Feindflug - Vierte Version (1999)

Duitsland

5. Leitbild (4:04)
  6. Lagerhaft (5:14)
  7. Größenwahn (4:44)
  8. Foltersequenz (10:03)
  9. Stukas Im Visier (5:35)
  10. Geständnis (4:06)
  11. Kahle Bedrohung (4:28)
  12. Vergeltung (2:23)
Feindflug maakt krachtige industrial en gebruikt samples in plaats van vocalen. Ze werden nogal eens van nazi-sympathieën verdacht (ze gebruiken ook samples uit WO II, maar daar hebben ze snel afstand van genomen. Bij vlagen (Leitbild!) erg gave muziek.

avatar van Onderhond

Gewone dansvloerindustrial dit. Kay, er zitten wat gitaarsampletjes in, maar dit is volgens mij toch gewoon electronic. Niet eens zo geweldig. Projecten als Lith hebben veel betere alternatieven. Foltersequenz is het beste nummertje denk ik, de rest luistert wel aardig weg maar uiteindelijk is het niks echt hoogstaands.

avatar van orbit
Wie heeft hier 'metal' in de omschrijving gezet Dit is gewoon stampende industrial/ ebm.
Ben hier trouwens niet zo'n fan van, veel gelijkklinkende samples en opbouw.. na enkele tracks weet je het wel.
2.5*

Ehm, en sinds wanneer zijn industrial/ebm genres op MuMe? Ik heb dit toegevoegd in de tijd dat 'dance' nog geen genre hier was, anders had ik dat er wellicht bijgezet.

Dance is het al helemaal niet...

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Dance is het al helemaal niet...

Nee is meer vergelijkbaar met bands als Nitzer Ebb, Front 242, alleen dus zonder zang,maar met samples.
in Februari waren ze nog in Tivoli (EBM festival). Klonk lekker iig.
Maar deze muziek komt live altijd beter uit de verf.
Tent stond iig op zijn kop.

Nouja, EBM is toch echt wel dansmuziek... Dansvloerindustrial zoals iemand al zei...