Russell Allen & Jorn Lande - The Battle (2005)

Noorwegen / Verenigde Staten
Rock / Metal
Label: Frontiers

1. Another Battle (5:19)
  2. Hunter's Night (5:39)
  3. Wish for a Miracle (4:41)
  4. Reach a Little Longer (5:26)
  5. Come Alive (4:52)
  6. Truth of Our Time (4:48)
  7. My Own Way Home (4:47)
  8. Ask You Anyway (5:11)
  9. Silent Rage (4:24)
  10. Where Have the Angels Gone (4:44)
  11. Universe of Light (5:24)
  12. The Forgotten Ones (5:27)
Dit is een samenwerkingsverband tussen Russell Allen en Jorn Lande. Volgens mij moet de artiestennaam dan ook zijn Allen + Lande zoals het op de hoes staat. Correct me if i'm wrong though..

avatar van ToetnL
Nee je hebt het goed.

Allen en Lande hebben samen een album gemaakt zoals eerder Hughes/Turner (HTP ) en Coverdale/Page.

Geen bijzondere plaat overigens, aardige momenten maar niet meer dan dat.

avatar van wouter8
Nee het moet Allen-Lande zijn niet Allen+Lande.
Wel erg goeie CD trouwens.:P

avatar van james_cameron
Geslaagde samenwerking inderdaad: de stemmen van beide heren passen goed bij elkaar. Soms een beetje te goed, aangezien ik vaak moeite had ze uit elkaar te houden. Het album is tot in de puntjes verzorgd en bevat geen zwakke songs, maar helaas ook geen echte uitschieters. Er wordt een beetje teveel op safe gespeeld, met lekkere maar wat oppervlakkige songs. Vooral in de refreintjes wordt één en ander soms wat te zoet. Inmiddels is er een vervolg op de samenwerking: The Revenge (2007).

avatar van vielip
Het eerste van tot dusver drie albums van de heren Allen en Lande. Persoonlijk blijft dit ook de beste vind ik. Hier is alles nog redelijk nieuw en verrassend. Voor zover dat nog mogelijk is binnen de muziekwereld. De stemmen vullen elkaar goed aan en de verdeling is precies goed. Toch hoor ik Allen wat liever. Op de één of andere manier is zijn stem afwisselender dan die van Lande.

avatar van namsaap
The Battle is zo’n typisch album uit de Frontiers-stal. Magnus Karlsson pende twaalf midde-on-the-road hardrock-nummers bij elkaar, speelde alles (behalve drums) in en stuurde het geheel naar twee aansprekende vocalisten om daar vocalen aan toe te voegen. Van een samenwerking in de ware zin is dan ook geen sprake.

Het levert een aangenaam klinkend album op dat lekker wegluistert, maar ook weinig opzien baart.