Zoot Woman - Zoot Woman (2003)

Electronic / Pop
Label: Wall of Sound

1. Grey Day (4:18)
  2. Taken It All (3:09)
  3. Gem (4:10)
  4. Hope in the Mirror (3:52)
  5. Snow White (3:03)
  6. Woman Wonder (2:59)
  7. Calmer (3:58)
  8. Useless Anyway (4:39)
  9. Maybe Say (3:52)
  10. Half Full of Happiness (5:11)
avatar van titan
titan (crew)
Stukken beter dan hun debuut, waarop Zoot woman iets te veel klonk als een gimmick. Op dit album is hun jaren '80 geluid veel beter uitgekristalliseerd. 4*

Helemaal mee eens. Deze plaat is in tegenstelling tot die eerste veel meer dan alleen leuk retro (eighties). Deze heeft veel meer diepgang en is echt super geproduceerd!

Zoot Woman herontdekt. Deze cd heb ik al drie jaar, maar nooit veel gedraaid. Inmiddels zit hij al een week of 2 in mijn auto cd speler. De nummers blijven in je hoofd zitten.

avatar van fluidvirgo
Ik vond deze plaat altijd minder dan het origineel. Ik moest er echter wat meer moeite voor doen. Hoewel hij de catchiness van een Living in a magazine of een Jessie ontbeert is deze plaat op zichzelf zeer interessant. De plaat biedt inderdaad wat meer diepgang en is wat donkerder dan het debuut. Wat wel is gebleven zijn de uitmuntende productieskills van Stuart Price (vergeet zijn basgitaarskills niet) en de bij vlagen catchy refreinen van zanger Johnny Blake.
Nu maar hopen dat Price niet te veel bij Madonna blijft hangen en snel een opvolger voor dit collectief uit zijn hoge hoed tovert! Vol spanning wacht ik af...

****

Mordor
Retro plaat uit een periode dat deze muziekstijl aan een revival bezig was. Grey day is nog altijd een lekker nummer.

avatar van GrafGantz
Er is een nieuwe single uit sinds kort (We Won't Break) en die klinkt erg lekker. Ziet er naar uit dat er een nieuw album aan gaat komen lijkt me zo.

It is coming, it is coming, nog iets meer dan een maand wachten...

Intussen deze maar weer eens aangezet, wat blijft het toch een feest om dit album te beluisteren. Stiekem is "Maybe Say" mijn grote favoriet, met die ietwat druilerige en weifelende synthlijn.

avatar van rzasa
Zoot Woman - Things are what they used to be (21.08.2009)
Eindelijk!

avatar van peterb
Typische plaat van 'een beetje fout, maar wel lekker'. De nummers zijn vaak wel behoorlijk gay , maar wel pakkend in de goede zin van het woord. Ik kan hier zonder gene 3.5 ster aan kwijt.

avatar van Martijn Jonkers
Mooie warme synth popplaat die nog steeds geen moment verveelt. Hoogtepunten zijn het prachtige Hope in The Mirror, het gevoelige Wonder Woman en het sfeervolle Grey Day.