Steve Earle and The Dukes - The Hard Way (1990)

Country / Rock
Label: MCA

1. The Other Kind (5:09)
  2. Promise You Anything (2:44)
  3. Esmerelda's Hollywood (6:01)
  4. Hopeless Romantics (2:45)
  5. This Highway's Mine (Roadmaster) (3:54)
  6. Billy Austin (6:17)
  7. Justice in Ontario (4:47)
  8. Have Mercy (4:42)
  9. When the People Find Out (4:11)
  10. Country Girl (4:12)
  11. Regular Guy (3:17)
  12. West Nashville Boogie (3:10)
  13. Close Your Eyes (4:44)
avatar van potjandosie
na vele jaren dit vierde album van Steve Earle meermalen beluisterd. nooit een favoriet geweest en zal het ook niet worden.

waar zijn debuut "Guitar Town" fris en sprankelend klonk en de "blikkerige" drums niet teveel stoorden, krijgt deze drumsound samen met de synths en de volle productie teveel de overhand. de muziek klinkt hierdoor iets te dichtgetimmerd en lijkt niet te "ademen". het doet mij eigenlijk verlangen naar een "unplugged" versie van dit album, want er is weinig mis met de kwaliteit van de songs.

favoriete tracks "The Other Kind", "Promise You Anything" (met harmoniezang van zijn zus Stacey Earle Mims), "Billy Austin", "Justice In Ontario" en de meezingers "When the People Find Out" met The Christ Missionary Baptist Church Choir uit Memphis, Tennessee en "Regular Guy" met koor van "a bunch of white people".

zoals gezegd staat de productie van dit album mij tegen, maar vanwege de kwaliteit van de songs toch 4 sterren voor dit "mindere" album.

5 jaar later volgde zijn gouden trits te beginnen met "Train a Comin" (1995) gevolgd door "I Feel Alright" (1996) en "El Corazon" (1997). n.m.m. de topjaren van de begenadigde songwriter Steve Earle.

Album werd geproduceerd door Steve Earle & Joe Hardy
Recorded at Sound Emporium, Nashville, Tennessee & Ardent Recording, Memphis, Tennessee

All songs written by Steve Earle, except track 2) co-written Maria McKee & Patrick Suggs & track 3 co-written Maria McKee

zijn band The Dukes bestond ten tijde van dit album uit:

Bucky Baxter: Mulllins pedal steel guitar
Ken Moore: organ, synthesizer