The Levitation Hex - The Levitation Hex (2012)

Australiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. The Longest Path Possible (4:45)
  2. Manipular (4:05)
  3. Scratch a Life and Find a Thief (4:20)
  4. Depressedemic (5:25)
  5. Internal Chatter (4:59)
  6. A Breathing Aparatus (4:39)
  7. Breaking Point (6:26)
  8. Flirting with Schizophrenia (5:16)
  9. Dream Defecit (7:39)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Even de aandacht vestigen op deze plaat van zanger-gitarist Adam Agius, vroeger de leidende figuur van de eveneens Australische band Alchemist (1987-2010), welke één van mijn favoriete albums ooit heeft gemaakt, het magistrale Organasm.

Opnieuw is dit inventieve, progressieve Death Metal met heel veel twists and turns, hypnotiserende grooves en talloze breaks. Niet zo gemakkelijk te doorgronden maar eens dat gebeurt, ontdek je weer een fijne plaat van een band die de welgekomen voortzetting is van Alchemist. Beide groepen hebben niet alleen die geweldige frontman gemeen maar ook die indrukwekkende mix aan stijlen. Let eens op het nummer A Breathing Aparatus.

avatar van james_cameron
Ontstaan uit de as van de fijne australische band Alchemist, die soortgelijke ongrijpbare metal ten gehore bracht. Het geluid is ook hier een soort progressieve en avontuurlijke zwaar groovende death metal, met als constante waarde het eentonige maar tegelijkertijd bezwerende stemgeluid van zanger Adam Agius. Het is dat de bandnaam is veranderd, anders zou je zweren naar een nieuw album van Alchemist te luisteren. Welkom terug, zou ik zeggen.