Speaking to Stones - Elements (2012)

Label: Lion

1. Fire (9:07)
  2. Wind (14:12)
  3. Water (9:27)
  4. Earth (14:44)
  5. Quinta Essentia (10:16)
avatar van james_cameron
Na het debuut uit 2006 heeft deze amerikaanse band zes jaar zitten broeden op een vervolg. Aangezien er slechts vijf songs op deze tweede plaat staan heeft men dus gemiddeld nog niet eens een song per jaar geschreven! Oké, de songs variëren in lengte van 10 minuten tot een kwartier, maar toch. Gelukkig zijn alle vijf songs wel de moeite waard. De Dream Theater-achtige progressieve metal zit goed in elkaar en alles klinkt als de welbekende klok. Goede zanger en uitstekende muzikanten ook. Door de pittige lengte van de tracks en een veelal identieke opbouw gaat één en ander wel wat op elkaar lijken uiteindelijk en is het soms wat lastig de aandacht er de volle lengte bij te houden. Maar binnen het genre zeker een bovengemiddeld goed album.

avatar van pos
pos
Zeker een prima plaatje. Ik word de laatste jaren weleens een beetje moe van al die Dream Theater achtige bandjes. Dit pakt me echter wat meer. Symphony X mag ook genoemd worden als referentie. Muzikaal echter een stuk minder gefreak en meer de nadruk op goede melodieen. Ik ga het debuut eens opzoeken.