Lionel Richie - Dancing on the Ceiling (1986)

Pop / Soul
Label: Motown

1. Dancing on the Ceiling (4:30)
  2. Se La (5:22)
  3. Ballerina Girl (3:36)
  4. Don't Stop (7:43)
  5. Deep River Woman (4:35)
  6. Love Will Conquer All (5:40)
  7. Tonight Will Be Alright (5:06)
  8. Say You, Say Me (4:00)
  9. Night Train (Smooth Alligator) * (4:59)
  10. Dancing on the Ceiling [12" Version] * (7:10)
  11. Se La [12" Version] * (8:12)
  12. Don't Stop [12" Version] * (9:40)
  13. Love Will Conquer All [12" Version] * (7:01)
avatar van Poeha
Zo, na 38 jaar dan eindelijk het volledige album beluisterd. Mooi op tijd, zullen we maar zeggen. Uiteraard kende ik de 5 singles. Daarvan vind ik Se La nog steeds bij de beste tracks uit de 80's behoren. Say You, Say Me is ook van uitzonderlijke klasse. Dat zijn dan ook de nummers met een blauw sterretje.

Maar ben blij verrast met de overige drie tracks. Vooral Deep River Woman is prachtig. Nu heb ik al nooit een probleem gehad met Lionel's zoete ballads. Vind het wel richting de Eagles gaan. Toptrack. Tonight Will Be Alright is dan weer zo'n typisch 80's soundtrack nummer. En als ik ergens gek van ben... niks mis mee. Bij Don't Stop had ik het idee dat het niet tussen de anders songs thuishoorde (tot ik bonustrack Night Train hoorde, ha, ha). Maar ergens is het wel een intrigerende track. Nemen we gewoon mee. Uiteindelijk is Ballerina Girl voor mij dan nog het minste nummer en die scoort op z'n minst ruim voldoende.

Blij dat ik dit album dan eindelijk integraal heb aangehoord en geef het met alle (luister)plezier 4,5*. Over de hele linie nog beter dan het Can't Slow Down album.

Op de expanded versie staan dan naast bonustrack Night Train (Smooth Alligator) nog vier 12-inches.
Te weten die van Dancing on the Ceiling, Se La, Don't Stop en Love Will Conquer All.