James Taylor - One Man Dog (1972)

Label: Warner Bros.

1. One Man Parade (3:11)
  2. Nobody But You (2:58)
  3. Chili Dog (1:35)
  4. Fool for You (1:43)
  5. Instrumental I (0:54)
  6. New Tune (1:37)
  7. Back on the Street Again (3:01)
  8. Don't Let Me Be Lonely Tonight (2:36)
  9. Woh, Don't You Know (2:12)
  10. One Morning in May (2:55)
  11. Instrumental II (1:42)
  12. Someone (3:36)
  13. Hymn (2:24)
  14. Fanfare (2:33)
  15. Little David (1:00)
  16. Mescalito (0:29)
  17. Dance (2:06)
  18. Jig (1:15)
avatar van bawimeko
Eerlijkgezegd ken ik alleen de latere albums van James Taylor, maar mede dankzij een heruitgave (Audio Fidelity) kennis gemaakt met deze. Een lekker album met opvallend jazzy klanken hier en daar en een geweldige club gastmuzikanten (Brecker Brothers, John McLaughlin) en songs die nergens te lang duren. Leuke plaat!

Eigenlijk net zo goed als zijn vorige twee albums, of misschien zelfs iets beter. Kleine, intieme liedjes. Soms met redelijk volle instrumentatie, maar nooit té. Heerlijk relaxt album.

avatar van wilbur
Fantastische plaat van James, jammer van One morning in may wat bijna net zo slecht is als "saiing to Philadelpia". daarom geen 5 sterren. Someone is een van de vele hoogtepunten in James' werk

avatar van AdrieMeijer
Deze plaat is totaal anders dan zijn vorige platen en alles wat zou komen. Een verzameling korte songs, soms aan elkaar gelast, altijd knap gecomponeerd en gezongen. De gitaren klinken prachtig en de muzikanten zijn van wereldklasse. Instrumental II is mijn favoriet, ik speel het vrijwel dagelijks op de gitaar bij wijze van ochtendgymnastiek. "One Morning In May" vind ik helemaal niet zo beroerd, het is gewoon een heerlijke ouwe folk-traditional. Je moet ervan houden, maar dan is het ook fantastisch, zei Jacques Plafond al.

avatar van potjandosie
tja ieder zijn mening AdrieMeijer. wat mij betreft geen grote stijlbreuk t.o.v. de 2 voorgangers, wel meer korte nummers waaronder 3 instrumentale inclusief de afsluiter "Jig", maar wel een album met over de hele linie wat minder memorabele nummers ofwel minder uitschieters.

alle eigen nummers van JT uitgezonderd "Back On the Street Again" (Danny Kortchmar), "Someone" (John McLaughin) en de traditional "One Morning in May" 1 van de prijsnummers met wonderschone zang van Linda Rondstadt.

fraaie nummers als "One Man Parade", "Nobody But You", "Chill Dog", "New Tune" en "Don't Let Me Be Lonely Tonight" met een sax solo van Michael Brecker ervaar ik als "vintage" James Taylor liedjes, echter het mid-tempo "Back On the Street Again", de piano ballad "Hymn" met een halverwege invallende brass band en het folky "Dance" met pedal steel spel van Red Rhodes en de banjo en fiddle klanken van John Hartford maken de meeste indruk.

het bluesy "Woh, Don't You Know" en het wat experimentele met percussie ingeleide "Little David" bekoren minder.

"One Man Dog" werd wederom geproduceerd door zijn manager/vriend Peter Asher