Emmylou Harris and The Nash Ramblers - At the Ryman (1992)

Country / Roots
Label: Reprise

1. Guitar Town (2:56)
  2. Half as Much (3:01)
  3. Cattle Call (3:11)
  4. Guess Things Happen That Way (2:26)
  5. Hard Times (3:25)
  6. Mansion on the Hill (4:26)
  7. Scotland (2:59)
  8. Montana Cowgirl (3:09)
  9. Like Strangers (4:57)
  10. Lodi (3:08)
  11. Calling My Children Home (3:15)
  12. If I Could Be There (3:30)
  13. Walls of Time (4:45)
  14. Get Up John (4:26)
  15. It's a Hard Life Wherever You Go / Abraham, Martin & John (7:03)
  16. Smoke Along the Track (4:16)
avatar van potjandosie
live album opgenomen tussen 30 april en 2 mei, 1991 van Emmylou (guitar & lead vocals). de begeleidende muziek van de fameuze The Nash Ramblers: Larry Atamanuik: drums, perscussion, Roy Huskey Jr.: upright bass, Sam Bush: mandolin, fiddle, Al Perkins: dobro, banjo, acoustic guitar, Jon Randall Stewart: acoustic guitar, mandolin. alle 5 virtuozen op hun instrumenten verzorgen ook de harmony vocals, die zeker bijdragen aan dit sfeervolle album. het songmateriaal, de stem van Emmylou etc. maken dat alles klopt aan dit album. ik vind de opname wel dynamisch klinken en qua zang is zij hier op de top van haar kunnen. een blij makend, sprankelend album. verder weinig toe te voegen aan eerdere berichten van NYCL en teus. er staan geen eigen nummers op van Emmylou en met alle respect voor haar schrijftalent komt dat hier de muziek ten goede. heerlijk, klassiek songmateriaal van o.a. Tex Owens, Jack Clement, Boudleaux Bryant en Bill Monroe (geweldig zo'n bluegrass classic als Get Up John). later in 2021 verscheen er nog een live album met The Nash Ramblers genaamd "Ramble In Music City: The Lost Concert". bij mijn weten staat deze niet op MuMe. kan me slecht voorstellen dat die minder zou zijn dan dit "At The Ryman".