lid, Eva Simons. Dat ik die liedjes van haar niet om aan te horen vind, tja...
Destiny's Child - Lose My Breath
...dit zijn, in muzikaal opzicht, dan zo'n beetje de 'inspirators' van dat hiervoor. Na een aantal net iets mindere nummers (álles na de Writing's on the wall-singles vond ik persoonlijk minder) kwam deze laatste stuiptrekking opeens; het venijn zat hem in de staart. Heerlijk nummer, met dat drummetje dat eronder zit.
Men2B - Bigger Than That
Het ándere Popstars The Rivals-groepje. Helaas met een aanzienlijk nietszeggender nummer dan dat van de meiden. Ligt gewoon aan de producer/schrijver, want ik heb niet het idee dat ze elkaar qua talent (of gebrek eraan) zo veel ontliepen.
Speedy ft Lumidee - Sientelo
Dit zegt me niets. Als ik hem ga YouTuben nog steeds niet. Ik hoor een reggaeton-achtig deuntje wat best gezellig klinkt, maar inderdaad nogal... nietszeggend (

) is.
Kylie Minogue - I Believe in You
Een van haar leukere nummers én clips. Verder kan ik er weinig over zeggen.
Brian McFadden - Real to Me
Zegt me wéér niks, bij het zien van de titel. Na YouTuben gaat er een lichtje branden, en herken ik een of ander joch van Westlife (best erg dat ik die koppen van dat nietszeggende groepje uberhaupt - deels - onthouden heb). Is destijds vast heel vaak op Sky Radio geweest; dit soort veilige, saaie softrock vreten ze daar...
Usher en Alicia Keys - My Boo
Weer eentje die me niks zegt. Na YouTuben snap ik dat ook maar al te goed. Draaglijk, maar daar blijft het ook bij. Het is niet bijster opvallend, zeg maar.
Jamie Cullum - Everlasting Love
Ik krijg zo'n yupperig gevoel bij veel van die die muziekjes van hem, bij deze sowieso: Sky Radio-muziek met een zogenaamd verantwoord sausje eroverheen, zodat het lekker salonfähig wordt. Erg veel gevoel roept het verder niet bij me op. Ik houd van funky/jazzy invloeden, iets wat juist in deze periode z'n intrede deed in huize Tnf. In de periode dat dit schijfje uit kwam was ik het commerciële gedeelte ervan héél voorzichtig aan het besnuffelen. Maar déze ging een beetje aan me voorbij, er mist gewoon 'iets' (eentje die later dat jaar kwam, Get your way, pakte trouwens wél).
Deep Dish - Flashdance
Ik kan me herinneren dat mensen op dancefora destijds zo'n beetje over elkaar heen vielen omdat ze dit zo geweldig vonden. Zelf hoorde ik 'het' niet. Nu hoor ik het een stuk beter, al is het nooit een absolute topfavoriet geworden. De mysterieuze sfeer vind ik best prettig. Later dat jaar kwam ik in aanraking met Bagels (volgens mij geen single), die vind ik veel leuker.
U2 - Vertigo
U2 doet gewoon waar ze goed in zijn, lekkere meezingrock maken. Leuk nummer, en verder valt er weinig over te zeggen.
Anastacia - Welcome to My Truth
Heb je die té gladgestreken, typische Amerikaanse MOR-poprock van d'r weer. Jammer dat ze niet wat langer muziek is blijven maken in de trant van haar eerste twee singles, die vond ik wél leuk.
Within Temptation - Stand My Ground
Weer eentje die me niks zegt, al ken ik deze act natuurlijk wel. Ik kan er niet veel mee. Dit voelt als automatische piloot-werk.
Maroon 5 - Sunday Morning
Toen ze nog leuke muziek maakten (bij hun werk van tegenwoordig ben ik bijna geneigd met dingen te gaan gooien). Fijne relaxte ondertoon, en dat tussenstukje vind ik heerlijk. Overigens dateren al die Maroon 5-hits uit 2004/2005 officieel al uit 2002, en is er dus éigenlijk nog wat meer tijd overheen gegaan voordat ze zo overdreven glad gingen klinken dan dat het in eerste instantie lijkt.
Natasha Bedingfield - These Words
Beetje gelikt, en door die stem teveel P!nk-associaties (

), maar op zich een best te pruimen popdeuntje. Best leuk meisje om te zien vond/vind ik dit trouwens. Dat dan weer wel.
Blof - Opstand
Zegt me wéér niks, maar ook hier: ik ken ze natuurlijk wel. Nu ik het zit te YouTuben lijkt het ook niet bepaald een van hun hoogvliegers te zijn. Saai, nietszeggend liedje. Volgens mij ben ik het tien minuten na het tikken van deze review alweer totaal vergeten.
Ch1pz - 1001 Arabian Nights
Tja. Leuk voor de kleintjes. Verschrikkelijk gejat van The Vengaboys - Boom boom boom boom trouwens, en het klinkt nog nepper dan hun voorgangers...
Gerard, Rene en Gordon - Live at the Arena (Part2)
Zeg me wéér niks??? Ik kan het ook niet vinden op YouTube, weet niet of
YouTube - Gerard,Rene,Gordon - Toppers Medley hetzelfde liedje is. Maar goed, ik weet natuurlijk wel wat de typische Toppers-stijl is, en dat is niet de mijne.
Marco Borsato en Ali B - Wat Zou Je Doen
Wordt vermoedelijk door nagenoeg dezelfde groep mensen leuk gevonden als degenen die bij de allereerste track op deze cd een traantje laten. Ik krijg een spontane wegtrekker als Ali B op een gegeven moment invalt, voor zover ik dat van het eerste stuk al niet had gekregen. De combinatie van die twee klopt werkelijk voor geen ene meter.
Schnappi Das Kleine Krokodil - Schnappi
Betreft dit de Pop Mix? Die is schijnbaar door Phil Wilde, die achter 2 Unlimited gemaakt (had 'ie toch nog geld nodig?). Ik ga maar van die versie uit. Het klinkt ronduit verschrikkelijk en vermakelijk tegelijkertijd, op een vreemde manier.