Het Goede Doel - Het Beste Van (1987)

Label: Red Bullet

1. In 't Leven (4:16)
  2. Gijzelaar (4:06)
  3. Henk & Henk - Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet? (3:15)
  4. België (Is Er Leven op Pluto) (5:57)
  5. Vriendschap (4:07)
  6. Hou van Mij (5:54)
  7. Eenvoud (3:32)
  8. Geboren voor het Geluk (5:28)
  9. Brood en Spelen (4:02)
  10. Net Zo Lief Gefortuneerd (3:16)
avatar van dynamo d
Dit was het eerste Nederlandstalige album dat ik kocht. Vooral nummers als 'Hou van Mij' ("Kom schat, lekker spatten in bad!") en 'Geboren voor het Geluk' zijn erg goed.

avatar van Janz
De eerste 10 singles van HGD op een rij, inclusief het ultieme sinterklaaslied. Wie ook nog de beste nummers van Mooi en Onverslijtbaar erbij wil moet Live!!! kopen. Dat is weliswaar een livealbum, maar bevat alle bekende nummers en kan daarom gelden als een alternatieve best of. Bovendien als liveplaat het beluisteren meer dan waard.

Doe Maar "won" het met straatlengte voorsprong van deze band wat mij betreft, maar toch kunnen we ze samen met Toontje Lager en toch ook De Dijk de topploeg van de nederpop uit die tijd noemen.

Marcel²
Leuk gedaan die single hoesjes op de cover. Stuk voor stuk mooi nummers, niets op aan te merken.

aERodynamIC schreef:

En wat dacht je van Kadanz!!!???

avatar van Nicolage Rico
Met "Alles Geprobeerd" had deze plaat 4* gehad van mij. Nu kom ik niet verder dan 3,5 *. Geweldige band, met op dit album de klassiekers "België" en "Vriendschap".

avatar van Houn
GOED!

avatar van Gert P
Ik vind dit dus niet het het beste.
Matig album als verzamelaar.

Nicolage Rico schreef:

Verder raar dat Zwijgen en Nooduitgang hier niet opstaan.

avatar van bikkel2
Misschien nog net te recent om op de verzamelaar te komen.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Ze waren van label veranderd, Zwijgen en Nooduitgang zijn van Polydor, dus vandaar niet aanwezig hier .

avatar van sierrra
Simon Smith schreef:

Wel vreemd dat Net Zo Lief Gefortuneerd er dan wel op staat.

avatar van Poeha
aERodynamIC schreef:

Voor mij geldt dan exact het omgekeerde en vind ik het gehele oeuvre van Het Goede Doel vele malen interessanter dan die van Doe Maar. De overige bands die je noemt en zeker ook Kadanz, behoren zeker tot het beste van de Nederpop cultuur.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
sierrra schreef:

Wel vreemd dat Net Zo Lief Gefortuneerd er dan wel op staat.

Die kwam al in 1984 op single uit, veel eerder dan het album waar het op verscheen.